Hipotiroid belası

Burcucetin

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
45
0
16
Antalya
Merhaba, geçen yaz 17 kilo alınca hastaneye koştuk annemle hipotiroidmiş sonuç nerdeyse kanım kalmadı sürekli kan alıp durdular, allahtan ameliyat olmam gerekmiyormuş hergün ilaç almak zorundaymışım ama almazsam kalp çarpıntım oluyor çok fena hemde neyse önemli olan o değil zaten önemli olan geçen yaz aldığım ve beni bir türlü bırakmak istemeyen kilocuklarım diyetisyene gidiyorum 2 ay oldu sanırım ve toplam 7 kilo verdim bana göre çok az ama diyetisyene göre çok fazla neymiş efendim her ay 2 kilo vericekmişim sağlıklı olanı buymuş bende uymadım tabi 4 yerine 7 kilo verdim nasıl kızıyor birde öldürücek kadın sanki...
İnsanlar 7 kilo verdim diyince acayip şaşırıyorlar ama hiç vermemiş gibi duruyorsun diyorlar benimde canım sıkılıyor tabi ondan dolayıda kendimi daha çok aç bırakıyorum ama fark ettimki ne kadar aç bırakırsam kaçamaklarımda o kadar fazla oluyor birde yavaşlama oldu kilo verişimde ne güzel her ay 3-4 kilo verirken 1 buçuk kilo falan vermeye başladım onuda alıp alıp veriyorum 1 aydır yerimde sayıyorum anlayacağınız neyse sonra bende eski rutinime döndüm 1 hafta falan oldu ama hala bir kıpırtı yok kendimi her geçen gün zayıflamış hisseden ben şimdi daha şişman hissediyorum birde vicdan azabı çekiyorum ki sormayın kaçamaklardan sonra tabi bıraktım artık kaçamak yapmayı ama 1 haftadır çok sıkıntıdayım depresyona girdim resmen azimliyimde yemiyorum kafama koyunca insanlar şaşırıyorlar en sevdiğim karamelli dondurmayı itince lakin kimse "ay kilo vermişsin taş doldur ceplerine ne güzel olmuşsun kız "demiyor 7 kilonun tamamı nerdeyse üst tarafımdan gitti sanki eskiden fark etmediğim basenlerim baldırlarım şimdi daha belirgin oldu birde kum saatiyim belim ince üstümde incelince popom kocaman geliyor gözüme ay içimi döktüm iyi oldu oh :D bunları niye anlattım birincisi anlatmaya ihtiyacım vardı kime anlatsam sen diyetisyene uy diyorlar cevap verecekseniz helede sakın öyle demeyin kim uyuyorki diyetisyene benim 90 kilo bi arkadaşım vardı 6 ayda 30 kilo verdi hemde hiç sporsuz hiç de birşeyi yok sağlık durumu vücut hatları harika duruyor (eskisine göre) o yüzden inanmıyorum bu duruma lakin neden veremiyorum onu anlamıyorum yardımcı olurmusunuz içtiğiniz yediğiniz kilo vermenize yardım eden şeyler varsa paylaşırmısınız ?

Canım aynı hastalık bende de var, her gün ilaç kullanıyorum. Evet bazen bir anda gitsin kilocuklar istiyoruz ama sonrasında normal düzenimize geri döndüğümüzde hizlica hatta fazlasıyla geri gelmemesi icin kiloların yavaş kilo vermek daha saglikli. Benim vermem gereken az. Toplam 7-8 gibi bunu uzun zamana yayıldım 4-5 ay gibi. Mart'ta başladım yaza bikinimi rahat giricem inşallah. Kıstılar atistirmaliklar artıyor, ipin ucuda kaçıncı kaçıyor. Zor olsada bunu yapmalisin bende.

Kolay gelsin, birde spor yüzme özellikle hayatında olsun.

Spor sevmiyorsan bir çok hareketi havuz icinde yapabilirsin hem yormuyor hem kilo gidiyor ben bunu deniyorum şimdi...

Kızlar her hastanenin ölçüm sonuçları, daha doğrusu ölçüm sınırları çok farklı.4 gün önce tahlil yapıldı rutin kontrol sırasında tsh değerim 4.65 çıktı.Hastane sonuçlarına göre olması gereken en yüksek değer 4.2 ymiş.doktor yüksek buldu 10 gün sonra yeniden ölçelim bir daha bakalım yüksek çıkarsa ilaca başlarız dedi.Ama başka hastahanelerde üst sınır değişiyor mesela 5.65 yazan gördüm 5.0 yazan gördüm.Deneyimlerinize göre 4.65 sizce nasıl Hastalık belirtisi mi?

Merhaba, geçen yaz 17 kilo alınca hastaneye koştuk annemle hipotiroidmiş sonuç nerdeyse kanım kalmadı sürekli kan alıp durdular, allahtan ameliyat olmam gerekmiyormuş hergün ilaç almak zorundaymışım ama almazsam kalp çarpıntım oluyor çok fena hemde neyse önemli olan o değil zaten önemli olan geçen yaz aldığım ve beni bir türlü bırakmak istemeyen kilocuklarım diyetisyene gidiyorum 2 ay oldu sanırım ve toplam 7 kilo verdim bana göre çok az ama diyetisyene göre çok fazla neymiş efendim her ay 2 kilo vericekmişim sağlıklı olanı buymuş bende uymadım tabi 4 yerine 7 kilo verdim nasıl kızıyor birde öldürücek kadın sanki...
İnsanlar 7 kilo verdim diyince acayip şaşırıyorlar ama hiç vermemiş gibi duruyorsun diyorlar benimde canım sıkılıyor tabi ondan dolayıda kendimi daha çok aç bırakıyorum ama fark ettimki ne kadar aç bırakırsam kaçamaklarımda o kadar fazla oluyor birde yavaşlama oldu kilo verişimde ne güzel her ay 3-4 kilo verirken 1 buçuk kilo falan vermeye başladım onuda alıp alıp veriyorum 1 aydır yerimde sayıyorum anlayacağınız neyse sonra bende eski rutinime döndüm 1 hafta falan oldu ama hala bir kıpırtı yok kendimi her geçen gün zayıflamış hisseden ben şimdi daha şişman hissediyorum birde vicdan azabı çekiyorum ki sormayın kaçamaklardan sonra tabi bıraktım artık kaçamak yapmayı ama 1 haftadır çok sıkıntıdayım depresyona girdim resmen azimliyimde yemiyorum kafama koyunca insanlar şaşırıyorlar en sevdiğim karamelli dondurmayı itince lakin kimse "ay kilo vermişsin taş doldur ceplerine ne güzel olmuşsun kız "demiyor 7 kilonun tamamı nerdeyse üst tarafımdan gitti sanki eskiden fark etmediğim basenlerim baldırlarım şimdi daha belirgin oldu birde kum saatiyim belim ince üstümde incelince popom kocaman geliyor gözüme ay içimi döktüm iyi oldu oh :D bunları niye anlattım birincisi anlatmaya ihtiyacım vardı kime anlatsam sen diyetisyene uy diyorlar cevap verecekseniz helede sakın öyle demeyin kim uyuyorki diyetisyene benim 90 kilo bi arkadaşım vardı 6 ayda 30 kilo verdi hemde hiç sporsuz hiç de birşeyi yok sağlık durumu vücut hatları harika duruyor (eskisine göre) o yüzden inanmıyorum bu duruma lakin neden veremiyorum onu anlamıyorum yardımcı olurmusunuz içtiğiniz yediğiniz kilo vermenize yardım eden şeyler varsa paylaşırmısınız ?

canım bu durum senin hastalığınla alakalı hipotiridili hastalar kilo almaya meyillidir birde bu hastalığın en büyük belirtisi depresyon zaten depresyonda kilo alma sebebidir bu yüzden hipotiridili bir hastanın kilo vermesi zor olur ilaçlarını düzgün kullan aksatma hormonların normal seviyeye geldiğinde emin ol kolayca kilo verirsin

Kızlar her hastanenin ölçüm sonuçları, daha doğrusu ölçüm sınırları çok farklı.4 gün önce tahlil yapıldı rutin kontrol sırasında tsh değerim 4.65 çıktı.Hastane sonuçlarına göre olması gereken en yüksek değer 4.2 ymiş.doktor yüksek buldu 10 gün sonra yeniden ölçelim bir daha bakalım yüksek çıkarsa ilaca başlarız dedi.Ama başka hastahanelerde üst sınır değişiyor mesela 5.65 yazan gördüm 5.0 yazan gördüm.Deneyimlerinize göre 4.65 sizce nasıl Hastalık belirtisi mi?

canım tiroid hastalarında sadece tsh a göre değerlendirme yapılmaz t3 ve t4 hormonlarınada bakılması gerekir sonuca göre tsh ın yüksek t3 ve t4 ünde düşükse hipotiroidi olabilirsin

Cevabınız için teşekkür ederim.Görüştüm yendien doktorla.2.ölçümde değerlerim yine aynı çıkınca ilaç başladı doktorum.T3 t4 düşük tsh yüksek olunca haşimato hastlığı oluyor dedi benim sadece tsh yüksek buldu bence normal ama :) neyse ilaca başladım 10 gün sonra yeniden tahlilim var sonuca göre ilacımın dozunu ayarlayacakmış.

Cevabınız için teşekkür ederim.Görüştüm yendien doktorla.2.ölçümde değerlerim yine aynı çıkınca ilaç başladı doktorum.T3 t4 düşük tsh yüksek olunca haşimato hastlığı oluyor dedi benim sadece tsh yüksek buldu bence normal ama :) neyse ilaca başladım 10 gün sonra yeniden tahlilim var sonuca göre ilacımın dozunu ayarlayacakmış.

aynen öle canım ilk muayenede hemn hipotroidsin demiyor doktor, önce haşimata tahşisini koyuyor, yani antikor sayın yüksek demek oluyor bu, kısacası vücudun tiroid bezini yabancı bir madde olarak algılıyor, ve onu yok etmek için sürekli antikor salgılıyor, 2. muayenede tsh değerin daha da yükseldiyse hipotroid teşhisi koyıyor, ben ilk gittiğimde değerim 3 küsür dü ( olması gereken 2.5 altı ) 2. gittiğimde 10 a yükselmiş, işte ozaman hipotroid sin dedi doktor, düzenli ilaca başladım şimdi normale döndü değerim.

bende kan tahlili yaptırdm. TSH 5,6 çıktı. doktor ilaç vermedi bir ay sonra yine tahlil yapalım dedi. bu aralar gitmeyi düşünüyorum. t3 ve t4 normal iken tsh yüksek çıkıyor. bu hipotroid hastalığı mıdır?

arkadaşlar bana 2 ay önce ağır hipotirod teşhisi konuldu, dr ilaç verdi . piyasa da iki tip tiroid ilacı var biri türk markası levotrion diğeri de alman markası. ben bir ay türk markasını kullandım alerji oldum kızarıklıklar geçmedi sonrasında 2 haftada bir tahlil verdim tiroidim 1.5 ay sonra t3 ve t4 normal tsh baskılanmış. Buna subklinik hipertiroid diyorlar ve prof. dr .yeşim erbilin videolarında izlediğim gibi buna ilaç devam edilmez diyor. şimdi ben normale 1 ay içerisinde çevirirken hemen düzensiz uyku düzenimi düzene koydum. sonrasında selenyum (bir dönem 400mg sonrasında 200mg olacak şekilde) omega 3 b12 D vitamini (damla şeklinde çünkü düzgün emilim yağda oluyor) ek olarak günde 1 saat yürüyüş , ekmek yerine bol yumurta, gluteni minimuma indirme , pirinç yerine bulgur pilavı yemek gibi beslenme düzenini daha sağlıklı hale getirme şeklinde düzgün yaşam tarzına döndüm ve 2 ay içinde t3 ve t4 lerim normale döndü. şuan ikinci kanı verdim yine normal ilacı bırakmadan 3. aya da bakacağım.
bakın doktorlar söylemiyor hatta bilmiyor ömür boyu ilaç diyip sürekli doz artırıyor sakın böyle yapmayın. bu çok basit ve sağlıklı yöntemlerle geçecek birşey ben son 3 ayda ağır saç dökülmesi 17 kilo alışı, kabızlık 3-4 günde bir lavaboya gitme, şikayetleri ile gittim. doktor bana hiçbir şekilde SELENYUMDAN bahsetmedi. benim dediğim şeyleri araştırın. bu ilac ömürlük ilaç falan değil ben ilk 2 ayda düzelttim senelerdir ilaç kullanıp hiçbir düzelme yaşamayan insanlar var yazık günah çevrenize de anlatın siz de hemen vitamin ve minaralleri alıp yaşam şeklinizi değşştirin

Back
X