Şimdi o kadar çok faktör var ki bir arada düşünmeniz gereken. Biz burda ne söylersek söyleyelim kendi iç dinamikleriniz çok önemli. Siz dizi senaryosu gibi bize başrol oyuncuları, figüranları ve olay örgüsünü vermişsiniz bu sebeple her fikir burda kurgu kalacak.
Etrafımızdaki örneklerden genelleme yapmayı çok sakıncalı buluyorum çünkü bu tür evlilikler konusunda tek bir standart yok. Bir bakıyorsunuz eğitim seviyesi yüksek statülü meslek sahibi insanlar bu tür evliliklerde ne Müge Anlı konusu şeyler yaşıyor bir bakıyorsunuz bizim toplumda çok rastlanmayacak şekilde bekar erkek evli kadının önceki evliliğinden olan çocuğunu bağrına basıyor. Aklımda çok örnek var ama dediğim gibi genelleme yanlış olur.
Size ilk tavsiyem eğer evlenmeye kesin karar verdiyseniz hiç beklemeden ailenizle konuşun çünkü geç bile kalmışsınız. Aileniz bilmeden atacağınız her ciddi adım onları incitebilir ilk mesajınızda sizin üstünüze titrediklerini yazmışsınız.
Birkaç faktörden oluşan iç dinamik derken kastım şu:
1-Aranızdaki ilişki ve bağlılık: Birbirinize verdiğiniz değer ölçüsünde her zorluğa göğüs gerecek ve birbirinize duyduğunuz sevgi ve saygı çerçevesinde çözüm üretecek şekilde uzlaşma potansiyeliniz var mı? ( bu bence çok önemli 12 yıllık evliyim ve bana kalırsa ilişkimizin bel kemiğini bu faktör oluşturuyor)
2- Sizin karakter yapınız, evliliğe bakış açınız ve sorun çözme kapasiteniz.
3- Yukarıdaki maddenin eş adayınıza uyarlanmış hali.
4- Bir mesajda evlilik konusunda olumsuz bakış açınız sebebiyle profesyonel destek aldığınızı söylemiştiniz. Bunu tamamen aştınız mı? Eğer çekinceleriniz varsa inanın değil çocuklu adam “ Kuş Uçuşu” dizisindeki Selim karakteri karşınıza çıksa yine bocalarsınız.
5- Eş adayınızın boşanma sebebi, boşanma süreci, eski eşiyle çocuk sebebiyle kurduğu asgari düzeydeki iletişimin niteliği, eski eşin karakteri, eş adayınıza bakış açısı, eş adayınızla yaşadığı sorunların boyutu ve bu sorunları atlatıp atlatamadığı, çocuk üzerinden veya direkt olarak eş adayınıza eski sorunları yansıtıp yansıtmaması ( bu zor bir madde ve bu maddedeki cevaplara ulaşmak hem kolay değil hem cevaplar yanıltıcı olabilir burada biraz yaşayıp görmek lazım ve belki de en önemlisi bu maddedeki durumlar zorlayıcı olursa mücadele edebilme ve çözebilme gücünüz önemli)
6- Eş adayınızın çocuğunun size olası bakış açısı, babasıyla kurduğu ilişki, anne-çocuk ilişkisinin dinamiği ( maalesef bazı insanlar eski eşlerine yönelik duygu ve düşüncelerine çocuğu alet ederek eski eşlerine azap çektirdiklerini düşünüyorlar) evlilik olursa sizinle kuracağı ilişki ( bu konuda naçizane fikrimi belirteyim ben olsam eşimin benden önceki evliliğinden olan çocuğuna her zaman sıcak ve koruyucu bir yetişkin olarak yaklaşırdım o istemediği sürece ve annesi hayattaysa annelik rolüne girmezdim. Herhangi bir yakınınından daha anaç yaklaşırdım ama hele de küçükse kafasını karıştırmamak gerek)
7- Eş adayınızın çocuğu ile ilişkisi: Velayetin annede olması normal ama eş adayınızın nasıl bir bakış açısı var? Çocukla bağı nasıl? Görüşme günlerinde formalite alıp gezdiriyor mu? Daha doğrusu görüşüyor mu? Maddi manevi ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Baba- çocuk ilişkisinde tek değişen ayrı evlerde yaşamak olması en ideali. Eğer eş adayınız boşandığı için babalık sorumluluğunu da eş sorumluluğu gibi bıraktıysa böyle birisi sonra doğacak çocuğu için de iyi bir baba olamaz. Hatta sonra doğacak çocuğuna çok iyi bir baba olup ilk çocuğunu ihmal edenden baba hiç olmaz o artık babalık değil karakter sorunudur.
8-Kendi aile yapınız, eş adayınızın aile yapısı, yakın çevreniz vs bunlar da değerlendirilebilir faktörler.
Velhasıl sevgili konu sahibi çok uzun oldu ama bu faktörleri ister kendi başınıza ister bizimle paylaşarak enine boyuna düşünmenizi öneriyorum. Umarım en güzeli en hayırlısı olur sizin için