Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama belki şu anda da hint bülbülü edinmek isteyipte kararsız kalan arkadaşlar olabilir, o yüzden bildiklerimi paylaşmak istedim.
Bu kuşlar fiziksel hiç bir zarar vermezler, korkmayın. Gagalamazlar, kaçarlar zaten ama diyelim ki çook çook cesur bir kuşunuz var ve size gaga attı, hahaha

) korkmayın, çünki asla acıtmaz, çünki bir civciv kadar bile güçlü değildir. Attığı darbeden acısa acısa kendi gagası acır anca, o ka yani :) Kafesine alışan kuş, odaya saldığınızda gezip tozup, yuva yapmak için yerler arayıp (çiftse tabi) susadığında ve acıktığında kafesine girer en sonunda ki onlar çok su içerler, susuzluğa hiç gelemezler. Benim ilk aldığım çift, kafeslerinin temizliğini yaparken etrafımda fır dönüyorlardı bir an önce kafese girmek için. Yabanidirler, hırsızdırlar, yuva malzemesi olabilecek her şeyi gözünüzün yaşına bakmadan hunharca yürütebilirler. Acıktıklarında elinizden yem yiyip, doyduklarında arkalarına bile bakmadan fellik fellik kaçacak kadar çıkarcı ve iki yüzlüdürler. Bip bip öterek sürekli haberleşirler bir birleriyle, tam bir çetedirler, kısaca: beladırlar