Doğuma Hazırlık Hira ismi nasil?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

BebisKoM88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
4.214
0
116
Almanya
Daha öncede baska isimler ile ilgili konu acmistim ama 2gündür Hira veya Hira Su aklima takiliyo...
Sizce nasil bir isim?

ben kızım olursa hira koyucam zaten forumdada belirtmistim sevdigim isim diye bence cok farklı...

Hiç Hira ismini taşıyan birine rastlamamıştım. Bence güzel değişik bir isim.
Hira Su ismini sevmedim. Hira ve Su isimleri ayrı ayrı güzel :9:

Hira ismini ablam düsünmüstü kizina koymayi hatta Hira Nur düsünmüstü belki sizede fikir olur ama benim sahsi fikrim yanliz basina pek hos gelmiyo kulaga biraz kaba gibi sanki:17:

ben bi ara mekselina ismi duymustum oda bana ilginc geldi...
anlamıda buymus...Dakyanus isimli padişah zamanında, Allah’a inanan 7 genç varmış. Dakyanus’un askerleri bu gençleri yakalamak istemiş. Bu gençlerde bir mağaraya (K.maraş’ta Ashab-ı kehf mağarası) saklanmışlar ve bu mağarada 200 yıla yakın uyumuşlar. Uyandıklarında artık hak din islama geçilmiştir. Ama sonra hepsi birden ortadan kaybolmuşlardır. İşte MEKSELİNA, Bu 7 kişiden birisinin ismidir. Ve bu gençler 7 uyurlar olarak anılırlar. Bu konu Kuran’da Kehf süresin de geçmektedir.

kıza daha uygun bir isim bu erkek ismi olarakda kullanılıyormus...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bi ara mekselina ismi duymustum oda bana ilginc geldi...
anlamıda buymus...Dakyanus isimli padişah zamanında, Allah’a inanan 7 genç varmış. Dakyanus’un askerleri bu gençleri yakalamak istemiş. Bu gençlerde bir mağaraya (K.maraş’ta Ashab-ı kehf mağarası) saklanmışlar ve bu mağarada 200 yıla yakın uyumuşlar. Uyandıklarında artık hak din islama geçilmiştir. Ama sonra hepsi birden ortadan kaybolmuşlardır. İşte MEKSELİNA, Bu 7 kişiden birisinin ismidir. Ve bu gençler 7 uyurlar olarak anılırlar. Bu konu Kuran’da Kehf süresin de geçmektedir.

hmmm ilginc mis canim ama esim sanirim begenmes yabanci isime benzyio diye:)

hira dağı peygamberimize ilk vahiy gelen ve peygamberlik görevinin verildği dağ olarak hepimiz biliriz ancak malum arapça bir kelime oda tamam ama sözlük anlamı olarak sıska cılız anlamına gelmektedir.

benim şahsi fikrim evlatlarımıza anlamları güzel olan isimler takmaktır.o yüzdendirki bu ismi tek başına sakın çocuğunuza koymayın derim ben peygamber efendimizde evlatlarımıza güzel anlamlı isimler koymamızı öğütlemiştir.bir arkadaşın dediği gibi nur ile birlikte yada su ile birlikte koyarsan bence daha iyi olur en azından cılız akan bir su gibi anlamı olur.insanlar isimlerin anlamlarıyla bağdaşır buna çok inanıyorum.ben çocuğuma onu daha erdemli kudretli anlamları olan isimler koymak istiyorum.şimdilik bir çocuk yokda olursa artık:emir_bebek:

kesınlıklee benım kızıma koymak ıstedgıımisim bu ikinvi isminide söylım barı öyle tam olsun

ya lina ya da hira

Back
X