Hint bülbülü besleyenler bakar mısınız ?

_Semiramis_

кєη∂iмi çσ&#1082
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.848
1
106
Bursa
Ben normalde hayvanlardan korkuyorum çok seviyorum ama korkuma engel olamıyorum..küçücük bi kuşu bile saldıklarında bas bas bağırıp kaçıyorum elimde olmadan bugun annemle dolaşırken kuş satan bi yere girdik orda hint bülbülleri dikkatimizi çekti cok tatlılar parmağımı uzattım hafiften kendisini geri çekti sanırım gagalama gibi huyu yok bilmiyorum yanılıyomuyum..cok sevdim onları alsam acaba korkar mıyım bakamaz mıyım..bakmak zor mu hayvanı alıpta bakamayıp sevgimi veremezsem korkarsam bişey olursa cok üzülürüm

Korkunu yenmek için bunun üzerine gitmeniz çok hoş, evinize alıp beslerseniz zamanlar alışırsınız diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla yakınlaşınca korkuyorsunuz. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, o kuş ömrü boyunca sadece kafeste kalmayacak, arada kafesinden çıkarıp dolaştırmanız lazım evde. Kafes temizliği, yem, su gibi şeyler için bile kuşla mecbur yakınlaşmanız gerekecek. Ki korkuyor olduğunuz için size bunları yaptırmak gerçekten işkence olur, yanlış anlamayın yargılamak amacıyla söylemiyorum tabi ki korkuyor olabilirsiniz. Eğer kuşun bakımıyla ilgilenecek başka biri var ise evde, size şimdilik sadece sevmek kalıyorsa bence alabilirsiniz, siz de zamanla alıştıkça bakımıyla da ilgilenirsiniz

öncelikle ilgilendıgın ıcın cok teşekkür ederim :) ordaki satıcı kadın bu kuşu salarsanız yakalamak cok zor saniyede bilmem kac kere kanat çırpıyo falan dedi ama bende düşündümki hayvancağız kafesten salınmazsa sıkılmaz mı sonucta o uçan bi hayvan salmak gerekir diye düşünüyorum..aslında korkum cok yersiz bunu farkındayım yakınlaşmaktan cok kuş salındığı anda deli gibi kaçıyorum sanki bana bişey yapacak annem var o korkmuyo kuşlardan ama ben onu okşamak öpmek onunla çocuğummuş gibi ilgilenmek ıstıyorum bu korkumu nasıl aşabilirim hiç fikrim yok

Salarsan son görüşün olur onu.

Asla tutamazsın,yabani bir hayvan;alışmıyor pek.

Çok tatlı ama hiç susmuyor,bütün gün ötüyor.

En az iki kişi lazım kafesini temizlemek için.

Ben bu kadar yabani olduklarını bilmiyordum ama kafeste kapalı tutmak da biraz canice değil mi? Kendi zevkimiz için küçücük kafeslerde besliyoruz bana kalsa hayvanat bahçelerine de karşıyım. Sizin suçunuz değil, böyle süregelmiş biz de böyle devam ettiriyoruz bu sisteme alet oluyoruz, kafeste kuş ben de beslemiştim ama keşke onlar için daha güzel alanlar yaratabilsek. Mümkün olduğunda çıkarın evde uçsun ya da yakalanmayacak kadar kaçıyor ise en azından büyük bir kafes alın daha özgür hissetsin.

Noldu semiramis, aldınız mı acaba

En güzeli doğada olmaları elbet.

Ama ortamı dışında bir yere salınsa da ölecek.

Biz 4-5 yıl önce beslemiştik.

bence sen evcilleşmesi daha kolay bir hayvan seç..yani hem tutulması zormuş tamam diğer kuşlarda öyledir uçuyor ve korkan birine
zor olur ama üstüne bu korkuyla birde çok hız yapan bir hayvan bence senin korkunu azaltmaz..muhabbet kuşu almayı
düşünseymişsin keşke..yani hint bülbülü gerçekten çok şirin bir hayvan bende ilk onu almak istemiştim ama inan bende korkuyorum kuşlardan hemde çok..helede uçtumu dibimde Allah yani..:) ama muhabbet kuşu aldım ve şuan korkmuyorum..tabi başka muhabbet kuşundan korkum geçmedi ama kendi kuşumla ben ilgilendiğim için ona alıştım..sen bence hint bülbülü alma..madem salınıyormuş..bnce öyle yani..

kızlar kusuruma bakmayın ya konunun yan tarafında mektuplarda görünmüyodu konuma girmesem yazdıklarınızı asla göremezdim neden öyle oldu anlamadım..hint bülbülü almadım bi arkadasımız muhabbet kusu al demiş ama ben gerçekten cok korkuyorum hayvancağızla ilgilenemezsem korkarsam ona sevgimi veremezsem diye düşündüm ve vazgeçtim ona bunu yapmaya hakkım yok..

bende demiştim hint bülbülündense muhabbet daha iyi diye .sonuçta evcilleşen hayvana daha çabuk ısınırsın diye düşünmüştüm..çünkü öncedende belirttim çok korkan bir insanım yani güvercinden bile nasıl korkuyorum anlatamam ama muhabbet kuşumm var..bazen korkmuyor değilim o da gagalar diye:) ama çok alıştım kendilerini sevdirip alıştırıyorlar zaten..benm kuşum benden korkardı ben ondan ama aynı sürede aşıyoruz birlikte korkumuzu..ama sen hala korkumu yenemem diye düşünürsen bencede vazgeç..evde kuş beslemek isteyen biri daha bul yada mesela ilk annemler pek taraftar değildi ama kuş geldikten sonra onlarda çok alıştı onlarda ilgileniyor sen alışana kadar temizliğiyle falan ilgilenirler .kuş insancıl oldumu sende korkmazsın zaten..yani buna en iyi kendin karar verirsin bence..sonuçta o korkunu biz bilemeyiz yenermisin diye..

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama belki şu anda da hint bülbülü edinmek isteyipte kararsız kalan arkadaşlar olabilir, o yüzden bildiklerimi paylaşmak istedim.
Bu kuşlar fiziksel hiç bir zarar vermezler, korkmayın. Gagalamazlar, kaçarlar zaten ama diyelim ki çook çook cesur bir kuşunuz var ve size gaga attı, hahaha ) korkmayın, çünki asla acıtmaz, çünki bir civciv kadar bile güçlü değildir. Attığı darbeden acısa acısa kendi gagası acır anca, o ka yani :) Kafesine alışan kuş, odaya saldığınızda gezip tozup, yuva yapmak için yerler arayıp (çiftse tabi) susadığında ve acıktığında kafesine girer en sonunda ki onlar çok su içerler, susuzluğa hiç gelemezler. Benim ilk aldığım çift, kafeslerinin temizliğini yaparken etrafımda fır dönüyorlardı bir an önce kafese girmek için. Yabanidirler, hırsızdırlar, yuva malzemesi olabilecek her şeyi gözünüzün yaşına bakmadan hunharca yürütebilirler. Acıktıklarında elinizden yem yiyip, doyduklarında arkalarına bile bakmadan fellik fellik kaçacak kadar çıkarcı ve iki yüzlüdürler. Bip bip öterek sürekli haberleşirler bir birleriyle, tam bir çetedirler, kısaca: beladırlar

katılıyorum
asla susmuyorlar
bizim de vardı
dişi ele gelirdi
geceleri yuvalarında koyun koyuna uyurlardı
yumurtladılar 10 kere falan
ama yavru çıkarmayı beceremediler

katılıyorum
asla susmuyorlar
bizim de vardı
dişi ele gelirdi

Benim bıdıklarla aynı oda da uyuyoruz bir de, düşünün bi, sabah Einstein gibi kalkıyorum (görünüş olarak) :))
Benim ilk çiftimi artık ben kesmiştim yavrudan, bıktırmışlardı yani. Şu an ki dişim de onlardan yadigar hatta. Dişiler erkeklere göre daha cana yakınlar bence de ama bilmem belki de benim pek uğraşmamamdan dolayı, hiç elime alışmadılar. Sofradan ekmek çalıyorlardı ya da elimden yem yiyip kaçıyorlardı, o kadar.

katılıyorum
asla susmuyorlar
bizim de vardı
dişi ele gelirdi
Ay onların ikisi de dişiydi belki de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…