• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırs

Clemantoni

Edep yoksa ahlaksızlığa sebep çoktur.
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2018
487
1.320
28
Herkese merhabalar :)

Hırs dediğimiz kişilik olgusu herkeste bir miktar var da, bazılarında normal dozun çok çok üstünde olabiliyor ve bu da aslında sosyapat kişiliğin önemli bir göstergesi. Aşırı hırsa sahip bireyler insanlara karşı fazlasıyla kırıcı ve yıkıcı olabiliyorlar. Hedeflerine ulaşmaları için her ne şekilde olursa olsun, her yolu mübah sayabiliyorlar.

Hepimizin çevresinde az çok bu insanlardan var. Bazılarını görmezden gelmemiz, yok saymamamız mümkün olabilirken bazılarından ilişkilerin zorunluluğu gereği yakayı kurtarmak mümkün olmuyor. Bu aşırı hırslı insanlarla kendimize ve kendisine zarar vermeden baş edebilmenin en iyi yolları sizce neler olabilir?

agzinin payini veririm
bi güzel agzinin üzerine düsmesine sebeb olurum cok canimi yaktiysa

yakmiosa he der hep sensin ne mükemmelsin diip kafa sallar giderim

Evveeet haklısınız, fikrinizi öğrenmek için ödev konusu, kompozisyon falan gibi değil dedikodu sütunu gibi olmalıydı :eek::sinirli::skandal::halay:
Valla böyle alaylı cevap vererek konunuzu normal bir tavsiye ya da düşünce isteğine dönüştüremezsiniz. Baya bildiğiniz sosyal analiz yapmışsınız kendinizce konunuzda başka da birşey yok

Bu aşırı hırslı insanlarla kendimize ve kendisine zarar vermeden baş edebilmenin en iyi yolları sizce neler olabilir?

Konu sahibinin sorusu burda ben gordum.

Ben kendi adima onlardan uzak duruyorum cunku hirslarindan dolayi yapacaklarini kestiremeyebiliriz.
Bir de bulundugunuz durum ve olay da onemli aciklarsiniz daha iyi yorum yapilabilir.

Alay ettiğimi nereden çıkardınız?
Konum ilginizi çekmiyorsa bir tık yapıp çıkabilirsiniz, bir insanın her şeye yorum yapmak gibi bir zorunluluğu yok sanıyorum desem ayıp etmiş olurum değil mi?

Sevgili Tükenmiş, zarif, ince ruhlu cici hanımefendi, görmek için bakmak, doğru bakmak ve anlamak gerekir. Anlayışınız için Teşekkür ederim.
Öneriniz yerinde, ancak ortamı gördükten sonra derdimi paylaşma isteğim kalmadı. :KK200:

Ayrıca şunu merak ediyorum; buralar sosyal paylaşım siteleri. İnsanlar belki biraz rahatlamak ve hoşça vakit geçirmek için paylaşımda bulunabilir, biraz kendini eğitmek için bulunuyor olabilir. Ki, genelde öyle yapıyoruz. Temel amaç kişi çekiştirmek değil, derdimizin çözümüne yarayacak öneriler olmalı bence.

Diyelim ki -örneğin - ; kayınvalidemden, gelinimden ,görümcemden vs. dert yanacağım ve ona karşı nasıl davranmalıyım? diye soracağım. Bu bana mantıklı gelmiyor. Burada hiç kimse beni tanımıyor ve sorun yaşadığım kişiyi de tanımıyor, bana nasıl yönlendirme veya öneriler sunabilir ki? Ne kadar objektif olabilir? Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi? AAA ŞEKERİM SAKIN KAYINVALİDENLE GÖRÜŞME, ŞÖYLE DAVRAN BÖYLE DAVRAN. Bana göre bu diyalog Kadınlar Kulübüne değil kadınlar hamamına uyan bir söyleşiden öteye geçmez.

Buraya nette sörf yaparken Tükenmiş adlı üyenin genel insan ilişkileriyle ilgili bir paylaşımını okuduğumda üye oldum. Bence paylaşımın çerçevesi öyle olmalı.

Site bilgi içeriği açısından kaliteli, ancak burada bulacağımı sandığım paylaşım kalitesini henüz pek göremedim. Belki çok yeni olduğumdandır, bilmiyorum. Bakıp göreceğim. şimdi kedime döneyim:KK36:

Ayrıca şunu merak ediyorum; buralar sosyal paylaşım siteleri. İnsanlar belki biraz rahatlamak ve hoşça vakit geçirmek için paylaşımda bulunabilir, biraz kendini eğitmek için bulunuyor olabilir. Ki, genelde öyle yapıyoruz. Temel amaç kişi çekiştirmek değil, derdimizin çözümüne yarayacak öneriler olmalı bence.

Diyelim ki -örneğin - ; kayınvalidemden, gelinimden ,görümcemden vs. dert yanacağım ve ona karşı nasıl davranmalıyım? diye soracağım. Bu bana mantıklı gelmiyor. Burada hiç kimse beni tanımıyor ve sorun yaşadığım kişiyi de tanımıyor, bana nasıl yönlendirme veya öneriler sunabilir ki? Ne kadar objektif olabilir? Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi? AAA ŞEKERİM SAKIN KAYINVALİDENLE GÖRÜŞME, ŞÖYLE DAVRAN BÖYLE DAVRAN. Bana göre bu diyalog Kadınlar Kulübüne değil kadınlar hamamına uyan bir söyleşiden öteye geçmez.

Buraya nette sörf yaparken Tükenmiş adlı üyenin genel insan ilişkileriyle ilgili bir paylaşımını okuduğumda üye oldum. Bence paylaşımın çerçevesi öyle olmalı.

Site bilgi içeriği açısından kaliteli, ancak burada bulacağımı sandığım paylaşım kalitesini henüz pek göremedim. Belki çok yeni olduğumdandır, bilmiyorum. Bakıp göreceğim. şimdi kedime döneyim:KK36:

Size kismen katiliyorum ve Tesekkurler.

Insanlar kayinvalide gorumce vb. konular acabilir.Ayrinti verilimezse kim hakli haksiz anlayamayiz ama yorum yapan kisiler bazen sordugu sorularla bunu aciga cikariyorlar fakat bazen aciga cikmiyordur belki kisinin kendi sucludur haklisiniz.

Bazen de herkesin derdi kendinedir kisi rahatlamak dertlesmek icin konu acmistir.
Ama bakiyorum acan kisi zaten dertli uzgun en azindan yorum yapmayin ya ALAY ediyorlar veya acan kisiyi AZARLIYORLAR.

EMPATI duygusu az yapiliyor guzel yorum yapan farkli seyler katanlar da var zaten ben de o yuzden burdayim.

Diyelim ki -örneğin - ; kayınvalidemden, gelinimden ,görümcemden vs. dert yanacağım ve ona karşı nasıl davranmalıyım? diye soracağım. Bu bana mantıklı gelmiyor. Burada hiç kimse beni tanımıyor ve sorun yaşadığım kişiyi de tanımıyor, bana nasıl yönlendirme veya öneriler sunabilir ki? Ne kadar objektif olabilir? Belki ben karşımdaki kişiyi kışkırttım ve sorun benden başladı ama o kısmı atlayıp sadece muhatabımın beni kırıcı davranışlarını anlattım ne olacak şimdi? AAA ŞEKERİM SAKIN KAYINVALİDENLE GÖRÜŞME, ŞÖYLE DAVRAN BÖYLE DAVRAN. Bana göre bu diyalog Kadınlar Kulübüne değil kadınlar hamamına uyan bir söyleşiden öteye geçmez

E sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.
Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.

Bende hırslı ve gayretli biriyim ama hem Dışarıya çok yansıtmam hem de kendimle yarışırım . Bunu diper insanlara yansıtan kişiler farkında olmadan insan ilişkilerine büyük zarar veriyorlar . Bence bu kadarına gerek yok . Hepimiz insanız ve zaten Dünya'da hersey geçici ...

E sen oyle yazarsan ona gore yorumlar alirsin zaten. Objektiv birsekilde konu acarsan dogru cvplar alma ihtimalin artar.
Yok sirf ego tatmini yapmak kendini hakli cikarmak adina yalan yanlis veya tarafli yazarsan ona gore de yalan yanlis cvplar alirsin.

Kimin böyle ortamlarda bile ego tatmini peşinde olduğu açıkça ortada.Sanal da olsa kişi kendini yansıtıyor sınuçta. Hayat cahili denen kavram gereksiz değilmiş , söylenenin ağzına sağlık.:dua::oha:

Kimin böyle ortamlarda bile ego tatmini peşinde olduğu açıkça ortada.Sanal da olsa kişi kendini yansıtıyor sınuçta. Hayat cahili denen kavram gereksiz değilmiş , söylenenin ağzına sağlık.:dua::oha:

Pardon?:deli:

Sevgili Tükenmiş tabii ki site sahibinin izin verdiği her konuda isteyen istediği konuyu açabilir, buna bir sözüm yok. Ben sadece mantığı anlamaya çalışıyorum.

Sevgili Defne, normal ölçülerde hırs; başarı için zaten gerekli ve hepimizde var. Bazılarında aşırı ve dediğin gibi başkalarına zarar verebiliyor, önemli olan böyle kişileri hayatımızdan, kırıcı olmadan ekarte edebilmenin yolları. Gerçekten dünya çok yalan bir yer, ama bazen rüzgarına kapılabiliyoruz. Nazik yorumun için Teşekkürler.Sevgiler.

Sevgili Light Of God çok haklısın. Bu konuda kararlı olacağım. Teşekkürler,sevgiler.

Back
X