HİSTERESKOPİ İLE POLİP ALINMASI

Ekim2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
186
71
45
Merhaba Hocam,

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben 35 yaşındayım, eşim 38 yaşında, 9 aylık evliyiz, son 5 aydır korunmuyoruz, bebek olmadı, yaşımızdan dolayı acele ediyoruz, sorun varsa diye hemen tüp bebek konularında çalışan bir kadın doğumcu bulduk.
Eşimin sperm sayımları iki kez yapıldı, normal-sağlıklı. Benim kan ve hormon değerlerim normal.
Fakat rahim filmimde kanallarım tıkalı olduğu ve 1 cm polip olduğu tespit edildi, sağ kanalım film çekimi sırasında açıldığını öğrendim.
Geçen hafta da polip historeskopi ile alındı, 5 gün kadar kanamam oldu, operasyondan sonra enfeksiyon riskine karşılık antibiyotik de kullandım.
doktorum 1 hafta korunmanız yeterli dedi, ben bu polip alındıktan sonra kanama geçirdiğim için yumurtlamam nasıl olacak hesaplayamıyorum, şuan hamile kalma şansım var mı? ne zaman hamile kalma şansım yüksek olur.İhtimaller nedir. Çok teşekkürlerhocam

Merhaba Hocam,

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben 35 yaşındayım, eşim 38 yaşında, 9 aylık evliyiz, son 5 aydır korunmuyoruz, bebek olmadı, yaşımızdan dolayı acele ediyoruz, sorun varsa diye hemen tüp bebek konularında çalışan bir kadın doğumcu bulduk.
Eşimin sperm sayımları iki kez yapıldı, normal-sağlıklı. Benim kan ve hormon değerlerim normal.
Fakat rahim filmimde kanallarım tıkalı olduğu ve 1 cm polip olduğu tespit edildi, sağ kanalım film çekimi sırasında açıldığını öğrendim.
Geçen hafta da polip historeskopi ile alındı, 5 gün kadar kanamam oldu, operasyondan sonra enfeksiyon riskine karşılık antibiyotik de kullandım.
doktorum 1 hafta korunmanız yeterli dedi, ben bu polip alındıktan sonra kanama geçirdiğim için yumurtlamam nasıl olacak hesaplayamıyorum, şuan hamile kalma şansım var mı? ne zaman hamile kalma şansım yüksek olur.İhtimaller nedir. Çok teşekkürlerhocam
Merhabalar : Öncelıkle rahim tüp fılmınızde tüplerınızın durumunun netlestırılmesı gerekır. Tek tüpten film cekımı sırasında gecıs oldugunu ıfade etmısınız.O tüpünüzden saglıklı gecıs olup olmadıgı teyıd edılmelı. Dıger tupte tıkanıklık var ıse , tek tüp saglıklı ıse bu durum gebelık oranınızı düşürecektır. ( rahim-tüp fılmınızı paylasır ısenız daha detay bılgı verebılırız. Raporu degıl fılmın kendısını görmek onemlı) Bu nedenle uzun surelı beklemeler öneremeyebılırız. Ayrıca yasınız 35 oldugu için yumurtalık rezerv testlerınden adetınızın 3. gunu fsh ve amh hormonlarınızı degerlendırmek faydalı olucaktır. Polip alındıktan sonra işleme baglı kanama olabılır. Ancak gercek adetınızın gununu cogunlukla etkılemez. ( 3-5 gün öne veya arkaya kayabılır . Bunun bır onemı olmaz)Yogun olarak baslayan adetınızın 1. gununu esas alınacak olur ısek bu gunden ıtıbaren duzenlı adet goren bır bayanın 10-17. gunler arası( yumurtlama olması gereken gunler ) gun asırı cınsel ılıskı olması yeterlıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.