Histereskopi

hafsaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
18
0
86
40
Sakarya

merhaba arkadaşlar.Ben yeditepe üni. hastanesinde tüp bebek yaptırdım.ilk denememdi.Malesef sonuç negatif.Dün doktorum aradı histereskopi yapalım diyor.Rahim içine bakıp neden tutmadığını anlayacaklarmış.maliyet olarak 1000 tl civarı falan dediler.adetten sonraki ilk 10 gün içinde yapalım dedi.ikinci tüp bebeği hemen düşünmüyorum.ikinciyi yaptıracağım zaman histereskopiyi yaptırsam olmuyormu.Birde madem bu kadar önemliydi niye tedaviye başlamadan yapmadılar diyede düşünüyorum açıkçası.Bİlginiz varsa lütfen yorumlarınızı yazın arkadaşlar...:çok üzgünüm:

canım selammmmmmm..........zaten genelde ılk tedavı olur dıye yapılmıyor tutmayınca bu işlem yapılıyor....ve karar verdığınde yaptırman lazım ..........şu an düşünmüyorsan şimdi değil ..........duşunduğunde gıt ve yaptır inş guzel sonuçlar alırsın benımm bı arkadaşım orda denedı ve doktoru çüccü denemede bu işlemı yaptı ve o işlemden sonra hamış kaldı şımdı bı kızı var..........ben dede bışey yok ve tutmayınca doktorum hısteroskopı önerdı karar verınce gıdıcem............umut tup bebekte arkadaşım geçen ay bu işlemı 500 bıne yaptırdı fıyat daha duşuk ıstresen gıt konuş canım...rabbım kolaylık versın.............dua ile

merhaba canım teşekkür ederim önerilerin için.500 tl gerçekten iyiymiş.Biraz araştırdım merkezlere göre fiyatlar acayip değişiyor.ben dr ilk dediğinde tüp bebek sonrası hemen yapılması gerekiyor sandım zorunlu olmaması güzel.Biraz maddi manevi kendimi toparlamam lazım.Çünkü histereskopi sonrası doktor hemen yenisini deneyelim der diye düşünüyorum.Rabbim hepimizin gönlüne göre nasip etsin inş.:ecrin_bebek:

canım karar verdığınde gıdersın...........evet fıyatlar farklı canım..........inş gerek kalmazda hamış kalırsın...........kendıne ıyı bak.........toparlan...........herşey guzel olacak....

merhaba arkadaşım, fiyat araştırması yap.ben geçen sene ısparta da doktor dahil 700 verdim. doktorum prof.du. bence maddi imkanın yerinde ise bekleme. bakarsın ( inşaallah olmaz) yapılması gereken bir işlem vardır. açmışken onu da hallederler.

tüp bebek denemeden hiçbir işlem yapmıyorlar.ben de iki kez denedim ikisi de kanama ile düştü kalp atışını duymadan meğer tüplerde sıvı varmış rahme akan ama söylememişlerdi.şimdi tüpleri bağlattım bakalım ne olacak.

selam arkadasım....
bende dün histeroskopi oldum.bu arada tedaviye basladım.dr histeroskopik yaralama yaptı.

merhaba arkadaşlar.hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.Dün hastane ile görüştüm.2. tüp bebeği hemen düşünmüyorum dedim onlarda ikinciye karar verdiğin zaman tedaviye yakın bir zamanda histeroskopi yapalım dediler.şimdilik iptal ettim.hayırlısı bakalım.Allah hepimizin gönlüne göre versin...(aminn)))

bende hısterodkopı yaptırdım fakat tup bebek merkezı 1.250 ytl ıstedı.Mersın unıversıtesınde doktorum Doç.Dr.Faık Gurkan Yazıcı yaptı.sosyal guvencemle bedava yaptırdım.Ama ben SSK'lıyım.rahımım cok temız cıktı.Benım esım varıkosel hastası o yuzden bebıs tutmuyor.Bırde raporum vardı.Hıc korkma cok kolay narkozla oldum.Aksam hast.cıktım.Hayırlısı olsun.Uzulme.:ecrin_bebek:

hafsaa arkadaşım benim 3 aşılama 1 tüp bebek negatif sonuçlandı.dr um dokuz eylülde eğer istiyosan histereskopi yapalım.ama şart değil ,yaparsak da senin durumun için iyi olabilir dedi.ama genel uygulamada histereskopi 2. yada 3. başarısız tüp bebek sonrasında yapılır dedi.ben bu durumda gereksiz bi girişim olarak gördüm ve yaptırmamaya karar verdim.karar senin..

ezıne canımneden gereksız gördünkı arkadaşım üç deneme olumsuz olunca doktoru yapalım dedı ve bu işlemdemn sonrakı ay hamıle kaldı şımdı kızı var........bazan bellı olmuyo rahım temızlenıyoo...ve tutunması artıyomuş.bende iki aay sonra yaptırıcam inş..bakalım kısmet rabbım hepınızın gönlune göre versın bekletmesın .bunlar zor şeyler.rabbım kolaylaştırsın herkese..........

el-muallim arkadaşının 3 deneme de tüp müydü yoksa aşılamalarla beraber mi 3 tü bu çok önemli:uhm:

slm bende senin gbi önce tüp denediler yanlış yaptılar bak tüp denemesinden 1 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım hitereskopiyi yaptır ve bekle zaten çok yıpranıyoruz bedenende 3 ay kendiliğindende olabilir benim eşimdede sorun vardı sonra bendede sorun varmış şuan hitereskopi yaptırıcam ve beklicem para yiyorlar arkadaşım dikkatli ol

merhba arkadaşlar ben de 3 aşılam ve bi tane de negatif tüp bebek deneyimim oldu
şimdi benim de doktorun histereskopi yapalım diyor
yeniden daha sonra deniyeceğiz sizce ozamana yakın mı yaptırmalıyım ve bu işlem mutlaka narkozlumu oluyor bide o anda bazi aksilikler giderilebiliyormu :uhm: öff ne çok soru sordum
şimdiden teşekkürler

el-muallim arkadaşının 3 deneme de tüp müydü yoksa aşılamalarla beraber mi 3 tü bu çok önemli:uhm:

canım o arkadaşımın bı aşılama iki tup denemesı vardı........sonuç bu şlemden sonra bebişi old başka arkadaşımında üç mıkro olumsuz onu denedıler bakalım.......banada iki olumsuz mıkrom old doktorum hıç sebep yok o zaman bu işlemı tavsıye ettı bır ay sonra denıcem inş............rahım içi temızlemek lazımmmış bazen rahım içinde ufacık kıstlerde tutunmayı etkılyo..........aslında herşey bahane tabı rabbım ol deyınce olacak.ama bızler elımızden gelenı yapıyoruz yanı şunu dıyorum canım eğer doktoruna guvenıyorsan dedığını yap.....rabbım kolaylık versın canımmm

herşey çok ıyıyse ve tutmuyorsa doktorların tavsıyesı bu............başka bır sebep yok ne yapsınlar bunu tavsıye edyolar...........ama olumlu lanlarda çok...........önemlı olan doktora guven...........benım tavsıyem bu işlemlerı denemenız..........zaman geçıyor........bende hep kendılığımden kalırım dıye umut ettım...ve yıllar geçtı kırkıma dayandım.........herşey kısmet ama deneyın derım .keşke dememek için belkıde.........yolunuz açık ols............kısa zamanda kucağınız dolsun dostlar........çok şukur kı bı oglum var.........inş sızlerınde bı tanecıkte olsa olsun inşşşşşşşşşşş..rabbım evlatla imthan etmesın...........dua ile

arkadaşım benim kafama takılan şu oldu.:bizim dr.(kendisi doçent)bana histereskopinin uygulamada 2 3 kez olumsuz tüp denemesi ya da tekrarlayan düşüklerde genellikle yapıldığını,bazen rahim içinde küçük myom ya da polipler(usg de görülmeyen)olduğunu bunları görmek amaçlı yapıldığını söyledi.ben de "bu kadar yani usg de farkedilmeyecek kadar küçük olan bir myom gebeliğe engel teşkil edebilir mi peki?"diye sordum.o da bazen olabilir diye cevapladı.ve bu durum beni ikna etmedi.küçük varsayımlar üzerine hareket etmeye gerek görmedim.ille de rahim içine bakacaksak laparaskopi yamak gerekmez mi diye sordum,belki de ben de endometriozis falan vardır,onun tek teşhis yolu laparaskopi değil mi dedim(biraz fazla ukalalık ederek)usg de şüphelenilecek bir durum olur laparaskopi yapılan vakalarda mutlaka dedi.
biraz uzun oldu ama durum böyle yani bana eğer isterseniz histereskopi yapalım.sizin durumunuzda zararı olmaz yararı olabilir deyinc çok gerekli değilmiş intibaası yarattı dr.bilmiyorum benim de kafam karıştı.tetkiklerimin sonucunda bişey çıkmazsa yine belki de yaptırırım yani.kafaya koydum sonuna kadar gidicem Allahın izniyle..fikir verdiğin için sağol.belki de sen haklısındır.:uhm:iyi geceler..:teselli:

merhaba canım bende yeditepede şubat ayında histeroskopi yaptırdım. ilk tüp denemem tutmuştu. fakat 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı. cem bey yumurtalar çok kaliteliydi. tutmaması mümkün değildi dedi. bunun üzerine nedenini araştırmak için histeroskopi önerdi. adet bitince ilk hafta içinde istediğin zaman yaptırısın canım. fiyata gelince emkl. sandığıyım ve 1.300 civarı tuttu. hiç bir şeyde çıkmadı. allahtan çıkmadı ama sorun olmadığı halde o parayı vermekte içime oturdu tabi:))))
hakkında hayırlısı canım.

aslı sen nerde yaptırıyorsun? sanırım aynı doktora gidiyoruz banada histereskopi yaralama önerdi.henüz yaptırmadım.senin nasıl geçti?

selam..........ezınecım zaten sebep olmayınca tavsıye edılıyo.....laporoskopı bıraz daha farklı......rahım içi temızlığı işelemı gereklı.......yanı tavsıye buysa yaptırmak uygun ..bu yola gırınce bazı şeylerı denemek gerek...........ama önce doktora guven lazım........rabbım kolaylık versın herkese........ama normal yolla olmuyosa deneyın arkadaşlar........
saveıst canım boşuna değil bence ve bışey cıkmaması çok daha ıyı bı kere rahım içi temızlenıyo bosuna değil yanı.inş sende hamış kaqlırsın........bunlar burer vesıle........rabbım vesıle eylesın de bebekler gelsın..........dua ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…