Yöresel Tarif Hinkal Şapkalı Gürcü Mantısı (Resimli)

Yöresel Yemekler

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Enfes bir tat: Khinkali...
Özelliği büyük olmasıdır.Bu mantıyı ruslar ,ukraynalılar,çerkezler de yapar hatta Türkiyede de yöre yöre farklı isimlerle yapılıyor..
Hinkal elle yenir , şapkasından tutar hopp ağzınıza atarsınız:) Kıymalı ıspanaklı peynirli nasıl isterseniz yapabilirsiniz ama ben patateslini tek geçerim !
Herkese afiyet olsun mutlaka bir kere de olsa deneyin,memnun kalacaksınız inşallah

Ben 3 su bardağı un kullandım sizler kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz
bir miktar tuz
ılık su
bir yumurta

içine:
patates
soğan
baharatlar
arzuya göre peynir ve sarımsak

Klasik kulak memesinden birazcık sert bir hamur hazırlayalım,hamuru 15-20 dk nemli bez örterek dinlendirelim.Daha sonra hamuru bezelere bölelim bu aşamada iki seçeneğimiz var ya yufka gibi açıp büyükçe bir tasla yuvarlaklar keseceğiz ya da tek tek koparıp merdane ile yuvarlak açacağız..
Ben tek tek kopardım zaten iri olduğu için zorlanmadım,unlu zeminde açıyoruz ki daha kolay olsun..
Yuvarlaklara kavrulmuş soğan ve haşlanmış patatesten oluşan harcımı koydum..etrafını 15 büzgü yani pile yaparak döndürdüm ve ağzını kapatıp şapkasını oluşturdum şapkası isteğe bağlı ister büyük ister küçük yapın kimileri şapkasını yemez sadece tutmak için kullanır ama ben çok seviyorum o kısmı:) En keyif aldığım nokta da bu idi,inanın çok zevkli yapması..
Son olarak kaynamış tuzlu suya atıyoruz ve hinkallerimiz 15 dk kadar pişiyor
pişenler tek tek yukarı çıkıyor ve delikli kepçe ile alıp servis tabağımıza koyuyoruz..
İster sade ister sarımsaklı yoğurt ve sosla servis ediyoruz
bu mutluluk ve afiyetle iyice coşuyoruz:)
afiyet olsun

Son düzenleme:
2smalln.jpg

kudsmall.jpg

photo493small2small.jpg

yine çok güzel bir tarif çok güzel bir görüntüsü var
lezzetide kesin öyledir
hep değişik ve lezettli tariflerin var
çoğunu deniyorum
buda denemeye değer

OFFF .görüntü müthiş tadı nasıldır kimbiliralkisalkisalkis ilk fırsatta denicem elleriine sağlık ve afiye olsun opuyorumnanaktan

yine çok güzel bir tarif çok güzel bir görüntüsü var
lezzetide kesin öyledir
hep değişik ve lezettli tariflerin var
çoğunu deniyorum
buda denemeye değer

Çok sağol meldam,denemeni gerçekten öneriyorum,dmak zevkine göre değişir yanlız ben çok seviyorum ,bizde çok yenir,hatta çay larda bile ikram edilir..
opuyorumnanaktan
Bu arada eşimle ben bambaşka kültürlerin renkli mozaiğini teşkil ediyoruzkaydirigubbakcemile3
Kendisi Kayseri'li..
Bu mantıları ilk defa görecek ve tadacak,bakalım tepkisi ne olacak
sanırım bir kaşığa 41 tane sığan Kayseri mantısından sonra bunlar biraz devasa gelecek:kedi::roflol:
Farklı olmak hakikaten çok güzel aynı olsa idi bu kadar keyifli olmazdıı belki de..
umarım beğenirturkbayragi
bu ne güzelim diyecek deniz anası gibi:roflol:

OFFF .görüntü müthiş tadı nasıldır kimbiliralkisalkisalkis ilk fırsatta denicem elleriine sağlık ve afiye olsun opuyorumnanaktan

:kedi:
Çok teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5
Denersen kolay gelsin gülüm,hatta şimdi bile yapabilirsin müsaitsenhihoyyyt
gerçekten zor değilmiş benim de ilk denememdi ,annemler yaparken yanlarında bulunurdum sadeceŞenizyerimseniben
çok basit geldi..
umarım seversiniz sizler de..
opuyorumnanaktan

Çok sağol meldam,denemeni gerçekten öneriyorum,dmak zevkine göre değişir yanlız ben çok seviyorum ,bizde çok yenir,hatta çay larda bile ikram edilir..
opuyorumnanaktan
Bu arada eşimle ben bambaşka kültürlerin renkli mozaiğini teşkil ediyoruzkaydirigubbakcemile3
Kendisi Kayseri'li..
Bu mantıları ilk defa görecek ve tadacak,bakalım tepkisi ne olacak
sanırım bir kaşığa 41 tane sığan Kayseri mantısından sonra bunlar biraz devasa gelecek:kedi::roflol:
Farklı olmak hakikaten çok güzel aynı olsa idi bu kadar keyifli olmazdıı belki de..
umarım beğenirturkbayragi
bu ne güzelim diyecek deniz anası gibi:roflol:

katılıyorum canım sayende bizde değişik tadlar öğreniyoruz
kayseri mantısından kolaydır bu
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

amann allahim be ne goruyom,bu mantimi:1shok::sinifsinif::sinifsinif:
kiz zaten yeterince sistim,bide sen ciktin mantiyla karsima,kötükedihüso
valla harika olmus, cok degisik goruntusu var:lepi:
sapkali neyli hemde ,tut tut, ceylis gibi yedelikafadulden
bide buyuk buyuk yap hemen kolaydir kucuk kucuk ugrasman iyi vallaalkisalkisalkis

off libi ya yapma ya :olmaz:allahini seversen ne guzel bisey ya ben ve manti inanilmaz ikili kaydirigubbakcemile5bunu begendim zaten daha incede bir sitede gormustum harikasin ya ne guzel kendi kulturunu bir baska yerde yasatmak degilmi gurbette olmamin avantajimi dezavantajimi ben hala anlamis degilim ama ikiyi kulturumuzu yasatiyoruz bu gurbet ellerde ellerine saglik gulum

YouTube - Khinkali -- Georgian dumplings

buradan da yapım aşamaları nı izleyebilir,kapatma şekli için yardım alabilirsiniz..

bende gurcu biri yapcak zannediyomkafamçokkarıştı
bide kkarsima benim herif gibi cinliler cikti,hayy hay diyip duruyolar:roflol::roflol::roflol:
he onlarda boyle manti turu seyleri hem buyuk hemde degisik sekilde yapiyolar
bizim yerimizede ye canimcokacimcoook

ay inanmiyorum ya nekadar deyisik bisey bucokacimcoook
ben bide mantiyi yeni yeni sevmeye basladim olmaz olamaz yapilirmi bu yacokacimcoook
eline koluna saglik ustam benim:nazar:

liboş bacım bunu sevmek için aşina olmaya gerek yok,ben bunu mutlaka yaparım artıkın,

saf kan bir antepli olarak bayıldım,

daha önce televizyonda izlemiştim buna benzer, kırgızlardı galiba,bu şekilde yapıp ,çelik süzgece koyup buharda pişirmişlerdi.
ellerine sağlık ,mutlaka deniycem.

offff bende kafkas mantısını bilirim onlarda hinkal diyor ama kıymayı birgece önceden sirkede bekleterek pişiriyorlar..
ellerine sağlık ama bu profesyonel işi. senin işin ben ancak yandan bakar yalanırım okkaa

Canım ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın tek kelimeyle brrraaaavoooo canım mantı istiyodu da üşeniyodum yardım eden yok diye bunlar büyük ve görsel anlamda süper hemen deniycem :lepi:

katılıyorum canım sayende bizde değişik tadlar öğreniyoruz
kayseri mantısından kolaydır bu
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
:utangac: Evet daha basit ve eşcağzım duymasın bence daha lezizkaydirigubbakcemile3
amann allahim be ne goruyom,bu mantimi:1shok::sinifsinif::sinifsinif:
kiz zaten yeterince sistim,bide sen ciktin mantiyla karsima,kötükedihüso
valla harika olmus, cok degisik goruntusu var:lepi:
sapkali neyli hemde ,tut tut, ceylis gibi yedelikafadulden
bide buyuk buyuk yap hemen kolaydir kucuk kucuk ugrasman iyi vallaalkisalkisalkis
kaydirigubbakcemile3 Aynen Miya tuttu şapkalarını hamur humur götürdü maşallah subhanallahkaydirigubbakcemile3
onun için küçük şapkalılar yapmıştım çok sevdi ya ..:CüvCüv:

off libi ya yapma ya :olmaz:allahini seversen ne guzel bisey ya ben ve manti inanilmaz ikili kaydirigubbakcemile5bunu begendim zaten daha incede bir sitede gormustum harikasin ya ne guzel kendi kulturunu bir baska yerde yasatmak degilmi gurbette olmamin avantajimi dezavantajimi ben hala anlamis degilim ama ikiyi kulturumuzu yasatiyoruz bu gurbet ellerde ellerine saglik gulum
kaydirigubbakcemile5
O kadar haklısın ki gülüm ben de anlamadım cidden iyi mi kötü mü böyle uzakta olmak..
Canımızne çekse yapıyoruz opuyorumnanaktan

bende gurcu biri yapcak zannediyomkafamçokkarıştı
bide kkarsima benim herif gibi cinliler cikti,hayy hay diyip duruyolar:roflol::roflol::roflol:
he onlarda boyle manti turu seyleri hem buyuk hemde degisik sekilde yapiyolar
bizim yerimizede ye canimcokacimcoook
:roflol:
Aynen aynen:delphin:
demek farkettin onu..Ben de bir açtım bizim sevimli çekikler yine iş başında:delphin:
abbouv dedim ya bu kadar mı olur her yeri her şeyi parsellemişler adamlarda müthiş hırs ve zeka var geri kalırlar mı:kedi:

ay inanmiyorum ya nekadar deyisik bisey bucokacimcoook
ben bide mantiyi yeni yeni sevmeye basladim olmaz olamaz yapilirmi bu yacokacimcoook
eline koluna saglik ustam benim:nazar:
afiyet olsun,gazoz güzeliopuyorumnanaktan
ayy süpersin
çok güzel görünüyorlar bende deneyecem inşallah becerebilirim
İnşaAllah ..Yaparsın gülüm,inan basit..Kolay gelsin şimdidenopuyorumnanaktan
liboş bacım bunu sevmek için aşina olmaya gerek yok,ben bunu mutlaka yaparım artıkın,

saf kan bir antepli olarak bayıldım,

daha önce televizyonda izlemiştim buna benzer, kırgızlardı galiba,bu şekilde yapıp ,çelik süzgece koyup buharda pişirmişlerdi.
ellerine sağlık ,mutlaka deniycem.
Çok teşekkür ederim efem:kedi: evet orta asya da da yapılıyor bu mantıdan biraz daha farklı şekli var..Mesela türkmenler..Onların ki de buna benziyor iri iri..
inşallah yapar ve memnun kalırsın canyerimseniben

offff bende kafkas mantısını bilirim onlarda hinkal diyor ama kıymayı birgece önceden sirkede bekleterek pişiriyorlar..
ellerine sağlık ama bu profesyonel işi. senin işin ben ancak yandan bakar yalanırım okkaa
:kedi:
Arzuco bacım,profesyonel işi olsa ben de zorlanırdım belki opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile3
basitmiş ki yaptım sen ve siz de hayli hayli yaparsınız arkadaşlar..
arzuco pastalarını biliyorum cicim sen bunu da yaparsın çok basitturkbayragi

Canım ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın tek kelimeyle brrraaaavoooo canım mantı istiyodu da üşeniyodum yardım eden yok diye bunlar büyük ve görsel anlamda süper hemen deniycem :lepi:

Allah razı olsun gülüm yaratmak Ona mahsus biz naçizane cuzi irademizle ,beden ve beyin gücümüzü kullanıyoruz işte.
Çok teşekkür ederim...
heh evet bu arada tek başına dahi yarım saatte nefis mantı yapmak istiyorsan bu mantı tam senlik cansırnaşık şey
ben de öyle yaptım çünkü
kaydirigubbakcemile3Şeniz

of of libim sen niye ist değilsin yaa
hergün yemeğe gelirdim sana :(
ben üşeniyorum bazen :(
yapmakta istiyorum ama

Back
X