- Konu Sahibi papilloamour
Merhaba arkadaşlar. Kısaca kendi hikayemden bahsetmek istiyorum önce. Yaklaşık 9-10 aydır bebek istiyoruz ancak ben de hipotiroidi olduğunu öğrendik. (Gebelik istediğim için kadın doğum doktorumun yaptığı hormon testi sonucunda öğrendim, önceden varmıydı bilmiyorum) Beni bir endokrin uzmanına yönlendirdi ve yaklaşık 4-5 ay eutrox kullandım. 5ler seviyesinde olan tshım bir anda 0,001lere düştü. Ama hala o doktorum bana ilacı bırak demediği için başka bir doktora gittim ve o da ilacı derhal kesmem gerektiğini söyledi. 6 hafta önce bıraktım ama gördükki değerim halen 0,001. dokturum hipomun hipere döndüğünü (yani tiroidim çok çalışıyormuş) söyledi ve şimdide başka bir ilaç verdi. Propycil. Hergün 3 defa alıp, 1 ay sonra tekrar gidecekmişim. Bu kısımlarına baya uzattım kusura bakmayın hemen sadede geliyorum. Gittiğim 2 doktorda korunma, gerek yok ilaçlarla düzenlemeye çalışıyoruz dediler. Hamile kalırsan eğer hemen gel tekrardan bakalım dedi. Ama internette gerçekten kötü şeyler okuyorum, bebeğe zararları açısından. Özellikle hiperdeki erken doğum 4-6 aylarda.. Bilemiyorum. Hoş zaten hamile de kalamadım bu zamana kadar. Bir taraftan kadın doğum a gitmeye devam ediyorum. İlk defa geçen ay klomen ve çatlatma iğnesi oldum. Bu şekilde olup rahatsızlığı düzelmeden hamile kalan var mı aranızda? Ya da tedavi sürecinde olanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.