Hipertiroidi veya Hipotiroidi iken Gebe Kalabilmek

papilloamour

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
2.355
1
66
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Kısaca kendi hikayemden bahsetmek istiyorum önce. Yaklaşık 9-10 aydır bebek istiyoruz ancak ben de hipotiroidi olduğunu öğrendik. (Gebelik istediğim için kadın doğum doktorumun yaptığı hormon testi sonucunda öğrendim, önceden varmıydı bilmiyorum) Beni bir endokrin uzmanına yönlendirdi ve yaklaşık 4-5 ay eutrox kullandım. 5ler seviyesinde olan tshım bir anda 0,001lere düştü. Ama hala o doktorum bana ilacı bırak demediği için başka bir doktora gittim ve o da ilacı derhal kesmem gerektiğini söyledi. 6 hafta önce bıraktım ama gördükki değerim halen 0,001. dokturum hipomun hipere döndüğünü (yani tiroidim çok çalışıyormuş) söyledi ve şimdide başka bir ilaç verdi. Propycil. Hergün 3 defa alıp, 1 ay sonra tekrar gidecekmişim. Bu kısımlarına baya uzattım kusura bakmayın hemen sadede geliyorum. Gittiğim 2 doktorda korunma, gerek yok ilaçlarla düzenlemeye çalışıyoruz dediler. Hamile kalırsan eğer hemen gel tekrardan bakalım dedi. Ama internette gerçekten kötü şeyler okuyorum, bebeğe zararları açısından. Özellikle hiperdeki erken doğum 4-6 aylarda.. Bilemiyorum. Hoş zaten hamile de kalamadım bu zamana kadar. Bir taraftan kadın doğum a gitmeye devam ediyorum. İlk defa geçen ay klomen ve çatlatma iğnesi oldum. Bu şekilde olup rahatsızlığı düzelmeden hamile kalan var mı aranızda? Ya da tedavi sürecinde olanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

canımm ben haşimatoyum yani tiroid çalışmıyor ve hap içiyorum ömür boyuda içicem ve şuan 15 haftalık hamileyim sakın kafana takma bu durumdan olmayacak diye.. ilaçlarını düzgün kullan, hatta ben ilk ayımda tsh değerim 0,07 idi kullandığım ilaçlar fazla gelmiş dr düşük olan değer bebeğe zarar vermez yüksek olan verir demişti hap mg düşürdük çok şükür şuan 1,44 lerde. alahın izniyle olur bebeğin... değerlerin normal olduktan sonra asla gebeliğe engel değil...

bendede triod hastasıyım nodülleirmde var.

00.1ken 6 ya çıktığıda oldu ama şuan değişio ortalarda seyredio benimde doktorum çıksada düşsede eux.. ilacına devam eetirio.ben 4yıl sonra kendiliğimden gebe kaldım ama malesef 2.5aylıkken kalp atışları durdu.

bu ilaçları kullanırken korunmana gerek yok gebe kalırsan inşş yine aynı ilaçlara devam edeceksin çünkü

Çok teşekkür ederim öncelikle, içimi rahatlattın. İnşallah ben de ve isteyen bekleyen herkes te hamile kalabilir. Bu ay da puregon iğne ve çatlatma iğnesi yaptı doktorum. Bakalım ne olacak sonucum. Sen de sağlıkla kucağına alırsın inşallah yavrunu şuan en son ölçümde Tshım 0,61 olmuş yükselme var bu iyi bir şey. İnşallah dengelenir değerlerim.

benimde başlarda 5lerdeydi sonra 000.1 lere düştü, şimdi ilaçla biraz yükseldi. evet doktorumda söyledi hamile kalsam da sürekli devam edecekmişim. prospektüste yazan şeyleri okudum doktora. bunları yazmak zorundalar en ufacık milyonda bir ihtimali bile yazmak zorundalar çünkü ilaç firmalarına dava açıyor hastalar bir komplikasyon olunca dedi, rahatlatmaya çalıştı. yanlız benim doktorum bu kadar düşünce eutroxu direk kesti. hiperle ilgili bir ilaç verdi.. hakkımızda hayırlısı. inşallah en kısa zamanda sağlıkla biz de gebe kalabiliriz. Teşekkür ederim bu arada cevabın için, sağol arkadaşım..

ilk öğrendiğimde benimki 00.1di.3ay 00da kaldı.sonra birden 5.97 e çıktı sonra 4 e sonra 3 e düştü 4 aydırda 3le 0 arasında gidip gelio.bu ay 0.97 çıktı doktorum eux a devam et dedi ama ben kullanmıyrmm zaten düşük

Son düzenleme:
bende ilk öğrendiğimdee 00.1di.bi kaç böyle devam etti sonra 6 çıktı sonra 4 3 2 şimdide 3 le 0 arası gidip gelio.bu ay 0.97 çıktı eyx devam et dedi.ama ben içmiyrmm.

biraz daha yükselmesi için mi içmiyorsun? benim kadın doğumcumda gebelik için tsh ın 1 ile 2 arasında olmasını isteriz demişti. ama hiç göremedik o değerleri

merhaba ....
5,97 de ne dedi doktorun o değer nir değişiomiki ilk defa duydum benide aydınlatırmısınız şekerler...

biraz daha yükselmesi için mi içmiyorsun? benim kadın doğumcumda gebelik için tsh ın 1 ile 2 arasında olmasını isteriz demişti. ama hiç göremedik o değerleri

evet.çünkü benim bilidim eux düşürmek için.benim doktorumda 2.5altında olsun yeter dedi.adam 2.6 olunca bile istemio

maonya, ay evet canım ben karıştırdım sanırım konuşurken. benim 5 iken düşürmek için eutrox verdi dediğin gibi. 3 ay kullandım bir baktıkki 0,001 lere düşmüş. 1.5 ay bekledik ilaçsız hiç yükselmedi. öyle olunca yükseltmek için propcil verdi. onunla biraz yükseldi

nevy, senin değerin kaç canım?

anladım baksana canım ibrahim saraçoğlunun incir kürürnü denedinmi çok mucizevi bişiymiş birsürü doktora gidipte sonuç alamayıp da bu kürür yapanlar hamile olmuşlar bi siteye gir incele istersen bende yapmayı düşünürum:) umut ...

pazartesi yaptırmıştım 1.7 reglime şuanda bir hafta var yani regl öncesi iki hafta önceki sonuçç bilemiorum halada yaptırmadım

biliyorum canım, duydum hiç demedim ama inciri çok tüketiyorum. hergün 6-7 tane yiyorum. bir de doktor takibindeyim ya, ona sormadan birşey yapmıyorum artık. göbekten iğneler yiyorum bir güzel gelişsin yumurtalar diye dediğin gibi umut. sen bal çörek otu tarçın denedin mi? o da çok faydalıymış...

evet canım verdi. propcil adlı ilacı verdi. hipertiroidi içinmiş. önce 1.5 ay kontrol etti. Bakti ki düzelmiyor hala 0.001 lerde takılıyor, o ilacı başlattı...

ibrahm saraçoğlu incir kürrü

Kür 2: Yumurta çatlatıcı ve hamile kalmayı kolaylaştırıcı
Bir litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir. ,

2x25U+7A

25 gün uygulama+7 gün ara+25 gün uygulama
toplam 50 günlük uygulama

şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibeş gün uygulanır ve her yirmibeş gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi elli gündür. Uygulama sürelerine yedi günlük aralar dahil değildir. Her defasında günlük hazırlanması gerekir. Kuru incirleri bir kere koparıp veya bıçakla bir kez kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave ediniz. Kuru incirlerin dışında beyaz pudrası varsa soğuk su altında önce yıkayıp sonra ilave ediniz.

pazartesi yaptırmıştım 1.7 reglime şuanda bir hafta var yani regl öncesi iki hafta önceki sonuçç bilemiorum halada yaptırmadım

haa nevy kız sen Bhcg den bahsediyorsun :) bizim bu değerler TSH değerlerimiz tiroidle ilgili. Haftaya belli olur inşallah senin de sonucun umarım hamilesindir :))9

yok hiç denemedin bugüne kadar hiç bişii yapmadımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…