• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histereskopi ile polip aldıranlar yardımcı olurmusunuz ?

Neslihaann

Umutsuzluk yok, DUA var...
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
5.239
4.903
373
Merhaba arkadaşlar.ben 1 buçuk yıllık evliyim evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım fakat dış gebelikle sonuçlandı iç kanamam olduğu için ameliyatla sonlandırıldı fakat tüpüm zarar görmediği için alınmadı.doktorum bana 3 ay korunma verdi ama aynı şeyleri tekrar yaşarım korkusuyla ben bu 3 ayı cesaret edemeyip 8 aya çıkardım sonra korunmayi bıraktığım 3. Ayda hamile kaldım fakat buda 6. Haftada düşükle sonuçlandı:KK43: düşükten sonra degerim sifirlanınca ameliyatımı yapan doktora kontrole gittim neden hamileliklerim devam etmiyo arastiramazmıyız diye.konttolde ultrasonda rahimde bişey gördüğünü düşükten parcami yoksa başka bişey mi diye anlamak için sulu ultrason yaptı ve polip olduğunu söyledi.dusugede sebep olabileceği için alalım dedi histereskopi ile anestezili operasyonla aldı başka küçük polipleriminde olduğunu rahimi temizledigini söyledi 15 gün kadar lekelenmem olabileceğini söyledi gerçektende lekelenmem 15 gün hiç gitmedi arttı azaldı ama kesmedi 15 gün sonra kontrole gittim boyle olabileceğini söyledi 3 aylık ilaç tedavisi verdi tekrarlamaması için duphaston diye bir ilaç acaba sizlerede böyle bi tedavi verdimi doktorunuz ve bu 3 ayda korunmamı istedi.benim lekelenmelerim hiç bitmeden regl oldum ama histereskopiden onceki regllerden daha az oldu yoğunluğu normalde 6 7 günde biter bugün 8. Günüm hala leke şeklinde devam ediyo böyle bişey yaşayan var mı aranızda histereskopi sonrası regl duzeniniz nasıl oldu?

Son düzenleme:
Benimde 2 gün uzadı sadece regl.size histereskopi sonrası tekrarlamaması için herhangi bi tedavi uyguladımı doktorunuz
Hayır canım uygulamadı yanlış bilmiyorsam yakma yöntemi diye bir şey var adı daha süslüce ama hatırlamıyorum o şekilde polip alınırsa tekrarlama olasılığı azalıyormuş .
Sizin polip büyüklüğü ne kadardı ve bulunduğu yer neredeydi patoloji sonu ne çıktı.

Hayır canım uygulamadı yanlış bilmiyorsam yakma yöntemi diye bir şey var adı daha süslüce ama hatırlamıyorum o şekilde polip alınırsa tekrarlama olasılığı azalıyormuş .
Sizin polip büyüklüğü ne kadardı ve bulunduğu yer neredeydi patoloji sonu ne çıktı.
patoloji sonucu temiz çıktı bulunduğu yer hakkında bilgi vermedi.sulu ultrasonda (sis) 37mm yazıyordu ama ameliyat sonrası rahimdeki herseyi temizledik dedi doktorum polipleri aldık dedi galiba bi kaç polip vardı patoloji kutusunda küçük küçük birsürü yuvarlak gibi parçalar vardi

patoloji sonucu temiz çıktı bulunduğu yer hakkında bilgi vermedi.sulu ultrasonda (sis) 37mm yazıyordu ama ameliyat sonrası rahimdeki herseyi temizledik dedi doktorum polipleri aldık dedi galiba bi kaç polip vardı patoloji kutusunda küçük küçük birsürü yuvarlak gibi parçalar vardi
Ne kadar oldu siz ameliyat olalı benim 1 ,5 ay oldu. ne kadar zaman sonra hamile kalınır acaba

Ne kadar oldu siz ameliyat olalı benim 1 ,5 ay oldu. ne kadar zaman sonra hamile kalınır acaba
Benim daha 1 ay oldu temmuzun 28 inde oldum 3 ay duphaston diye bi ilaç verdi onu kullanıcam ondan sonra kontrole gel dedi doktorum yani bana 3 ay korunma verdi.ben hiç beklemek istemiyordum bu 3 ay beni çok üzdü :( bi dış gebelik bi düşük artık anne olmak istiyorum

Benim daha 1 ay oldu temmuzun 28 inde oldum 3 ay duphaston diye bi ilaç verdi onu kullanıcam ondan sonra kontrole gel dedi doktorum yani bana 3 ay korunma verdi.ben hiç beklemek istemiyordum bu 3 ay beni çok üzdü :KK43: bi dış gebelik bi düşük artık anne olmak istiyorum
Bana hiç korun demedi sadece birinden duymuştum 3 ile 6 ay arası olmazsa tedaviye başlarız diye hiç kontrole gitmedik basit bir işlem zaten demişti

Bana hiç korun demedi sadece birinden duymuştum 3 ile 6 ay arası olmazsa tedaviye başlarız diye hiç kontrole gitmedik basit bir işlem zaten demişti
banada ilaç tedavisinden sonra 6 ay yada 1 yılda olmassa o zaman tekrar gelirsin dedi şimdilik sorun görünmuyo dedi sadece hamile kaldığım da hemen gitmemi düşük önleyici tedavi yapılacağını söyledi.aslinda hem korkuyorum ya yine dış gebelik olursa yada düşük olursa diye ama yinede vazgecmiycem.
Siz hiç hamile kalabildiniz mi ne kadarlık evlisiniz

banada ilaç tedavisinden sonra 6 ay yada 1 yılda olmassa o zaman tekrar gelirsin dedi şimdilik sorun görünmuyo dedi sadece hamile kaldığım da hemen gitmemi düşük önleyici tedavi yapılacağını söyledi.aslinda hem korkuyorum ya yine dış gebelik olursa yada düşük olursa diye ama yinede vazgecmiycem.
Siz hiç hamile kalabildiniz mi ne kadarlık evlisiniz
Hayır canım hiç kalamadım 5 yıllık evliyim 2,5 yıldır sebepsiz kısırlık dediler aşılama ve iğne tedavisi denedik ama tutmadı meğer hem polip varmış hem de troid varmış

Hayır canım hiç kalamadım 5 yıllık evliyim 2,5 yıldır sebepsiz kısırlık dediler aşılama ve iğne tedavisi denedik ama tutmadı meğer hem polip varmış hem de troid varmış
Bende 2 yıllık evliyim ben hamile kalabiliyorum ama sonu gelmiyo işte:( inşallah bizlerde mis kokulu evlatlarımıza kavusuruz birgün.teyzemdede troid vardı 1. Bebeginde tedavi gördüler eşinde de sorun vardı hiç ümidini yitirme 2. Bebeği süpriz oldu çocuğumuz olmuyo diye korunmuyolardi bide düzensiz regl oluyodu hiç ihtimal vermezken hamile olduğunu öğrendi inşallah sende biran önce hamile kalıp kucağına alırsın bebeğini sağlıkla.

Bende 2 yıllık evliyim ben hamile kalabiliyorum ama sonu gelmiyo işte:KK43: inşallah bizlerde mis kokulu evlatlarımıza kavusuruz birgün.teyzemdede troid vardı 1. Bebeginde tedavi gördüler eşinde de sorun vardı hiç ümidini yitirme 2. Bebeği süpriz oldu çocuğumuz olmuyo diye korunmuyolardi bide düzensiz regl oluyodu hiç ihtimal vermezken hamile olduğunu öğrendi inşallah sende biran önce hamile kalıp kucağına alırsın bebeğini sağlıkla.
İnşallah canım inşallah rabbim hayırlı zamanda nasip etsin bende kendimi hep teselli ediyordum ama bu ara çok yorulduğumu ve gücümün kalmadığını fark ettim.

Ben özel bir hastanede aşılama tedavisi denerken doktorum polipi fark etti ve 3 000 tl istedi ameliyat için bende emin olamadım çünkü 2,5 yıldır görmediler de şimdi nasıl gördüler diye neyse doktoruma dedim ne olacak alınması gerek kısırlığa da neden olabilir ama özellikle düşüğe neden olabilir dedi mutlaka ameliyat olmalısın dedi .
Üniversite hastanesine gittim hem tüp bebek raporu alıp hemde polipi soracağım doktor baktı polip var mutlaka alınmalı özellikle tüp bebekte rahim sanıp oraya yerleşirse düşük olur dedi ve hemen ameliyat oldum

Ben özel bir hastanede aşılama tedavisi denerken doktorum polipi fark etti ve 3 000 tl istedi ameliyat için bende emin olamadım çünkü 2,5 yıldır görmediler de şimdi nasıl gördüler diye neyse doktoruma dedim ne olacak alınması gerek kısırlığa da neden olabilir ama özellikle düşüğe neden olabilir dedi mutlaka ameliyat olmalısın dedi .
Üniversite hastanesine gittim hem tüp bebek raporu alıp hemde polipi soracağım doktor baktı polip var mutlaka alınmalı özellikle tüp bebekte rahim sanıp oraya yerleşirse düşük olur dedi ve hemen ameliyat oldum
Benimde hiç şikayetim yoktu üstelik düşük sırasında kaç kere ultrasonla bakıldığı halde hiç görmedi doktorum.sonra doktor korunmana gerek yok dedi adet görmeyi bekleme dene dedi ama ben korktuğum için araştırma hastanesinde ki doktoruma gittim İyiki de gitmişim benim polipimi de o farketti banada ayni öyle dedi bebek buna yada etrafına Tutunup düşüğe sebeb olabilir almalıyız dedi herseyde vardır bi Hayır inşallah bundan sonraki süreç güzel ilerler.

Benimde hiç şikayetim yoktu üstelik düşük sırasında kaç kere ultrasonla bakıldığı halde hiç görmedi doktorum.sonra doktor korunmana gerek yok dedi adet görmeyi bekleme dene dedi ama ben korktuğum için araştırma hastanesinde ki doktoruma gittim İyiki de gitmişim benim polipimi de o farketti banada ayni öyle dedi bebek buna yada etrafına Tutunup düşüğe sebeb olabilir almalıyız dedi herseyde vardır bi Hayır inşallah bundan sonraki süreç güzel ilerler.
Aynen canım inşallah bende de belirti yoktu hsg de ve bir çok muayenede çıkmadı

kızlar slm ya bişey sorucam size bende de iki polip alındı iki kürtaj 1 kimyasal geçirdim ama en son hamileliğimden bu yana 1 yıl geçti ve hamile kalamadım neyse dr rahim filmi istedi polipler teşhis edildi histoyla alındı bu arada da rahimde hafif bikornuatlık varmış yanlardan genişletildi bende fobi oluştu rahimde yapışıklık olur mu diye kendimi yiyorum kürtajlardan sonra olabilir diye okuyodum çok şükür olmamış ama histodan sonra böyle bir risk var mı acaba bilemedim.

benimde usg de görünmediler kaç dr a gittim hiçbiri göremedi hsg de çıktılar.
Ben doktora sorduğumda çok basit bir işlem olduğunu söylemişti .
Risk olarak rahim delinmesi kanama enfeksiyon gibi durumlar olabileceğini okumuştum ve sordum doktor deneyimli ise bu işi biliyorsa sorun olmaz basit bir işlem demişti ve bende hiç sorun yaşamadım .
Bazı kadınlarda düşük bazı kadınlarda kısırlığa neden olabiliyormuş polipler bende 2 ay önce ameliyat oldum beklemedeyim şuan olmazsa aşılama deneyeceğim.

Ben doktora sorduğumda çok basit bir işlem olduğunu söylemişti .
Risk olarak rahim delinmesi kanama enfeksiyon gibi durumlar olabileceğini okumuştum ve sordum doktor deneyimli ise bu işi biliyorsa sorun olmaz basit bir işlem demişti ve bende hiç sorun yaşamadım .
Bazı kadınlarda düşük bazı kadınlarda kısırlığa neden olabiliyormuş polipler bende 2 ay önce ameliyat oldum beklemedeyim şuan olmazsa aşılama deneyeceğim.

canım ya bişey sorucam adetlerin düzenli geldi dimi hist sonrası ben beklemedeyim bugün günüm ama olamadım henüz 4 gün önce bacak ağrım oldu kanlı akıntı gelmişti benden ama devamı gelmedi bekliyorum bugün gelir inşallah.

Back
X