Hipoplastik sol kalp sendromu yuzunden bebegini kaybedip tekrar hamile olanlar,dogum yapanlar

clashik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
259
77
28
Kizlar hipoplastik yuzunden bebegini kaybedip tekrar hamile olan dogum yapan varmi saglikli bebek dunyaya getiren cok merak ediorum hamileyim ve cok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan.

Biz de hipoplastik sol kalp sebebiyle 24. haftada sonlandırdık. Bu mart ayında tekrar hamile kalmayı planlıyorum.
Sen kacıncı haftadasın? Doktorunla konuştun mu bu endişelerini, ne diyor? Ekstra herhangi bir test yapacak mı doktor?

11 haftaligim suan doktorumla konustum sikinti stres yapma hepsi ayni olacak diye birsey yok 20 haftadan sonra ayrintili ultrason ve cocuk kardiyologuna muayene olmam gerektigini soyledi sebebide bilinmedigi icin yapilacak birsey yok stresli korkulu bir sekilde bekliyorum

Anladım, senin durum ayrıntılı ultrasonda mı çıkmıştı ortaya? Benim ki ayrıntılı ultrasonda ogrenmiştik.
20 hafta çok geç geliyor bana. Bebeği artık hissediyorsun vs o yüzden sormustum daha once niye kontrol etmiyorlar acaba. Benim yurt dışındaki kaynaklarda araştırmama göre 14. haftada fetal eko çekebiliyorlar. Kesin olmasa da sağlıklı mı değil mi yine de ortaya çıkabiliyor. Ama sanırım türkiyede ki uygulama bu şekilde.

İnsallah bebeğinde bir sorun yoktur ve saglıkla kucagına alırsın.

Evet onceki hamileligimde ayrintili ultrasonda gozukmustu. Doktora sordum daha once belli olmuyormu diye kalp kucuk oldugu icin net gozukmuyor dedi.insallah canim banada 20 hafta cok uzun geliyor hele bide bizim durumumuzda senin doktorun sebep falan soyledimi bunlardan kaynaklanir falan diye

Yok canım hiç birşey söylemedi. Raslantisal diyorlar. Ben tabi araştırma yaptım. Hamileligin başında bilmeden iki kere Mr a girmiştim. Acaba ondan mi diye. Mr in hamilelige etkisi olmuyormus.

İllaki bir sebebi vardır diyorum, raslantisal olması çok saçma geliyor.

Aynen canim raslantisal nasil bize denk geliyor illaki saglikli gebelikten bir farki varki boyle oluyor.bende ilk gebeliginde gunde 2 3 tane sigara iciyordum ondanmi acaba diye dusunuyorum hala vicdan azabi cekiyorum.

Aynen canim raslantisal nasil bize denk geliyor illaki saglikli gebelikten bir farki varki boyle oluyor.bende ilk gebeliginde gunde 2 3 tane sigara iciyordum ondanmi acaba diye dusunuyorum hala vicdan azabi cekiyorum.

Olan olmuş artık çok takılmamak lazım aslında. Ben sigara icmemistim hiç. Başıma gelene kadar kimsede de duymamistim. Ama hastane ve araştırma süreçlerinde çok insanın başına geldiğini öğrendim.

Tam sebebi bilinmemekle birlikte ben evde bir radyasyon ölçümü yaptırmak istiyorum. Etrafta bir baz istasyonu varsa veya evde kullandığımız tv, pc, tel vs gibi araçlardan üretim hatası sebeple belki radyasyon fazla yayılıyor olabilir. Ama henüz nasıl olcturexegimi bulamadım. Olursa buraya da yazarım.

Erken hamilelik döneminde radyasyona veya kimyasallara maruz kalmak bebegin gelişimini etkiliyormus.

Geçenlerde tv de izledim. Amerikada hava alanında görevliler terör tehlikesine karşı radyasyon olcuyorladi. Orada kadının bir tanesinde radyasyon fazla çıktı. Çantasına baktılar hiç bir sorun yok. Sonra kadın dedi ki 5 gün önce troidleri ile ilgili bir işlem görmüş ve o sebeple radyoaktif ilaç vermişler. Nasil bir doz vermişlerse 5 gün geçmiş kadında hala çıkıyordu.

Neyse bu kadın bu haliyle 10 saat uçakta yolculuk yapmış. Yanına, önüne vs hamile bir kadın oturmuş bile olabilir.

Yanı onu düşünüyorum. Ben hastanede kabizlik problemi icin karın ultrasonunda neredeyse 1,5 saat beklemistim. Orası radyoloji bölümündeydi. Kalabalık ben çekim yapılan yerden uzakta bekliyordum ama belki biri öyle bir ilaç içti ve geldi yanıma oturdu sırasını bekledi.

Neyse bir sonraki hamileligimde muhtemelen otobüse bile binmeyecegim.

Bebeğini sağlıkla doğdu mu ve hamile kalmadan önce herhangi bir test kontrol yaptırdiniz mi bende bebeğim dogduktan 3 gün sonra kaybettim bu kalp hastalığından dolayi

Bebeğini sağlıkla doğdu mu ve hamile kalmadan önce herhangi bir test kontrol yaptırdiniz mi bende bebeğim dogduktan 3 gün sonra kaybettim bu kalp hastalığından dolayi
Cok sukur saglikla dogdu kizim hamile kalmadan once hic bir test yaptadim sadece hamileligimde fetal eko cekildi 2 3 kere

Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama genetik test yaptirmadiniz mi bize genetik test yaptırın dediler de

Teşekkür ederim Allah bize de nasip etsin sağlıkla inşaallah sizin adınıza çok sevindim bizim için de dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…