Histeroskopi-cyclo progynova ilaç

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.363
595
123
42
Kızlar merhaba. Ben birkaç saat önce histeroskopi oldum. Kasımda rahimden alınan perde tekrar kendini yenilemiş tekrar almışlar. Yine oluşmasını engellemek için içinde sentetik progesteron ve östrojen bulunan cyclo progynova diye bir ilaç verdiler.
Seneler önce kistim varken kullanmıştım. Doğum kontrol ilacına benziyor yuvarlak bir filmde 21 günlük bir ilaç. Ama doğum kontrolü için kullanılmadığını biliyorum.
Şimdi... kim ne derse desin korunmadan çalışmalara devam edeceğim. Çünkü bu tip operasyonlarda rahim uyarıldığı için gebe kalma olasılığı yükseliyormuş. Nitekim kasımda geçirdiğim laparoskopi ve histeroskopi ameliyatının hemen ardında üst üste iki kez gebe kaldım ama pıhtılaşmadan düştü.
Biraz uzun oldu ama sorum şu :)
Bu ilacı kullandığı sırada hamile kalan var mı aranızda?
Herhangi bir yan etkisini yaşadınız mı?
Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim:KK15: ilaç da bu...

Eklentiler

• IMG_4847.webp
    IMG_4847.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 3.339
Kızlar merhaba. Ben birkaç saat önce histeroskopi oldum. Kasımda rahimden alınan perde tekrar kendini yenilemiş tekrar almışlar. Yine oluşmasını engellemek için içinde sentetik progesteron ve östrojen bulunan cyclo progynova diye bir ilaç verdiler.
Seneler önce kistim varken kullanmıştım. Doğum kontrol ilacına benziyor yuvarlak bir filmde 21 günlük bir ilaç. Ama doğum kontrolü için kullanılmadığını biliyorum.
Şimdi... kim ne derse desin korunmadan çalışmalara devam edeceğim. Çünkü bu tip operasyonlarda rahim uyarıldığı için gebe kalma olasılığı yükseliyormuş. Nitekim kasımda geçirdiğim laparoskopi ve histeroskopi ameliyatının hemen ardında üst üste iki kez gebe kaldım ama pıhtılaşmadan düştü.
Biraz uzun oldu ama sorum şu :)
Bu ilacı kullandığı sırada hamile kalan var mı aranızda?
Herhangi bir yan etkisini yaşadınız mı?
Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim:KK15: ilaç da bu...
Merhaba, ben de histeroskopi ve laparoskopi oldum. Östrojen ve sonrasında progesteron kullanmamı söyledi doktor. Şu an kullanıyorum. Yan etkisi olmaz umarım. Estrafem kullanıyorum ben. Bebeğini Pıhtılaşmadan kaybettiğini söylemişsin ya, test mi yaptırdınız ne çıktı

Back
X