Merhaba kızlar ben de dün yaptırdım operatif histeroskopi deneyimlerimi paylaşayım istedim. Tüm detylarıyla yazacağım.
Benim de kimyasal gebelikle sonuçlanan bir
tüp bebek demeyimim var. Benim rahim filmim ve transferim rahim ağzımdaki bir septum yüzünden çok ağrılı ve zor geçmişti. Rahim filmimi çeken farklı bir doktordu ve raporunda darlıktan bahsetmediği için tüp bebek doktorum transfer sırasında farketti ve yaklaşık bir saat süren zor bir transfer sürecim oldu. Katater bir türlü rahmime ulaşmadı. Kimyasal gebelik olunca da doktorum ikinci denemeden önce o sorunu çözelim istedi.
Dün sabah 8:30 da hastaneye yatışım oldu. 09:30 da rahim ağzı genişlemesi için vajinal fitil verdiler. Operasyonum saat 3te olduğu için açlık susuzluk zorlamasın diye 12 gibi bir serum takıldı. Ameliyathaneye indiğimde anestezi doktoru spinal anestezi olacağını söyledi. Transferdeki süreci hatırlayınca hissetmesem de farkında olacak olmam gerdi beni. Sağolsun doktorum gelince anladı gerginliğimi ve genel anestezi yapalım mı dedi ben de hemen kabul ettim

16:30 da odamda kendime geldim. Çok fazla ağrım vardı hemşireler ayılmamı beklemişler hemen ağrı kesici iğne yaptılar ve geçti. Genel anestezi istediğim için bir gece kalmam gerektiğini öğrendim. Rahim ağzımı darlaştıran septum ve ufak polipler varmış alınmış. hafif rahmim üstten basıktı onu da keserek düzeltmiş.
Ayıldığımda idrarım vardı ancak ağrıdan dolayı sürgüye yapamadım. Sonda taktılar. Zaten 6 saat ayağa kalkmam yasakmış hep takılı kaldı sonrasında da çok rahatlattı beni :) 3 saat sonrasında bir iki yudum su içmeye başladım. 5. Saat çorba içirdiler. 6. Saat sondayı çıkarıp ayağa kaldırdılar yürüttüler. Gaz çıkarmadan katı yemem yasaktı. İkinci yürüyüşümde gazımı da çıkardım ve katı birşeyler yedim. Gece de damardan antibiyotik ve ağrı kesici iğne verdiler. Sabah da taburcu oldum. Çok hafif kanamam var doktorum normal olduğunu söyledi. En son ağrı kesici iğne sabaha karşı yapıldı şuan hiç ağrım da yok. Sabah akşam antibiyotik ve ağrım olursa diye ağrı kesici verdi doktorum. Bana operasyondan ziyade anestezi kısmı biraz daha sancılı geldi açıkçası ç

Eğer benim gibi korkak değilseniz spinal anestezi yaptırıp 4-5 saat içinde çıkabilirsiniz de hastaneden