Uçak en güvenli ulaşım aracıdır. Evet uçak kazaları maalesef oluyor fakat kara ya da deniz yoluna oranla ihtimal oldukça düşük. Bir insanın karayolunda kaza geçirip ölme ihtimali, uçak kazasında ölme ihtimalinden kat kat daha fazla. Kendinizi korkutmayın boşuna. Uçakta türbülans yaşamışsınız. Türbülans yüzünden uçaklar düşmezler. Aksine türbülansta uçağın sallanması güvenli olandır çünkü basit tabirle uçak kendisini dengede tutar sallanarak. İniş esnasında yaşadığınız şey çok olağan, muhtemelen havayla alakalıdır uçakla değil. Neden bu kadar emin konuşuyorum çünkü pilot kardeşiyimmerak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz seve seve cevaplarım abime sorup
Bende Hindistan'in yemeklerine zorla maruz birakildiniz zannettim basligi okuyunca, benim maruz kalmisligim var, midem 1 sene kendine gelememişti.Kızlar merhaba
Ben onceden ucaga binince kafamı koyar uyurdum ucak yere degince uyanırdım ne guzel huzurlu huzurlu ucardım. Yıllardır ucarım son yıllarda zaten bir adada yasiyorum yani ucak disinda pek bir secenegin olmuyor.
Ama gecen sene turkiye’de tatildeyken hindistan - londra ucagi dustu. Teknede ne guzel gunesleniyodum yandaki grup konusmaya basladi sonra merak ettim biraz takip ettim ne olmus ne bitmis diye. Okurken o kadar etkilenmedim ama sonrasinda eve donus icin ucaktayken birden bulutların icine girdik ve taaaak diye bir ses geldi. 30 saniye sonra yine bir bulutun icinden gectik ve daha buyuk bir sesle birlikte biraz irtifa kaybettik herkes bagirmaya basladi. Allahtan bu olay biz inisteyken oldu da 20 dk sonra uçuş bitti 1-2 saat daha yol gitsek ben kalp krizi geçirirdim herhalde
Bu olaydan sonra bende müthiş bi uçak fobisi basladi, kalbim sıkışıyor, en ufak bi sallanmada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor, asla uyuyamıyorum ve kendimi başka bir şeyle oyalayamıyorum.
Kızlar napıcam yardım edin türkiyeye gidip gelmek için karayolu şansım olsa almanyada falan olsam arabaya atlayıp gitmeyi tercih ederim o derece korku başladı. Arada diyorum ki bizi kocaman bi metalin içinde uçmaya kim ikna etti
Psikolojik destek alabilirsiniz veya uçuştan önce passiflora tarzı hafif sakinleştirici bir şeyler içebilirsiniz. Bu konu tamamen psikolojik.Valla bu dediklerinizi kendime elli kere söylüyorum ama o an başa çıkamıyorum o korkuyla
Ben de buradan doğru sizin adınıza korktumKızlar merhaba
Ben onceden ucaga binince kafamı koyar uyurdum ucak yere degince uyanırdım ne guzel huzurlu huzurlu ucardım. Yıllardır ucarım son yıllarda zaten bir adada yasiyorum yani ucak disinda pek bir secenegin olmuyor.
Ama gecen sene turkiye’de tatildeyken hindistan - londra ucagi dustu. Teknede ne guzel gunesleniyodum yandaki grup konusmaya basladi sonra merak ettim biraz takip ettim ne olmus ne bitmis diye. Okurken o kadar etkilenmedim ama sonrasinda eve donus icin ucaktayken birden bulutların icine girdik ve taaaak diye bir ses geldi. 30 saniye sonra yine bir bulutun icinden gectik ve daha buyuk bir sesle birlikte biraz irtifa kaybettik herkes bagirmaya basladi. Allahtan bu olay biz inisteyken oldu da 20 dk sonra uçuş bitti 1-2 saat daha yol gitsek ben kalp krizi geçirirdim herhalde
Bu olaydan sonra bende müthiş bi uçak fobisi basladi, kalbim sıkışıyor, en ufak bi sallanmada başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor, asla uyuyamıyorum ve kendimi başka bir şeyle oyalayamıyorum.
Kızlar napıcam yardım edin türkiyeye gidip gelmek için karayolu şansım olsa almanyada falan olsam arabaya atlayıp gitmeyi tercih ederim o derece korku başladı. Arada diyorum ki bizi kocaman bi metalin içinde uçmaya kim ikna etti
istastiklere göre 1 milyon uçuşta bir ölümcül uçak kazası oluyor. arabalarla kıyaslandıgında yüzbinlerce kat daha güvenli. ayrıca uçak dediğiniz araç basit bir mekanik sistem değil, güvenlik anlamında mühendislik örneği. her sistem birkaç farklı şekilde yedeklidir ve pilotlar düzenli eğitimlerden geçer. bir kere pilot oldu tamam olayı yok yani. simulasyonda geçemezse uçamaz. ayrıca havacılık kuralları neredeyse tüm ülkelerde en ciddiye alınan ve sıkı uygulanan şeyler. kısacası boşu boşuna kuruntu yapıyorsunuz. haberlerde her gün trafik kazalarında kaç kişi öldüğünü duysanız arabaya da binemezsinizKızlar merhaba
Araba kazalari mi daha fazla ucak kazalarimi bir arastirin bakayimKızlar merhaba
Benim ucus korkum da kötü bir türbülans ile baslamisti, yillarca korka korka bindim ucaga. Artik anliyorum ki benim korkum ucagin düsme ihtimali ile ilgili degil, cok yogun bir türbülans yasama ve beraberinde panik atak gecirme korkusu. Son iki üc senedir bu korkumu kontrol altina almayi basarabildim, ucustan önce türbülans forecastlerine bakiyorum, atiyorum ucusun 2. saatinde orta siddetli türbülans olabilir diyor, bunu görünce kendimi mental olarak hazirlayip sürprizle karsilasmayacagim icin daha sakin oluyorum.
Ama acik ara en ise yarayan yöntem nefes kontrolü. Derin bir diyafram nefesi aliyorum icimden 5'e kadar sayarak, 7'ye kadar sayip nefesimi tutuyorum, sonra da yavas yavas 9'a kadar sayarak nefesi veriyorum. Böylece kalp atislari da yavasliyor, vücudu panik durumundan cikariyoruz yani bir nevi.
Bunlarin disinda gidecegim yer ve yapacaklarimi düsünmeye calisiyorum, türbülans oldugunda birazdan bitecek diye kendime telkinde bulunuyorum. Ne yazik ki sallaniyorken bir sey izleyemiyorum ama yine tesadüf eseri bulmaca cözerken odaklanabildigimi fark ettim, bulmaca cözüyorum. Ve son bir iki ucustur "ben artik korkmuyorum, cok rahatim" diye telkinlere basladim bu da ise yariyor :)
KoptumÇok düşük bir risk binde bilmem kaç.
Zaten böyle düşük bir risk beni buluyorsa ben öyle hayatı uçağa bırakmadan kendim @mkyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?