Hırsızlık

AsiHatun

Sessiz ve yalnız 💔
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2021
270
277
18
Merhabalar. Bir arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açıyorum kendisi kk kullanmadığı için benden rica etti.Umarım yol gösterici yorumlar gelir.
Öncelikle kendisi şuan 21 yaşında ve bundan 10 sene önce ergenliğe girmeden önce hırsızlık yapmış.Çok yapmış aklının ermediğini söylüyor ve bu zamana kadar da büyüyünce öderim diye diye helallik almayı ve çaldıklarını ödemeyi erteliyor.
Şimdi birikmiş bir parası var ve helallik almaya gidecekmiş cuma günü fakat kırtasiyeden fazlasıyla bir şeyler çalmış.Çaldıklarını arkadaşlarına da veriyormuş falan bayağı bi pişman şuan..
Elinde 500₺ varmış fakat çaldıklarının miktarını bilmiyormuş helallik almaya gittiği zaman helallik alacağı kişinin gönlünden geçeni mi vermeli yoksa 500₺ tamamen vermeli mi? Biraz bu konuda kararsız kaldı da yardımcı olursanız kendisi çok sevinecektir

11 yaşında yapmış, çocukmuş yani. Belki de çalma hastalığı vardı ya da farklı bir psikolojik problem. Bilemeyiz. Şimdi pişman ve telafi etmek istiyor. Çaldıklarının fiyatını bilmediği için 500 diye fiyat belirtmesi uygun olmaz bence. O kişiden gidip helallik alsın ve fiyatını bilmediği için elinde olan miktarı söylesin ancak daha fazla isterse onu da bir şekilde karşılayacağını belirtsin. Belki karşıdaki kişi para bile istemez. Empati yapıyorum 11 yaşında benden bir şey çalıp 10 sene sonra telafi etmek isteyen birine hakkımı helal eder, gerekiyorsa nasihat verir, para falan almadan yollarım heralde.

Kendisi vicdan azabı çekiyor yani ödemeyi düşünüyor ödemezse vicdanen rahat etmeyeceğinden bahsetti umarım iyi biridir helallik alacağı kişi

Kendisi vicdan azabı çekiyor yani ödemeyi düşünüyor ödemezse vicdanen rahat etmeyeceğinden bahsetti umarım iyi biridir helallik alacağı kişi
Parayı kabul etmezse o kişi adına 500 lira hayır kurumuna bağışta bulunabilir.

10 sene öncenin kuru ile şimdiki kur bir mi? O zamanın yüklü miktarı şu zamanın yüsyüklü miktarıdır. 500'ün tamamını versin üzerine iki 500 daha versin. Yav bu işin faizi bile var kim bilir şimdiye kaça katlanırdı.

İnternette araştırmış kul hakkı nasıl ödenir diye gidip yüz yüze helalleşmeye dair şeyler okumuş ama bunu da bir söyleyeyim kendisine olur mu bilmiyorum dediğiniz kendisi okuyacak buradan teşekkürler

Borcunu o zamana göre ödemesi gerekmez mi?

valla rayiç bedeli paranın değer kaybı başka ne tür zararları vardır kırtasiyecinin acaba avukat hanımm?

1. İhtimal: çaldığı şeyleri hatırlıyorsa bir liste yapsın, atıyorum 10 Faber kırmızı kalem, bir pop-it 20 kartpostal vs listeyi kırtasiyeciye versin fiyat istesin ne kadar tuttuğuna dair. Sonra açıklasın ben 10 yıl önce bunları çalmıştım şimdi ödemek istiyorum diye.

2. İhtimal alsın 500'ü gitsin kırtasiyecinin yanına ben 10 yıl önce çocukken ufak tefek çok hırsızlık yaptım buradan. Şimdi pişmanım helalleşmek istiyorum 500 TL biriktirebildim o dönemki zararımı telafi için size vermek istiyorum desin. Gönlünden geçen 500 ise vardır bir hikmeti, belki kırtasiyecinin o anlık bir borcunu ödemesini tam kapatacaktır bilemeyiz.

Aynen öyle. Ben bir kalem almıştım hala kullanırım. Aldığım fiyat 2.75di şimdilerde 8 liraya çıkmıştır.
altınla borç alıp altın çok arttı diye borcunu ödemek istemeyenler var bu ülkede.ağır hastalık vs dışında aldıysan ödeyeceksin arkadaş isterse 1500 tl olsun gramı.bu da kul hakkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…