Histeroskopi yaptiran varmi

Ben de Ocak’tan beri buralardayım. geçtiğimiz ay transferim kimyasal gebelik olunca histeroskopiden sonra ikinci denemeyi yapalım dedik şimdi de bu çıktı hayırlısı bakalım 🤷‍♀️ Ben genetik test yaptırmadım henüz aileden gelen bir yatkınlık vardı bilinen. Bundan sonra doktorum nasıl bir yol izleyecek bakalım ☺️Covid den ben de çok korkuyorum ya 😔 inşallah bulaşmadan devam edebiliriz 🤷‍♀️
Histereskobi işlemini anlatırmısınız acaba zor muydu sonrasında ağrı durumu oldu mu benim de yaptırma ihtimalim var korkuyorum

Merhaba kızlar ben de dün yaptırdım operatif histeroskopi deneyimlerimi paylaşayım istedim. Tüm detylarıyla yazacağım.
Benim de kimyasal gebelikle sonuçlanan bir tüp bebek demeyimim var. Benim rahim filmim ve transferim rahim ağzımdaki bir septum yüzünden çok ağrılı ve zor geçmişti. Rahim filmimi çeken farklı bir doktordu ve raporunda darlıktan bahsetmediği için tüp bebek doktorum transfer sırasında farketti ve yaklaşık bir saat süren zor bir transfer sürecim oldu. Katater bir türlü rahmime ulaşmadı. Kimyasal gebelik olunca da doktorum ikinci denemeden önce o sorunu çözelim istedi.
Dün sabah 8:30 da hastaneye yatışım oldu. 09:30 da rahim ağzı genişlemesi için vajinal fitil verdiler. Operasyonum saat 3te olduğu için açlık susuzluk zorlamasın diye 12 gibi bir serum takıldı. Ameliyathaneye indiğimde anestezi doktoru spinal anestezi olacağını söyledi. Transferdeki süreci hatırlayınca hissetmesem de farkında olacak olmam gerdi beni. Sağolsun doktorum gelince anladı gerginliğimi ve genel anestezi yapalım mı dedi ben de hemen kabul ettim 😬
16:30 da odamda kendime geldim. Çok fazla ağrım vardı hemşireler ayılmamı beklemişler hemen ağrı kesici iğne yaptılar ve geçti. Genel anestezi istediğim için bir gece kalmam gerektiğini öğrendim. Rahim ağzımı darlaştıran septum ve ufak polipler varmış alınmış. hafif rahmim üstten basıktı onu da keserek düzeltmiş.
Ayıldığımda idrarım vardı ancak ağrıdan dolayı sürgüye yapamadım. Sonda taktılar. Zaten 6 saat ayağa kalkmam yasakmış hep takılı kaldı sonrasında da çok rahatlattı beni :) 3 saat sonrasında bir iki yudum su içmeye başladım. 5. Saat çorba içirdiler. 6. Saat sondayı çıkarıp ayağa kaldırdılar yürüttüler. Gaz çıkarmadan katı yemem yasaktı. İkinci yürüyüşümde gazımı da çıkardım ve katı birşeyler yedim. Gece de damardan antibiyotik ve ağrı kesici iğne verdiler. Sabah da taburcu oldum. Çok hafif kanamam var doktorum normal olduğunu söyledi. En son ağrı kesici iğne sabaha karşı yapıldı şuan hiç ağrım da yok. Sabah akşam antibiyotik ve ağrım olursa diye ağrı kesici verdi doktorum. Bana operasyondan ziyade anestezi kısmı biraz daha sancılı geldi açıkçası ç 🤷‍♀️ Eğer benim gibi korkak değilseniz spinal anestezi yaptırıp 4-5 saat içinde çıkabilirsiniz de hastaneden ☺️

Histereskobi işlemini anlatırmısınız acaba zor muydu sonrasında ağrı durumu oldu mu benim de yaptırma ihtimalim var korkuyorum
Canım merhaba, yukarıdaki mesajımda detaylı anlatmıştım tekrar paylaşmak istedim seninle de detayları okuyabilirsin. Genel anestezi dışında operasyondan yana hiç zorluk yaşamadım. Ertesi gün hastaneden çıkınca normal hayatıma döndüm. Hiç ağrım da olmadı. Sadece 10 gün kadar lekelenmem oldu tam o biter gibiyken de adetim başladı. Olması gerekenden bir hafta önceydi ama doktorum operasyon sonrası adet erken olabilir normal dedi.
Ben de senin gibi çok tedirgindim açıkçası girmeden önce, hatta bahsettiğim gibi belden aşağı uyuşmayı bile kabul etmedim korkumdan. Ama korkulacak bir yanı da yokmuş sanırımki ne bir ağrım oldu sonrasında ne bişi. Boşyere genel anestezi aldım da aynı gün çıkmak varken bir gece hastanede kaldım diye düşünüyorum şuan ☺️

Canım merhaba, yukarıdaki mesajımda detaylı anlatmıştım tekrar paylaşmak istedim seninle de detayları okuyabilirsin. Genel anestezi dışında operasyondan yana hiç zorluk yaşamadım. Ertesi gün hastaneden çıkınca normal hayatıma döndüm. Hiç ağrım da olmadı. Sadece 10 gün kadar lekelenmem oldu tam o biter gibiyken de adetim başladı. Olması gerekenden bir hafta önceydi ama doktorum operasyon sonrası adet erken olabilir normal dedi.
Ben de senin gibi çok tedirgindim açıkçası girmeden önce, hatta bahsettiğim gibi belden aşağı uyuşmayı bile kabul etmedim korkumdan. Ama korkulacak bir yanı da yokmuş sanırımki ne bir ağrım oldu sonrasında ne bişi. Boşyere genel anestezi aldım da aynı gün çıkmak varken bir gece hastanede kaldım diye düşünüyorum şuan ☺️
Çok teşekkür ederim cevabınız için ☺️☺️

Bende bu salı olucam. Anestezi ile yapılan bir işlem çok zor olacağını düşünmüyorum. Umarım vesile olur bu da sağlıklı bir bebeğin tutunup gelmesine
Histeroskopiyi adetliyken mi yapıyorlar yoksa adetten sonra mi bende olucam da günü ne zaman olur tahminen sizinki kaçıncı günde oldu acaba ?

Ben de operatif histeroskopi olduğum için paylaşmak istedim. Genel anestezi ile yapılıyor. Yaklaşık 40 dk süreceği söylenmişti. Odaya çıkardıklarında rahimden gelen ağrım vardı fakat hemen bir iğne yaptıkları için çabucak geçti. Sabah 7 de girip akşam 4 gibi çıkış yaptırdılar. Pek rastlamıyorum ama benim işlem sırasında sanırım çok kanamam olduğu için bana sonda takıldı ve 2 gün takılı kaldı. Sonda çıktıktan sonra da minik lekeler oldu 2 gün ve sonrasında hiç ağrı, kanama gibi bir sorunum olmadı. Antibiyotik ve estrofem verdi doktorum. Bugün 10. Günüm hala estrofemle dvm ediyorum. Bence kafada soru işareti kalmaması adına gerekli bir işlem. Tedaviyi sürdüren doktorun rahmi detaylı görüntülemesi benim içimi 2. Transfer öncesi rahatlattı diyebilirim

Back
X