Hikayemiz yeni bölüme geçiyor.

Love_lover

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
1.168
2.081
133
Selam arkadaşlar.
Sevgilimle evlenme kararı aldık. Kendisi daha önce evlenmiş ve bir çocuğu var. Sevgilim haritayı sen çıkar ne istiyorsan söyle dedi. Yani tanışma nasıl, nerde ve önce kimin ailesi ile olsun. İsteklerin neler? Düğündür, takıdır ya da nişan isteme adeti gibi. Ben 35, O 44 yaşında. Ailemin tepkisini bilmiyorum açıkçası. O nedenle önce bizimkilerle mi olsa dedim. Daha önce evlenmesine nasıl bir yorum yaparlar? Çok negatif ya da sert bir tavırları olacağını düşünmüyorum ama çok değer verdikleri ve aşırı üstüme düştüklerinden acaba bu konularla ilgili sıkıntı Yaşar mıyım korkusuna kapılırlar mı diye kendimi strese sokuyorum.
Yakın tarihte iki kuzenim boşandı biri boşanma arefesinde diğer ikisi de nişan attı. Bunun etkisi var hala üzerlerinde. Babam sabah kızım artık seninde yuvanı kurmanı anne olmanı görmeyi çok istiyorum hayırlısı olsun diye konuştu. Tam söyleyecektim işte o ara kuzen konuları konuşulmaya başlandı. Nasıl bir yol izlesem?

Siz çocuğuyla tanıştınız mı? Nasıl aranız? Bunu kaldırabilecek misiniz? En önemlisi bu bence. Çocuğu olan biriyle evlenmek çocuksuz bekar bir evlilikten daha büyük sorumuluklar getirir bunu unutmayın. Aileniz siz istedikten sonra kabul edebilir ama siz yapabilecek misiniz?
Çocukla sonra tanışırım diye düşündüm. Aynı şehirde değiliz. Hem okulu var bu sene birinci sınıf. Kafası karışmasın yavrucağızın.

evleneceğin kişi seni çok sevmesi ve çok çok anlayışklı mantıklı olması gerekir. ypksa çocuklu adamlarla evlelenenler hep sıkıntı . yaş farkıda var bu arada. emin olunki ailenize söyleyein . risk alıyorsunuz çünkü
Sevgisine inanıyorum. Kişiliğine güveniyorum ve yaş farkı pek hissetmiyorum hatta olgun erkek benim tercihimdir gerçi yaşla pek ilgisi yoktur ama. Bu zamana kadar kimseyle evlenme isteği olmamıştı. Evlilik ve annelik hep korkuttu ama artık hazır gibiyim.

Sevgisine inanıyorum. Kişiliğine güveniyorum ve yaş farkı pek hissetmiyorum hatta olgun erkek benim tercihimdir gerçi yaşla pek ilgisi yoktur ama. Bu zamana kadar kimseyle evlenme isteği olmamıştı. Evlilik ve annelik hep korkuttu ama artık hazır gibiyim.
bu sayfada çocuklu adamla evlenip sorun yaşayanlar çok fazla. hiçbiri evlenmeden önce sorun çıkarmadı . hepsi evlendikten sonra. çocukları na uzuzn süre bayanlar baktı . sorun yaşandı hepsi çocuğunun tarafını tuttu .hazırlıklı olun . sonra şok olmayın .

Erkek arkadaşınızı çooook seviyorsanız girin bu yola. Çocuğuna sürekli maddi manevi destek sağlamak zorunda. En önemlisi de belki düğün gününüzün ertesi, belki 5 yıl sonra bir gün o çocuğun sizin evinizde temelli yaşama ihtimali var. Onun kıyafetlerini yıkamak, yemeğini hazırlamak, ergenlik bunalımlarını çekmek zorunda kalabilirsiniz.

Mutlaka cocuk isteyip istemediginizi önceden konusun. Bazen ikinci evlilik yapan ve cocugu olan erkekler istemeyebiliyor.

Hatta bir üye vardi yillar evvel, Adam sonradan cocugum istemiyor Baska kardes diye vaz gecti cocuktan kadin bosanmak zorunda kaldi

Tanışma işine geçmeden ilk önce ailen ile durumu paylaş. Daha önce bir evlilik geçirmesi ve çocuğu olması hoşlarına gitmeyecektir. Bak , burada tanımadığın insanlar bile ilk önce bunun zorluklarından bahsetti. Haliyle ailen de endişeli olacaktır ve hemen kabullenip tanışmak istemeyecektir.
Diğer yorum yapan arkadaşların pek çoğu haklı, kolay bir durum değil ancak her hikaye de aynı sonla bitecek diye bir şey yok. Birini tanıyorum ben, çocukla boşanmış olan bir kadın, bekar biriyle evlendi yıllar önce ve yeni evlendiği kişiyle de çocuğu var. Çok mutlu duruyorlar yıllardır. ( Evlerinin içlerini bilemem tabi ki).
Ama genel olarak bu örnekler az.
İyice düşünün. Eski eşiyle neden boşanmış öğrenin. Biraz araştırın. Ailenizin fikirlerini önemseyin. Evlilik için acele etmeyin.
Hayırlısını diliyorum.

Boşanmış erkek sıkıntı. Çünkü genel olarak kadınlar son ana kadar beklerler.
Çocukla tanışmamışsın çok şaşırdım. Evet onun bir annesi var ama size geldiğinde annelik görevi sana geçecek. Çocuk mutlu olmazsa sen de olamazsın. Erkekler genelde evlendikten sonra ana, bacı, evlat aşığı oluyor.
Çocuk kaç yaşındayken boşanmışlar? Eğer küçük yaştaysa bence bol bol sorgulamalısın.
Ve son olarak maddi olarak borcu harcı icrası var mı bir bak bakalım e devletten. Anlaşmalı boşandıysa bile o karara kanma çünkü artık tahammül edemediğimiz için biz kadınlar anlaşarak boşanıyoruz
Not: bir öküz boşadım kadınlara aşırı askıntı gırtlağa kadar borç harç. Ocak ayımdan itibaren maaşının nerdeyse yarısını alacağım o bilmiyor ama 🤣 deneyimlerimi yazdım.
Aileye söyleme kısmı bunlar tam olduktan sonra kolay.

Burada herkes olumsuz konulur bu konuda dikkatli ol umutsuzluğa kapılma😅 benim kuzenim o şekilde evli. Fakat o senden büyüktü evlendiğinde ve çocuk annesiyle kalıyordu. Olgun biriyle evli olduğu için (kafa olarak) hiç sorun yaşamadılar. Şimdi iki tane de kendi çocukları var. Yani kimsenin lafına bakmayın. Karşınızdaki insanı iyi tanıyın tamam budur diyorsanız ailenize de en baştan dürüst olun. Karşı çıkacaklardır elbette. Ama kararlılığınızı görünce kabul edeceklerdri. Tekrar söylüyorum önce karşınızdakinden yüzde yüz emi olun

Evlenmiş boşanmış adam ve bekar kadın evliliklerine sıcak bakamıyorum. Hayır yani, hiç mi bekar erkeklere denk gelmiyorsunuz?
Eşimle evlenmeden önce bana da hep çocuklular denk geliyordu. Belli bir yaştan sonra çok zor . Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum. Düşünüyorum da Arkadaşlarım şimdiki eşimle tanıştırmamış olsa benm de çıkmıyordu karşıma bekarlar kısmet bu işler

Sevgilinizin cocukla konusmasi gerekirdi, gerekirse pedagogtan destek alarak bunu yapmaliydi. Bak ben evlendim, buda love ablan mi diyecek? Birkac kez sizi bulusturup, alistirmali, sonra evliligi anlatmaliydi. Nişan gunu mu, dugunden sonra mi tanistiracak sizi? Cocugunun psikolojisini onemsemiyor mu? Bugun cocuguna nasil davraniyorsa ileride sizin cocugunuzada ayni sekilde davranacak, haberiniz olsun.

Mutlu olamazsın, mutlu olma ihtimalin %0,1
Bir kadın kolay kolay cocuğu varken eşini bırakmaz. Boşanmış erkekler genelde 30 yaşını geçmiş evlenme baskısı üzerinde olan bekar kızları gözüne kestirir ilk. Sizin de öyle. Evlenirseniz o çocuğa siz bakacaksınız.sürekli aranızda olacak annesi doldurup gönderecek, bir laf etseniz üvey anne olacak adınız. Hem çocuğa bakıcılık yapacaksınız hem de terbiye etmeniz yasak olacak. Boşanmış erkeklerin çoğu fena. Hem çocuğuma baksın hem eve hizmet etsin hem gece hizmet etsin diye evleniyorlar aman dikkat

Çocukla sonra tanışırım diye düşündüm. Aynı şehirde değiliz. Hem okulu var bu sene birinci sınıf. Kafası karışmasın yavrucağızın.
O çocuk birden babasının yanında başka bir kadın görünce, babasının artık bir kadınla yaşadığına şahit olunca kafası karışmayacak mı? Kendini birdenbire babasının düğününde bulunca afallamayacak mı? Lover açık ol, bir endişen mi var?

Back
X