Çocuk Hastalıkları hipotroidi (troid bezinin az çalışması)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bem varım canım.benim oğlum doğduktan 3 gün sonra ilaca başladı.çok şükürki en erken teşhislerden biridir heralde kuzenim o hastanede çalıştıgı için topuk kanımız hemen çıkmşıtı...çok şükür herşey yolunda doğdugundan beri kan veriyoruz sürekli önceleri 15 20 günde bir veriyoduk şimdi 2-3 ayda bir..ilacımız hala devam ne zamana kadar veririz bilmiyorum..geçicimi kalıcımı 3 yaşını doldurduktan sonra belli olcak...şuan 2.5 yaşında....sizede geçmiş olsun,bebeğinizdemi çıktı sizinde..

evet canım ya benım oğlumda çıktı topukkanından alınan kanda çıktı bizden kımse de yok ilk kez öğrendim bu hastalığı aynen bızde her ay araştırma hastanesıne gıdıyoruz kan veriyoruz en son düşmüştü değeri o yuzden 3 ay sonraya gun verdıler malatyada eutrox 25 lik içiyor 1,5 her sabah bızımkınde hıç troıd görulmuyor o yuzden ömür boyu ilaç içecek diyor profesör ama çevremde öyle denılıpte geçen hastalarda var onlar umut oluyor bana sizin bebişin troıdı görülüyor mu pekı?
acil şifalar olsun geçer inş. 3 yaşından sonra biter hastalığı

tekrar çok geçmiş olsun canım benim..benim oğlumun tiroitleri normal boyutta ve tam yerinde doğumsal olabilir diyo doktorumuz.sadece tsh hafif yüksek çıkıyo oda sınırlar içinde yine tabi...kesin bi sonuç yok şimdilik..bizde euthrox 25mg bazen çeyreğini bazende yarımını kullanıyoruz...şimdilik böyle işte.ögrenmek istediğin bişey olursa özeldende yazabilirsin..2.5 yıldır doktor olduk valla bizde..acil şifalar versin rabbim çocuklarımıza..malatyadaymışsın sanırım bizde 3 sene sonra tayin istiycez oraya nasipse bakalım...

Öncelikle yavrularınıza geçmiş olsun demek istiyorum.Ben de hipotroidi hastasıyım.Ben gebelikte öğrendim, 2 aylık hamileyken.O zamandan beridir ilaç kullanıyorum.Euthyrox 25 microgramla başladım.Sonra 50 microgram şimdi de haftada 5 gün 50 microgram , 2 gün 100 microgram kullanıyorum.Umarım hamileliktendir ve doğumdan sonra geçer.Okuduğum bir kaç yazıda troid bezinin hızlı çalışması tamamen tedavi edilebiliyormuş fakat yavaş çalışması bezin tahribata uğraması nedeniyle mümkün değilmiş.Ben de korkuyorum ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalırsam diye.:18:

mrb canım geçmiş olsun sanada aman dikkat et süreklı takıp et tsh değerlerini kontrol et geçer inş allah acil şifalar versin hayırlısıyla bebişini sağ salim kucağına alırsın inş.

teşekkür ederim yaren iyi senın bebişinde troid dokusu varsa 3 yasına kadar kendıne gelır ilacı bırakır ama benım oğlumun hiç görülmüyor o nedenle ömür boyu içecek allahım başka dert vermesin buna da şükür ömür boyu içecek de olsa ilacı var şu an malatyadayım ama mersine çıktı tayinimiz aslen adanalıyım herşey gönlünce olur inş.

rabbim dermansız dert vermesin canım benim...eli ayağı düzgün ya bunada şükür...sizde tayincisiniz desene ne iş yapıyosun eşinin işi gereğimi yoksa seninmi tayininiz..bu arada hayırlı olsun yeni yeriniz.bende izmirliyim.tekirdağdayız 3 senedir..bi 3 sene daha burdayız sonra doguya nasipse...annem bende yarın annemle beraber memlekete gidicem izmire nasipse...arada yazışalım burdan..merak ederim bende miniğini...kocaman öp yerime annesi...

canım önemlı olan onlar zaten en azından ilacı var eşim polis o nedenle tayinımız çıktı canım sana da iyi tatiller bu arada tabi görüşürüz neden olmasın k.i. bak oğluşunada ..

Back
X