Hikayenizi Anlatır Mısınız?

Söz okuldan sonra. Daha çok erken. Hayatınıza karışan oldu mu diyorsun. Sözlenirsen o karışanların sayısını en az iki katına çıkarırsın. Akıllı ol. Okul çok daha önemli.

Ailemin bana sırt cevirdigi anlar da bile yanımdaydı ve yine ailemle aramı düzeltmek için ugrasiyordu neler neler...
Ben ne kadar güvensemde ailevi meselelerimi hiç anlatmadım yeni evliydim ne yemek bilirdim ne başka bişi eşimin benden hiç beklentisi olması sevgi dışında herşey zamanla dedi ondan yana gerçekten şanslıyım evlenmeden önce bu kadarını beklemiyordum açıkcası

Gitmi
Söz okuldan sonra. Daha çok erken. Hayatınıza karışan oldu mu diyorsun. Sözlenirsen o karışanların sayısını en az iki katına çıkarırsın. Akıllı ol. Okul çok daha önemli.
Canım 4 senelik iliskimiz var 5 olucak resmen. Biz karışma mezvularini aştik sevgilimle. Ailem sadece bu konuda karşıt.

Benim annem daha okulum var diye cok karisti. Bu kiz kucuk falan dedi. Yengem karisti. Amcamin ogullari karisti. Ben bizim sulalede cok sevilirim cunku en kucuk evlat benim. Herkes beni evladi gibi sevip karisiyorlardi, daha kucucksun nasil olur (21.5tu yasim) okuyorsun, evlendiginde ya okutmazlarsa, cok olaylar oldu.. Benden kustuler falan.
Tabi biz sevgili değildik. Kuzenim bi gorusme ayarlamisti gorusmustuk, sonra isindim bize geldiler tekrar bi kac kere gorustuk, gorucu usulu oldu yani. Annem evden kovdu nerdeyse :-)
Allah bana nasip etmis dedim, istiyorum dedim. Simdi sulale bizi parmakla gosteriyor masallah Rabbim bozmasin. Hala soylerler gulerler, nasil sasirmistik karsi cikmistik diye. Esimi de cok severler. Cunku esim asla egitim hayatimi elimden almadi, asla ozgurlugumu kisitlamadi cok sukur..
Bizim de biraz stresli oldu cok sukur oldu. 1.5 yil nisanli kaldik birbirimizi daha da iyi tanidik. 23 yasimda evlendim. 2 yillik da evliyiz.
Allah kimsenin yuvasini huzurunu bozmasin.
Ama daha liseye gidiyorsan eger coo cok erken. Saglikli kararlar alamiyorsundur. Benim esimin kendi isi vardi, dugununu yapacak evini kuracak durumdaydi hamdolsun. O yüzden zorluk cekmedik. Ama ikiniz de okuyorsaniz zor..

Ya keske bu isler için bu kadar acele etmeseniz. Önce bir kadın olarak ayaklarınız üzerinde dursanız. Hayati biraz tanısanız. Simdi herşey pembe pembe. Ama öyle değil o işler. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Ne yazıkki sen bence bu yazılanları dikkate almayacaksın. Ama al. Bilinçli kültürlü kendi ayakları üzerine sağlam basan bir kadın ol sonra sozlenirsin.

Benim annem daha okulum var diye cok karisti. Bu kiz kucuk falan dedi. Yengem karisti. Amcamin ogullari karisti. Ben bizim sulalede cok sevilirim cunku en kucuk evlat benim. Herkes beni evladi gibi sevip karisiyorlardi, daha kucucksun nasil olur (21.5tu yasim) okuyorsun, evlendiginde ya okutmazlarsa, cok olaylar oldu.. Benden kustuler falan.
Tabi biz sevgili değildik. Kuzenim bi gorusme ayarlamisti gorusmustuk, sonra isindim bize geldiler tekrar bi kac kere gorustuk, gorucu usulu oldu yani. Annem evden kovdu nerdeyse :-)
Allah bana nasip etmis dedim, istiyorum dedim. Simdi sulale bizi parmakla gosteriyor masallah Rabbim bozmasin. Hala soylerler gulerler, nasil sasirmistik karsi cikmistik diye. Esimi de cok severler. Cunku esim asla egitim hayatimi elimden almadi, asla ozgurlugumu kisitlamadi cok sukur..
Bizim de biraz stresli oldu cok sukur oldu. 1.5 yil nisanli kaldik birbirimizi daha da iyi tanidik. 23 yasimda evlendim. 2 yillik da evliyiz.
Allah kimsenin yuvasini huzurunu bozmasin.
Ama daha liseye gidiyorsan eger coo cok erken. Saglikli kararlar alamiyorsundur. Benim esimin kendi isi vardi, dugununu yapacak evini kuracak durumdaydi hamdolsun. O yüzden zorluk cekmedik. Ama ikiniz de okuyorsaniz zor..
Lisem bitti çoktan uni oda 2 Senelik

Bunu yazmak için biraz erken belki ama eninde sonunda başıma gelecek. Ailenizden anne baba hariç karışan oldu mu ilişkinize? (Anneanne, dede vs) ya da anne babanız karıştığında nasıl çözebildiniz bu olayı?

Bizde ki sorun daha okulumun falan bitmemesi ama sorun değil aslında. Eğer Allah kismet ederse o zamana kadar üniversiteye başlamış olacağım.
Bizim aileden 1, 2 Kişi ilk başta duyunca belki daha okulum var diye olmaz dedi istemediler sevgilimi ama bazıları da aksine çok sevdi.

İşe gir kendi ayakların üzerinde dur vs konusmalar var. Kesinlikle es geçmiyorum. Güzel bir gelecek için tabi okuyacağım. Ama istiyorum ki adı konulsun bu iş. Yani ben evlendirin beni demiyorum. Söz olsun bari. Evlenmek için bekleriz. İlla ki sözlenince de evlilik dicez kesin :) ama şu söz olsa bi. O an gelince söylerken herhalde bayılırım heyecandan. Sizin buna benzer var mı hikayeleriniz?

Onun işi sizi geçindirmez, yok nereden biliyorsun tanıyorsun da güveniyorsun gibi şeyler,
Nasıl ikna ettiniz ailelerinizi kızlar?

profilinizdeki bilgi dogru ise 95 dogumlusunuz. daha universiteye baslamadiginizi goz onune alirsak ya liseyi uzattiniz yahut sinavi kazanamadiniz veya sikintilar - hastaliklar - bir sebepler oldu ertelediniz.

bu zaman kaybinin size ogrettigi bir sey olmali, mesela hayatin akip gittigi gibi...

universite okumak - kucumsemek gibi olmasin ama bolum baskaninin dahi yard doc olamadigi okullari hesaba katmiyorum - sizin zannettiginiz kadar kolay bir sey degil.

hayat bu kadar basit degil, bu fikirle atilan adimlarin ilerisinde buyuk cogunlukla o altin bilezigin eksikligini hissediyor insanlar.

belki sizden onceki kusaklarin kosullari farkliydi; mesela 80'lerde benim annemin kusagi hem okuyup, hem evlendi. hatta bir cogu 'tek basina' evde cocugu icin anne, sokakta ulkesi icin siper, okulda yarini icin ogrenci oldu.

siz simdi 20 yasin basinda biri olarak bu insanlardan bir bayrak devralmamissaniz, o insanlarin emekleri heba olmus olur.

okuyun, flort edin. heyecani duyun. beraber gulhanede bir simidi, kordonda bir kosan misiri, kuguluda bir bardak sahlebi paylasin mesela harcliklarinizla.

evlilik degil, hayalleriniz bunlara kavusmak olsun.

Kac yildir berabersiziniz? Erkek arkadasin baski mi yapiyor bu konuda?

[QaE="pamuk_helva, post: 44513388, member: 196615"]Kac yildir berabersiziniz? Erkek arkadasin baski mi yapiyor bu konuda?[/QUOTE]
4 4,5 diyelim. Hayır baskı yapıp zor durumda bırakmaz. İstiyor çok tabi ama işte malum.

profilinizdeki bilgi dogru .
e 95 dogumlusunuz. daha universiteye baslamadiginizi goz onune alirsak ya liseyi uzattiniz yahut sinavi kazanamadiniz veya sikintilar - hastaliklar - bir sebepler oldu ertelediniz.

bu zaman kaybinin size ogrettigi bir sey olmali, mesela hayatin akip gittigi gibi...

universite okumak - kucumsemek gibi olmasin ama bolum baskaninin dahi yard doc olamadigi okullari hesaba katmiyorum - sizin zannettiginiz kadar kolay bir sey degil.

hayat bu kadar basit degil, bu fikirle atilan adimlarin ilerisinde buyuk cogunlukla o altin bilezigin eksikligini hissediyor insanlar.

belki sizden onceki kusaklarin kosullari farkliydi; mesela 80'lerde benim annemin kusagi hem okuyup, hem evlendi. hatta bir cogu 'tek basina' evde cocugu icin anne, sokakta ulkesi icin siper, okulda yarini icin ogrenci oldu.

siz simdi 20 yasin basinda biri olarak bu insanlardan bir bayrak devralmamissaniz, o insanlarin emekleri heba olmus olur.

okuyun, flort edin. heyecani duyun. beraber gulhanede bir simidi, kordonda bir kosan misiri, kuguluda bir bardak sahlebi paylasin mesela harcliklarinizla.

evlilik degil, hayalleriniz bunlara kavusmak olsun.
Güzel demişsiniz hoş demişsiniz ama benim kararım belli. Sadece çözüm arıyorum..

Bazen derim ki zaman cok kotu,kizlarimin bir sevdigi olsa erkenden vereyim,koca evinde ben yine okuturum onlari.En azindan nerede olduklarini bilirim.Ama sonra dusununce cok zor be diyorum cok zor.Bence aileni dinle hiç değilse üniversite son sınıfa kadar sabret. Söz oldu mu ne değişecek, birkaç sene sonra yeter artık düğün yapalım diyecek karşı taraf.Sonra düğün telasina ve merakına senin okul işi yalan olacak. Sonra bu saatten sonra ne yapacaksın okulu,dışarıdan oku diyecekler.Bu arada gelen giden misafirlere,koca tarafına hizmet etmekten ders çalışamaz olacaksin.Sonuç; hayaller Paris,hayatlar kasımpaşa.İste bunlarin olmama garantisi yok.Biz eşim ile tanismamizdan7 sene sonra nisanlandik,8.senemizde evlendik.Keşke daha çok bekleseymisiz,bu işin adını koyacağız diye hayatıma darbeyi koymusum.Allah razı olsun esimden çok memnunum ama ailesi yüzünden sınır hastası oldum.Anlayacagin okuyup diplomayı elinize alın.Geleceği garanti altına alin.İnsanoğlu çiğ süt emmis çok guvenmemek gerek derim ben.Hem üniversiteye bir git bak ortam değişince fikirlerin sabit kalıyor mu?Ha kalıyorsa yolun sonuna kadar bekliyorsa seni o zaman noktayı koyarsin.

Bi
[QaE="pamuk_helva, post: 44513388, member: 196615"]Kac yildir berabersiziniz? Erkek arkadasin baski mi yapiyor bu konuda?
4 4,5 diyelim. Hayır baskı yapıp zor durumda bırakmaz. İstiyor çok tabi ama işte malum.[/QUOTE]
Bide kaç yaşında ev geçindirebilecek durumdamı

Bazen derim ki zaman cok kotu,kizlarisevdigi olsa erkenden vereyim,koca evinde ben yine okuturum onlari.En azindan nerede olduklarini bilirim.Ama sonra dusununce cok zor be diyorum cok zor.Bence aileni dinle hiç değilse üniversite son sınıfa kadar sabret. Söz oldu mu ne değişecek, birkaç sene sonra yeter artık düğün yapalım diyecek karşı taraf.Sonra düğün telasina ve merakına senin okul işi yalan olacak. Sonra bu saatten sonra ne yapacaksın okulu,dışarıdan oku diyecekler.Bu arada gelen giden misafirlere,koca tarafına hizmet etmekten ders çalışamaz olacaksin.Sonuç; hayaller Paris,hayatlar kasımpaşa.İste bunlarin olmama garantisi yok.Biz eşim ile tanismamizdan7 sene sonra nisanlandik,8.senemizde evlendik.Keşke daha çok bekleseymisiz,bu işin adını koyacağız diye hayatıma darbeyi koymusum.Allah razı olsun esimden çok memnunum ama ailesi yüzünden sınır hastası oldum.Anlayacagin okuyup diplomayı elinize alın.Geleceği garanti altına alin.İnsanoğlu çiğ süt emmis çok guvenmemek gerek derim ben.Hem üniversiteye bir git bak ortam değişince fikirlerin sabit kalıyor mu?Ha kalıyorsa yolun sonuna kadar bekliyorsa seni o zaman noktayı koyarsin.
Dediklerini doğru tabi.. En azından uni 1 bittikten sonra söz olsa bari. 2 senelik istiyorum ama hayat ne yöne götürür bilinmez. Allah büyük.

[QUeve"zeysmother, post: 44513517, member: 656753"]Bi

4 4,5 diyelim. Hayır baskı yapıp zor durumda bırakmaz. İstiyor çok tabi ama işte malum.[/QUOTE]
Bide kaç yaşında ev geçindirebilecek durumdamı[/QUOTE]
22 suan 23 olucak o zaman kadar ama biz hemen evlenmeyeceğiz. Ya söz olsun aileler bilsin. Rahatca gezelim korkmadan aileler gidip gelsin istiyoruz.

Back
X