Gebeliğe Hazırlık Hikayem umut olsun :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mystery20

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
2
2
611
İstanbul
Merhaba kendi hikayemi anlatmak istiyorum belki birine umut olur. Çok yıpratıcı ve yorucu bir süreç Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. 35 yaşında 8 yıllık evliyim son 3 yıldır çocuk istiyoruz sonunda kavuştuk çok şükür 🙏Bu süreçte çok ağladım, çok ümitsizliğe kapıldım,kendimi çok sorguladım eksik olan ne, neden olmuyor diye,Çok dua ettim Allah'ın bir bildiği vardır dedim. Hocaya muska yazdirdim, ari sütü karışımları, adet takipleri her ay ümitsizliğe kapıldım sürekli çevredekilerin çocuk yok mu düşünmüyor musun sorularına maruz kaldım, bir çoğunuz bu durumda aynı şeyleri yaşadık, toplum baskısı yetersizlik hissi ... Arkadaşın önerisiyle Bahcecide Berfu hocaya gittim, rahim filmi cekildi tüpler acıktı, amh: 1.75, spermiyogram normal degerlerdeydi. Hoca bir neden olmadığını vitaminlerinizi için 6 ay sonra tekrar göreyim dedi. Hamile kalamıyordum sebebi ise yoktu, 6 ay sonra tekrar Berfu hocaya gittik tüp bebek yapıldı 6 Yumurta toplandı, 3. günde 1 tane embriyo kaldı, transfer sonrasi tutmadı. Hoca amh değerlerin düşüyor toplanan yumurta sayın az, 1 yıl içinde tekrar gelin yoksa hamile kalamazsın dedi. Günlerce ağladım yıprandım stresten işitme kaybı yaşadım. Kbb uzmanına gittim, steroid tedavisi başladı, O ay hamile kaldım. 8. haftada kese oluşmadığı kalbi atmadığı için düştü. Kendimi suçladım günlerce bebeği tutamıyorum diye. Pubmedden literatür taradım benim gibi sebebi bilinmeyen infertilite için steroid tedavisi uygulanan hastalar hamile kalmıştı, Hashimato hastalığına bağlı antikorlar ve NK hücreleri embriyonun rahime tutunmasını engellediği öngörülüyordu. Ben de bunun üzerine prednol tedavisi başlamaya karar verdim. Adetin 8. Günü 32mg (2 tablet 16mg) prednol 3 gün- 16mg 3 gün- 8 mg (yarim tablet)3 gün - 4 mg (çeyrek tablet) tüm hamilelik boyunca kullandım. İlk 6 gün mide koruyucu kullandım ilaçtan yarım saat önce aldım. O ay hamile kaldım. Benim gibi sebebi bilinmeyen infertilite yaşıyorsanız. Vücudumuzda embriyoyu yabancı cisim gibi görüp antikor üretiyor tutulmasını engelliyor olabilir. Ümitsizlige kapilmayin Allah yardımcınız olsun kucağınız boş kalmasin inşallah 😇🙏

Ben de 2. Transferimi olacağım ilkinde iki embriyo tutmadı acaba vücudum yabancı cisim olarak mi algıladı. Bu sorun için mi prednol kullandınız

Prednol başta işitme kaybı için kullanmıştım gebe kaldım kullanirken, Prednol kullanarak vücuttaki antikorlari azaltıp vücudun emriyoyu kabul etmesini sağlayan çalışmalar var. Bende Hashimatoya bağlı tiroid antikorlari vardi, prednol işe yaradı, tıpta kesin diye birsey yok denemeden bilemeyiz.

Back
X