Histeroskopi sonrası tekrar yapışıklığa rağmen hamile kalanlar varmı?

mayflowers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
331
1
46
Diğer
HİSTEROSKOPİ SONRASI KONTROL AMAÇLI HSG ÇEKTİRİP TEKRAR YAPIŞIKLIK OLDUĞU TESPİT EDİLİP VE BUNA RAĞMEN DOĞAL YOLDAN HAMİLE KALAN ARKADAŞLAR VARMI?histeroskopi ameliyatım sonrasında 1 ay hormon ilaçları kullandım.sonrasında hsg çektirdim ve bana tekrar yapışıklık olduğu söylendi.tekrar histeroskopi şart dediler.bu arada bir sürü uzmana gittim birçoğu tekrar histeroskopiye gerek yok,hamile kalabilirsin dedi.ve ilginç olan;gittiğim doktorların hepsi de hsg filmime bakarak yorum yapıyor.kısacası neye kime inanacağımı bilemez durumdayım.benim durumumda olup da doğal yoldan hamile kalıp,sağlıklı bir doğum yapan arkadaşlar varmı?tecrübelerinizi paylaşın lütfen..

HİSTEROSKOPİ SONRASI KONTROL AMAÇLI HSG ÇEKTİRİP TEKRAR YAPIŞIKLIK OLDUĞU TESPİT EDİLİP VE BUNA RAĞMEN DOĞAL YOLDAN HAMİLE KALAN ARKADAŞLAR VARMI?histeroskopi ameliyatım sonrasında 1 ay hormon ilaçları kullandım.sonrasında hsg çektirdim ve bana tekrar yapışıklık olduğu söylendi.tekrar histeroskopi şart dediler.bu arada bir sürü uzmana gittim birçoğu tekrar histeroskopiye gerek yok,hamile kalabilirsin dedi.ve ilginç olan;gittiğim doktorların hepsi de hsg filmime bakarak yorum yapıyor.kısacası neye kime inanacağımı bilemez durumdayım.benim durumumda olup da doğal yoldan hamile kalıp,sağlıklı bir doğum yapan arkadaşlar varmı?tecrübelerinizi paylaşın lütfen..[/B][/B]"

Ben daha hist. olmadım ama korkum sizinle aynı şeyi yaşamak.Çoğu yapışıklık açılmıyor yada tekrarlıyor diye duyuyorum.Ben de cevap yazacak arkadaşları bekliyorum.

Bende hsg de yapışıklık tespit edildi ancak hist. henüz yapılmadı.Özelde çok pahalı olduğu için devlette olmak için araştırıyrm.Yapışıklığın en önemli göstergesi adetlerim az ve bir gün sürüyor.Ayrıca bazı doktorlar laporoskopi bazıları histeroskopi önerdi.Yapışıklığın giderilmesinde en önemlisi ilk operasyonun başarısıymış.İlk operasyonda tam açılamayan yapışıklık tekrar edeblirimiş.Aklım çok karıştı hangi doktora hangi hastaneye gideceğimi bilemiyorum.

geçmiş olsun..peki sende oluşan bu durum doğuştanmı yoksa herhangi bir operasyon,enfeksiyon vs.mi oldu?genelde kürtaj sonrasında ortaya çıkıyor..dr.konusunda bu konuyla ilgili isim yapmış bütün dr.lara gittim.bence sen de çok iyi araştırmalısın.fiyat konusunda sanırım istanbuldasın,ve istanbul'daki özel merkezlerde fiyatlar uçmuş durumda.3500 tl.istiyorlar sanki tüp bebek yapıyoruz(devlet hastanesi konusunda ben de biraz araştırdım.haseki'de var ama işte ne yazıkki dr.konusunda yeterli bilgiye ulaşamadım.cerrahpaşa'da da araştırmak istedim ama onda da yeterli bilgi bulamadım..forumda tecrübelerini paylaşanlar olsa bize de yol gösterirlerdi ama ben bulamadım malesef.

Ben düşük sonrası kürtaj oldum.Kürtaj sonrası adetler düzenli ama kanamada azalma oldu.2 senedir de bebek için uğraşıyrz ama sonuç yok.Rahim filmi geçen sene çektirdim ama düzgün çekilmemiş emin olamadı doktorlar.Ama yine de yapışıklık var büyük ihtimal hist. olman gerekiyor diyorlar.Özelde 3500 fiyat verdiler.Doktor seçimi de önemliymiş konusunda iyi olması gerekiyor.Ne yapacağımı şaşırdım anlayacağın.son gittiğim doktor klomen+çatlatma iğnesi ile deneyelim dedi iki ay denedik sonuç yok.Yarın görüntüleme merkezinde dijital hsg çektireceğim sonuca göre hist. karar verilecek.Doktor araştırıyorum tam bu doktor iyidir diyorum bir bakıyorum forumlarda memnun kalmamışlar.Yada gidiyorum muayeneye ilk gidişte ilgili oluyorlar sonra ilgi alaka kesiliyor.Bu kadar para döküyoruz ama yine sonuç yok yok.Hergün ağlıyorum artık gücüm tükendi umudum azalıyor.

Ben özel msj gönderemiyormuşum henüz..Desteğin için çok teşekkür ederim.Ben de bir haftadır msjında bahsettiğin doktora gitmeyi düşünüyorum.Daha az ticari yaklaşıyor diye duyuyorum.Yarın hsg çekilecek sonrası filmimle beraber ovulasyon tarihinde gitmeyi düşünüyorum.Senin de izlenimin olumluysa fikir değiştirmeyeceğim.Sonuçta bu hekim tüp bebek uzmanı ve 2. hist. gerekli değil diyorsa doğrudur bence demek ki etik yaklaşıyor ve gereksiz operasyon yapmıyor.Sen de içini rahat tut.İnşallah en kısa zamanda iyi haberlerimizi alırız..Ben özelden yazamıyorum sen özelden msn adres verirsen eklerim.

merhaba,nihayet seni online gördüm.:)msn adresimi özel mesajdan yolluyorum:)

merhaba,nihayet seni online gördüm.:)msn adresimi özel mesajdan yolluyorum:)

Selam Zeynep erken girdim bugün ama yoktun herhalde.Msn adresini aldım canım şuan pc virüs program yüklüyor açamıyorum ama yarın ekleyeceğim seni hemen.Oradan konuşuruz iyi geceler..

arkadaşlar benim tüplerimin ikiside enfeksyondan dolayı tıkalı.geçen p.tesi Yücel karaman'a histeraskopi oldum.aslında laparaskopi olurum diye gitmiştim ama yapışıklık açılabilecek kısımda değil dedi.iki kezde tüp bebek yaptırmıştım başka merkezlere olumsuz sonuçlandı.yücel beyde rahimde yapışıklıktan şüphelenip histeraskopi yaptı ve açıldı çok şükür.ben tekrar kapanırmı diye sordum hayır dedi.birde ben daha önce çok araştırdım.rahim filmiyle rahimdeki yapışıklıklar belli olmuyor sadece tüplerdeki yapışıklıklar belli oluyor,rahim yapışıklığını görmek için tanı amaçlı histeraskopi yapıyorlar diye biliyorum.Yalnız şunu söylemeliyim evet Yücel beyde fiyat biraz fazla ama bu işte kesinlikle bir numara.

?Merhaba bu foruma epeydir yazilmamis.Arkadaslar hamile kalabildiniz mi? Ben de histeroskopi olucam yardimci olurmusunuz cok korkuyorum..

20 gün önce bende histereskobi ameliyatı oldum ondan 25 evelde aynı ameliyatı olmuştum
rahim içindeki yapışıklıkları temizledi
yeni doktoruma gittiğimde anne olma şansım %0 dı şimdi ise %40 şans verdi doktor
allahın izni ile bunuda başaracağım :))))

mrb, bende haftaya olucam işlem hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim...
allah hepimizin yardımcısı olsun, konulardan anladığım kadarıyla bizler yolun başındayız:)

Ben de birkac hafta icinde olucam.Doktor lokal anesteziyle olacagimi soyledi ama ben cok korkuyorum.Genel anestezi mi istemeliyim acaba?

Ben de birkac hafta icinde olucam.Doktor lokal anesteziyle olacagimi soyledi ama ben cok korkuyorum.Genel anestezi mi istemeliyim acaba?

ben 26 ocakta oldum genel anezdezi yaptılar çünkü eğer herhangi bir sorun çıkarsa o an işlem yapabilmek için tekrar bayıltmaya gerek kalmaması için ..yapışıklık varmış açtı doktor..önceden belli olmuyor işlem sırasında herşey görülüyor..görüş istersen doktorunla..allah kolaylık versin

Merhaba cok gecmis olsun.Cok caniniz yandi mi peki? Birde kanama vs oldu mu hic?
Doktor lokal anestezide israr etmisti ama tekrar sorucam kendisine.. Insallah hayirli haberlerimizi en kisa zamanda veririz bibirimize..

Merhaba cok gecmis olsun.Cok caniniz yandi mi peki? Birde kanama vs oldu mu hic?
Doktor lokal anestezide israr etmisti ama tekrar sorucam kendisine.. Insallah hayirli haberlerimizi en kisa zamanda veririz bibirimize..

yok canım işlemden sonra biraz kasık ağrın oluyor oda fazla değil..kanama 1 gün oldu ama çok değil ertesi gün kendiniz daha rahat hissediyorsun..amin işallah allah emeklerimizin karşığını versin..histereskopi ile bakmadan ne olduğunu anlayamaz bi sorun varsa hemen o anda mudahale eder durmadan olmamış olursun ..neden genel anestezi yapmıyoki..

Bilmiyorum lokal anestezyle yapiyormus biraz korkuyorum o yuzden. Haftaya randevu icin aradigimda tekrar sorucam kendisine. Insallah kazasiz belasiz atlatiriz bu günleri ( Bir sorun cikmaz umarim..
Hayirli haberlerini bekliyorum arkadasim..

Son düzenleme:
kızlar ben genel anestezi ile yaptırdım maalesef çok kötü geçti bir gün önce hastaneye yattım gece lağman yaptılar dedim tamam herhalde saat:4.00 da uyandırdılar ve rahime ilaç koydular, çok kolay oldu dedim, yaklaşık yarım saat sonra şiddetli ama çok şiddetli doğum sancısı şeklinde kasık ağrısı , kusma ,ishal , haliyle titreme saatlerce tuvaletten çıkamadım, hemşireye söyledim hafif ağrı olucak normaldir dedi ama ben yürüyemiyordum bile bu kadar ağrının normal olmadığını düşünüyordum, sabah 7.30 ta doktor geldi halen şiddetli ağrılarımın devam ettiğini söyledim ağlamaktan gözlerim balon olmuştu, şaşırdı diğer 5 kişinin gayet iyi olduğunu söyledi , ağrı kesici yapalım dedi yaptılar geçmedi onun üstüne serum içinde 2 ağrı kesici üstüne xanax yaptılar yine geçmedi, doktor endometriozisim olduğu için verilen ilacında rahimi genişlettiğini bu yüzden bu kadar ağrı olduğunu söyledi, doğum sancısı gibi birşey çektim, ayrıca doktorumun da annesi hastalanmış hemen ameliyata alamadılar başka bir doktor tamam deyince hemen ameliyathane indirdiler ama kıvranarak ağlayarak girdim narkozu yiyince geçti ama uyanana kadar, uyanınca kabus tekrar geri döndü ağrı kesici yaptılar yine geçmedi eşim bi yandan arkadaşım bi yandan kollarımdan bacaklarımdan tutmaya çalışıyorlardı ama acıdan duramıyordum artık doktor yapıcak bişey olmadığını astımımda olduğu için artık vericekleri ilaçların tehlikeli olabileceğini söyledi en son oksijen tüpünü getirdiler mucizevi şekilde 30 sn içinde kendimden geçmişim 3 saat sonra felan kendime geldiğimde ağrısız bir şekilde yatıyordum allahım dedim ne çocuk istiyorum ne başka bir şey resmen kabus dolu bir gün geçirdim kanamam baya oldu 3-4 günde sonra geçti, ağrılarım çok az da olsa 1 hafta kadar devam etti, sonuç; çok şükür temiz ama rahim filminde polibim gözüküyordu ayrıca rahim girişinde yapışıklık vardı histereskopi ile baktıklarında polip yoktu rahim içinide temizlediler, kızlar amacım sizleri korkutmak değil ama genel anestezi ile yapıldığında rahime konulacak ilacın böyle bir etkisi olacağını bilmeniz, herkeste aynı etkiler olucak diye birşey yok ama doktorunuza mutlaka yapılacak işlemleri sorun detaylı bilgi alın ayrıca ben zeynep kamil hastanesinde yaptırdım özel hastane de yaptırsaydım aynı şey olurmuydu bilemiyorum ama sonuçta çok şükür atlattım umarım siz diğer arkadaşlar gibi rahat atlatırsınız şimdiden geçmiş olsun...

NOT: tabiiki bebişten vazgeçmedim:)acılar bişekilde unutuluyor yeterki bıdık gelsin herşeyi çekmeye razıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…