Kendisi vicdan azabı çekiyor yani ödemeyi düşünüyor ödemezse vicdanen rahat etmeyeceğinden bahsetti umarım iyi biridir helallik alacağı kişi11 yaşında yapmış, çocukmuş yani. Belki de çalma hastalığı vardı ya da farklı bir psikolojik problem. Bilemeyiz. Şimdi pişman ve telafi etmek istiyor. Çaldıklarının fiyatını bilmediği için 500 diye fiyat belirtmesi uygun olmaz bence. O kişiden gidip helallik alsın ve fiyatını bilmediği için elinde olan miktarı söylesin ancak daha fazla isterse onu da bir şekilde karşılayacağını belirtsin. Belki karşıdaki kişi para bile istemez. Empati yapıyorum 11 yaşında benden bir şey çalıp 10 sene sonra telafi etmek isteyen birine hakkımı helal eder, gerekiyorsa nasihat verir, para falan almadan yollarım heralde.
Kendisi vicdan azabı çekiyor yani ödemeyi düşünüyor ödemezse vicdanen rahat etmeyeceğinden bahsetti umarım iyi biridir helallik alacağı kişi
Parayı kabul etmezse o kişi adına 500 lira hayır kurumuna bağışta bulunabilir.Kendisi vicdan azabı çekiyor yani ödemeyi düşünüyor ödemezse vicdanen rahat etmeyeceğinden bahsetti umarım iyi biridir helallik alacağı kişi
10 sene öncenin kuru ile şimdiki kur bir mi? O zamanın yüklü miktarı şu zamanın yüsyüklü miktarıdır. 500'ün tamamını versin üzerine iki 500 daha versin. Yav bu işin faizi bile var kim bilir şimdiye kaça katlanırdı.Merhabalar. Bir arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açıyorum kendisi kk kullanmadığı için benden rica etti.Umarım yol gösterici yorumlar gelir.
Öncelikle kendisi şuan 21 yaşında ve bundan 10 sene önce ergenliğe girmeden önce hırsızlık yapmış.Çok yapmış aklının ermediğini söylüyor ve bu zamana kadar da büyüyünce öderim diye diye helallik almayı ve çaldıklarını ödemeyi erteliyor.
Şimdi birikmiş bir parası var ve helallik almaya gidecekmiş cuma günü fakat kırtasiyeden fazlasıyla bir şeyler çalmış.Çaldıklarını arkadaşlarına da veriyormuş falan bayağı bi pişman şuan..
Elinde 500₺ varmış fakat çaldıklarının miktarını bilmiyormuş helallik almaya gittiği zaman helallik alacağı kişinin gönlünden geçeni mi vermeli yoksa 500₺ tamamen vermeli mi? Biraz bu konuda kararsız kaldı da yardımcı olursanız kendisi çok sevinecektir
İnternette araştırmış kul hakkı nasıl ödenir diye gidip yüz yüze helalleşmeye dair şeyler okumuş ama bunu da bir söyleyeyim kendisine olur mu bilmiyorum dediğiniz kendisi okuyacak buradan teşekkürlerBen olsam kendimi hiç göstermeden, acıklayıcı bir not yazar,11 yasındaydım belki de bu bıraktıgım miktarın cok üsütnde ama kabul edin filn yazar, zarf icinde görünür bi yere bırakıp cıkarım. Hakkını helal et filn yazarım işte.
Benden cıkmış olur.
Borcunu o zamana göre ödemesi gerekmez mi?10 sene öncenin kuru ile şimdiki kur bir mi? O zamanın yüklü miktarı şu zamanın yüsyüklü miktarıdır. 500'ün tamamını versin üzerine iki 500 daha versin. Yav bu işin faizi bile var kim bilir şimdiye kaça katlanırdı.
valla rayiç bedeli paranın değer kaybı başka ne tür zararları vardır kırtasiyecinin acaba avukat hanımm?10 sene öncenin kuru ile şimdiki kur bir mi? O zamanın yüklü miktarı şu zamanın yüsyüklü miktarıdır. 500'ün tamamını versin üzerine iki 500 daha versin. Yav bu işin faizi bile var kim bilir şimdiye kaça katlanırdı.
yani arkadaş aslında arkadaş değil mi?Sizin de bütün konularınız geçmişte yapılmış saçma hareketler ve helallik üzerine. Arkadaşınız da sizin gibiymiş maaşallah
Bilemedim valla. Ya gerçekten arkadaşı ya da kendisi. Ama senin dertlerinle arkadaşlarınınkiler aynı mıyani arkadaş aslında arkadaş değil mi?
Merhabalar. Bir arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açıyorum kendisi kk kullanmadığı için benden rica etti.Umarım yol gösterici yorumlar gelir.
Öncelikle kendisi şuan 21 yaşında ve bundan 10 sene önce ergenliğe girmeden önce hırsızlık yapmış.Çok yapmış aklının ermediğini söylüyor ve bu zamana kadar da büyüyünce öderim diye diye helallik almayı ve çaldıklarını ödemeyi erteliyor.
Şimdi birikmiş bir parası var ve helallik almaya gidecekmiş cuma günü fakat kırtasiyeden fazlasıyla bir şeyler çalmış.Çaldıklarını arkadaşlarına da veriyormuş falan bayağı bi pişman şuan..
Elinde 500₺ varmış fakat çaldıklarının miktarını bilmiyormuş helallik almaya gittiği zaman helallik alacağı kişinin gönlünden geçeni mi vermeli yoksa 500₺ tamamen vermeli mi? Biraz bu konuda kararsız kaldı da yardımcı olursanız kendisi çok sevinecektir
Bence bu hiç adaletli olmazBorcunu o zamana göre ödemesi gerekmez mi?
10 yıl önce kalem 50 kuruşsa bugün 10 tl tanesi.bence de adaletli olmazBence bu hiç adaletli olmaz
Aynen öyle. Ben bir kalem almıştım hala kullanırım. Aldığım fiyat 2.75di şimdilerde 8 liraya çıkmıştır.10 yıl önce kalem 50 kuruşsa bugün 10 tl tanesi.bence de adaletli olmaz
altınla borç alıp altın çok arttı diye borcunu ödemek istemeyenler var bu ülkede.ağır hastalık vs dışında aldıysan ödeyeceksin arkadaş isterse 1500 tl olsun gramı.bu da kul hakkıAynen öyle. Ben bir kalem almıştım hala kullanırım. Aldığım fiyat 2.75di şimdilerde 8 liraya çıkmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?