- Konu Sahibi SolitaryWitch
-
Sağolun ben de çok soğukkanlı biri olarak hırsızın nefesini yüzümde hissedince uykudan uyanıp yaşadığım şoku sanırım asla unutamam.Umarım bir daha asla yaşamayız.Hırsız en büyük korkum. Seneler önce burun buruna karşılaşmıştım. Hala da unutabilmis değilim o anı... Allah yardımcınız olsun.
Sana bakarken konunu gördüm benimde böylesi bir konum var oturduğumuz yerde çok hırsuz var alarm cidden çaydırıcı hemen çok şiddetli ötüyor açınca bişey yapamaz zatenArkadaşlar 4 ay önce evimize ben evdeyken gündüz hırsız girmişti sayesinde paranoyak oldum her asansör sesinde kapıyı dinleyip gece uyuyamıyorum.
Bugün de üst kata annemize (kv)girmiş kendisi şu an Tr de değil biz kontrol ediyoruz sürekli.Bi saatliğine markete gittik geldik ki kapısı açık.
Ben evden çıkarken tv yi son ses açıyorum dışardan duyulsun diye biri varmış gibi o sebeple bizim kapı zorlanmamış bu kez.
Apartmanın kapısı şifreyle açılıyor ,bize çatıdan yandaki inşaattan girmişti çatıda şu an çift kilit ve kamera var.
Alarm da koysak başkaları duyup gelene kadar açar girer diye düşünüyorum.Kamera da umurlarında değil yakalansalar da çıktıkları için.
Yakalanmasına yönelik değil de girememesine yönelik (cangüvenliği ve tatilde kafa rahatlığı için)her türlü fikrinizi kilit kapı tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim uzun oldu üzgünüm.
Teşekkür ederim canım demir 2.bir kapı yaptırdık normal kapı önüne 4gizli kilitli içi de dolu demir çok rahatladım :))Sana bakarken konunu gördüm benimde böylesi bir konum var oturduğumuz yerde çok hırsuz var alarm cidden çaydırıcı hemen çok şiddetli ötüyor açınca bişey yapamaz zaten
Çok teşekkür ederim abonelikli kameralı alarm sistemi taktırmadık çünkü ;isim veriliyor mu bilmiyorum ama bizde bir alarm sistemi var. kapıyı her açtığımızda evdeki herkese mesaj gidiyor. alarm her aktif ve devre dışı olduğunda mesaj gidiyor. ayrıca öyle bir ses var ki mahalle ayağa kalkıyor. alarm 30 sn içinde kapatılmazsa polis yönlendiriliyor. ayrıca 2 adet şifresi var. birini standart kullanıyoruz. diğeride acil durumlarda kapıdan tehdit olursa alarmı aç giricez vs korkunç bi durum olursa o şifreyi girdiğinde yine alarm şirketi durumu anlıyor alarm devre dışı kalıyor ve polis geliyor.
bu kadar ağır bi hırsızlık durumunuz varsa da tavsiye ederim. aylık belli bir ücreti var tabiki ama bu kadar korktuysanız gözünüzde olmamalı.
Çok teşekkür ederim abonelikli kameralı alarm sistemi taktırmadık çünkü ;
Elektrik kesilince belli bir zaman dayanıyormuş elektrik gelene kadar,
Apartmanın elektriğini kesip kablolarını da kesiyolrmış
Polis gelene kadar da işlerini bitirip gidiyolarmış
Ayrıca standart bi tarifeleri yok semte kişiye göre farklı fiyat veriyolar kişisel primle çalıştıkları için
Ve dolar üzerinden aylık aboneliği o sebeple değişken,
Ama benim bu söylediğim şirket çok bilinen p.... e ait bilgiler,
Eğer bana özelden şirket adını yazarsan araştırırım,
Çok teşekkür ederim detaylı güzel anlatımın için
Aklımıza yatarsa onu da yaptırırız evde uzun süreli olmadığımızda daha güvenli :)
Sevgiler
elektrik kesildikten sonra en az 12 saat dayanıyor alarm.Çok teşekkür ederim abonelikli kameralı alarm sistemi taktırmadık çünkü ;
Ayrıca standart bi tarifeleri yok semte kişiye göre farklı fiyat veriyolar kişisel primle çalıştıkları için
Aklımıza yatarsa onu da yaptırırız evde uzun süreli olmadığımızda daha güvenli :)
Sevgiler
Hırsızın size fazla uzak biri olduğunu sanmıyorum gündüz girmesi sizin evden ciktiginizi bilmesi bu izlenimi yarattı bendeArkadaşlar 4 ay önce evimize ben evdeyken gündüz hırsız girmişti sayesinde paranoyak oldum her asansör sesinde kapıyı dinleyip gece uyuyamıyorum.
Bugün de üst kata annemize (kv)girmiş kendisi şu an Tr de değil biz kontrol ediyoruz sürekli.Bi saatliğine markete gittik geldik ki kapısı açık.
Ben evden çıkarken tv yi son ses açıyorum dışardan duyulsun diye biri varmış gibi o sebeple bizim kapı zorlanmamış bu kez.
Apartmanın kapısı şifreyle açılıyor ,bize çatıdan yandaki inşaattan girmişti çatıda şu an çift kilit ve kamera var.
Alarm da koysak başkaları duyup gelene kadar açar girer diye düşünüyorum.Kamera da umurlarında değil yakalansalar da çıktıkları için.
Yakalanmasına yönelik değil de girememesine yönelik (cangüvenliği ve tatilde kafa rahatlığı için)her türlü fikrinizi kilit kapı tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ben evdeydim ,bize girdiğindeHırsızın size fazla uzak biri olduğunu sanmıyorum gündüz girmesi sizin evden ciktiginizi bilmesi bu izlenimi yarattı bende
Kablolara müdahale olursa direk polis geliyorÇok teşekkür ederim abonelikli kameralı alarm sistemi taktırmadık çünkü ;
Sevgiler
Alarm da koysak başkaları duyup gelene kadar açar girer diye düşünüyorum.
Dükkanları da alarm çalarken soyuyolae ya pırlantılaeı falan boşalttılar o yüzden :)Yanlış düşünüyorsun , o anda çalan alarm sesinden sen bile korkarsın ....
Adı üstünde hırsız acil durum alarmı nereye giriyor ! başkaları duyana kadar gibi bir şey söz konusu değil duyulmayacak bişi değil çünkü bangır bangır .
çalan alarm tahmin ettiğiniz gibi su sesi , orman sesi soft sesler değil merak etmeyin :) mahalleyi ayağa kaldırır.
Dükkandan çalacakları pırlanta değeriyle senin evden alacakları bi laptop değeri bir değil ki. Yakalanmayı göze alacakları bir kazanç yok ortada yani. O yüzden alarm en iyisi.Dükkanları da alarm çalarken soyuyolae ya pırlantılaeı falan boşalttılar o yüzden :)
Buna yorum yok :)Dükkandan çalacakları pırlanta değeriyle senin evden alacakları bi laptop değeri bir değil ki. Yakalanmayı göze alacakları bir kazanç yok ortada yani. O yüzden alarm en iyisi.
Hirsiza ne kilit söker ne kamere ne köpek..polislerin isi yakalamak,yakalaniyorlar karakolda cay kahve ikram ediliyor sonrasinda saliyorlar..hirsizin meslegi bu..,calmak.evde degerli bir sey bulundurmayin..gerci candan daha degerlisi yok..hirsiz evde karsisina biri ciksa herseyi yapar..tatile giderken evde isiklari yakip oyle gidin..gece disaridan evde yasayan birilerinin oldugunu sanip giremezler belki..gecen gun hirsiz adamin yani basindan bisikletini caldi bisikletin sahibi hirsizi yakalayip dovdu ve polisi cagirdi..bisikleti calinan sikayetci olmadi ama yuzsuz hirsiz ben sikayetciyim beni dovdu dedi...kanunlar hirsiza hak tanimis..ne denir buna?..Arkadaşlar 4 ay önce evimize ben evdeyken gündüz hırsız girmişti sayesinde paranoyak oldum her asansör sesinde kapıyı dinleyip gece uyuyamıyorum.
Misafir geldi mi oyle yatak odasinin kapisini kilitliyeceksin canim.Allah bin belalarini versin bu hırsızların.
Evimden çeşitli zamanlarda 35 gr 20 gr değeri pek olmasa da küpe gitti.
3 tane alyansim gitti.
Misafir almıştım yatılı 70 gr ağır bi bilezigim vardı yemek yapacağım için çıkarıp gardropun gizli bir yerine koydum , ertesi sabah yola cikicaktik bilezigi takiyim da evde kalmasın dedim , yerinde yeller esiyodu ve üstelik 1 aylık hamileydim ..
Polis cagiramadim çünkü yakın derecede akrabaydilar.
Helal etmiyorum asla , ben ve eşim 1 lokma haram yemeyiz ama nedense hep bizim başımıza geliyo(
Çok yakın akeabaydilar malesef akıl edemedim.Misafir geldi mi oyle yatak odasinin kapisini kilitliyeceksin canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?