- 12 Mayıs 2016
- 722
- 564
- 103
- 40
- Konu Sahibi Teletabiii
-
Teşekkür ederim, doktor da öyle demişti aslında , ağrılarım ve kanaman sürekli olabilir ama aşırı bi durum olursa haberleşelim diye.. bakalm dayanılmaz hale gelirse gideyim ben de madem, yoksa şu sıralar çok da hastane taraftarı değilim zatenGeçen sene Haziran'da ben de histereskopi oldum rahim içi yapisiklik vardı. Spiral takıldı ve 2 ay sonra cikarildi ama spiral takili olduğu süre boyunca hep ağrım oldu. doktor muayene ediyordu enfeksiyon vs yok ama gerçekten beni canimdan bezdirdi diyebilirim. Vücudun kabul etmiyor dedi artık doktor. Yani ağrı olabilir bu süreçte ama çok fazla olursa yine de doktoruna danış
İnş hayırlısıyla hepimiz kalırız hamile cnm. En çok da ameliyatın yan etkilerinden korkuyorum zaten bak tüpün alınmış. Ama bu kistle de hamile kalmak zor oluyor..
Aynı işlemi ben de göreceğim. Haftaya hsg çekileceğim sonra da histereskopi olacak. Rahmimde şekil bozukluğu var ve bu yüzden iki kez ameliyat oldum gene düzelme olmadı. Şimdi tekrar olacağım. İlk olduğumda spiral takılmıştı ve çok ağrım oldu enfeksiyon kapmıştım. Zor günlerdi. İkinci olduğumda spiral olayı olmadı. Şimdi 3. Kez histereskopi olacağım ve spiral takılması gerekiyor dedi doktor. 2 ay spiral kalacakmış. 2 ay sonra tekrar hsg çekilecek ve rahim düzelmişse tüp bebek tedavisine başlayacağız. Cyclo diye bi ilaç da verdi. Adetin 5. Günü başlayacağım ona. Senin durumun nasıl oldu şu an? 2 ayı geride bıraktın.Arkadaşlar merhaba. Tüp bebek tedavisindeyim, son aşama olarak histereskopiyle rahmimdeki şekil bozukluğu giderildi ve spiral takıldı. İki ay cyclo die bir ilaç kullanacağım sonra spiral çıkacak ve inşallah transfer.. bugün 12.günüm ama kasıklarımda ara ara çakılır gibi ağrılar devam ediyor, bir de kanamam bitmemişti zaten hemşire de 1 ay hafif olur demişti ama bugün adet şekline döndü sanki. Cyclonun yarısındayım daha , bu kadar erken olmuş olmam sıkıntı mı acaba?
Bilgisi olanlardan fikir alabilirsem çok sevinirim
Canım merhaba , yaşın kaç , bir de doktorun kim? Bülent hoca tarzına benzettim süreci..Aynı işlemi ben de göreceğim. Haftaya hsg çekileceğim sonra da histereskopi olacak. Rahmimde şekil bozukluğu var ve bu yüzden iki kez ameliyat oldum gene düzelme olmadı. Şimdi tekrar olacağım. İlk olduğumda spiral takılmıştı ve çok ağrım oldu enfeksiyon kapmıştım. Zor günlerdi. İkinci olduğumda spiral olayı olmadı. Şimdi 3. Kez histereskopi olacağım ve spiral takılması gerekiyor dedi doktor. 2 ay spiral kalacakmış. 2 ay sonra tekrar hsg çekilecek ve rahim düzelmişse tüp bebek tedavisine başlayacağız. Cyclo diye bi ilaç da verdi. Adetin 5. Günü başlayacağım ona. Senin durumun nasıl oldu şu an? 2 ayı geride bıraktın.
Canım merhaba , yaşın kaç , bir de doktorun kim? Bülent hoca tarzına benzettim süreci..
Ben dün gittim spirali çıkarttık ordan hsg çektirmeye gittim. Çeken doktor kim yaptıysa histereskopiyi eline sağlık( bu arada benim de 3. histereskopim) , geçen rapordakilerle alakası yok , belirgin düzelme var rahimde dedi. Doktorum rapora bakınca o da çok beğendi fakat çok az yapışıklık devam ediyor benim tavsiyem tekrar spiral ve jel uygulayalım, 2 ay yine bekle sonra tekrar bakalım durumuna dedi. Ben de kabul ettim ve aynı gün jel ve spirali tekrar ufak bi işlemle yerleştirdiler. Yani önümde yine 2 ayım var:)) bekle bekle yaş gidiyor ama ne yapalım %1 bile arttırma şansı varsa her deneni kabul ediyorum ben..
Yani ben sonuç görmedikçe pek olumlu ya da olumsuz bişey hissedemiyorum. 5 yıldır laparoskopiler, histereskopiler, artık dün en son işlemden çıkınca sinirlerim boşaldı başladım hıçkırmaya ağlamaya.. Allah hepimiz için hayırlısını versin , sağlıkla versin inşallah, umutlarımız hep bir.. benim de yaşım 35 , bakalım daha neler tecrübe edeceğiz göreceğiz...Bu arada yaşım 32. Senin adına çok sevindim. Darısı başıma. Şu rahmimin bi düzgün halini görmek baba da nasip olur inşallah.
Ben de yaşamıştım o durumu. 3. hsg çektirdiğimde uyanırken ağlayarak uyandım. Durduramadım bir türlü. Herkes şaşkın şaşkın baktı. Acımışlardır halime napsınlar :)Yani ben sonuç görmedikçe pek olumlu ya da olumsuz bişey hissedemiyorum. 5 yıldır laparoskopiler, histereskopiler, artık dün en son işlemden çıkınca sinirlerim boşaldı başladım hıçkırmaya ağlamaya.. Allah hepimiz için hayırlısını versin , sağlıkla versin inşallah, umutlarımız hep bir.. benim de yaşım 35 , bakalım daha neler tecrübe edeceğiz göreceğiz...
Odada sadece eşim vardı allahtan, o da biliyor zaten halimi garibim duruma ayrı bana ayrı üzülüyor:))Ben de yaşamıştım o durumu. 3. hsg çektirdiğimde uyanırken ağlayarak uyandım. Durduramadım bir türlü. Herkes şaşkın şaşkın baktı. Acımışlardır halime napsınlar :)
Bu defa da öyle olurum diye korkuyorum. Milletin içinde ağlamak iğrenç bir duygu. Senin doktorun kim?
Önce embriyo oluşturuldu sonra mı histereskopi oldun?. Benim tam tersi olacakOdada sadece eşim vardı allahtan, o da biliyor zaten halimi garibim duruma ayrı bana ayrı üzülüyor:))
Canım benim bu 4.tedavim, ilk ikisi ankarada, 3.kocaeli de, şuan istanbulda Bülent Tıraş a gidyorum. Ağustosta gittim ilk bitaminler vs, Kasım ayında başladık tedaviye , havuzdu, genetkti, histereskopi falan derken yılı deviricez neredeyse
Yumurta sayına göre buna karar vermişlerdir muhtemelen canım. Benim son 2 senedir falan çok yumurtam oluşmuyordu. 3 kez de olumsuzum olunca doktor da önce sağlıklı embriyoyu bulalım, öyle yapalım histereskopiyi dedi. 2 kere yumurtam toplandı ilkinde sağlıklı embriyoyu bulamadık, 2.sinden geldi genetikten sağlıklı embriyo çok şükür.. şimdi o dolaptaki 2 embriyom için rahmi hazırlamaya çakışıyoruz:))Önce embriyo oluşturuldu sonra mı histereskopi oldun?. Benim tam tersi olacak
Haklısın galiba. Yumurta durumun iyi demişti bana. En azından bir şey düzgün diye sevinmiştim. Histereskopi olunca buradan haber ederim. Umarım yolun sonu güzel olur ikimiz içinde.Yumurta sayına göre buna karar vermişlerdir muhtemelen canım. Benim son 2 senedir falan çok yumurtam oluşmuyordu. 3 kez de olumsuzum olunca doktor da önce sağlıklı embriyoyu bulalım, öyle yapalım histereskopiyi dedi. 2 kere yumurtam toplandı ilkinde sağlıklı embriyoyu bulamadık, 2.sinden geldi genetikten sağlıklı embriyo çok şükür.. şimdi o dolaptaki 2 embriyom için rahmi hazırlamaya çakışıyoruz:))
Herkese takılmıyor, duruma göre doktor gerekli görürse takıyorlar.Histeroskopi sonrası herkese spiral mi takiyolar? Çıkartırken cok aci oluyo mu peki? Yani vajinal muayene gibi mi yoksa smear testi alırken kullanılan aletle mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?