- 8 Ağustos 2015
- 132
- 65
- 98
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,Merhabalar.
Bende rahimde şekil bozukluğu (kalp şeklinde rahim) ve 2 adet 3-4 mm lik polipler var rahim ağzında. Bu nedenle 2 yıldır hamile kalamadım. Tabii ki bu 2 yıllık süre içinde bana polikistik over teşhisi koyan 3 gerzek doktor yüzünden klomen ve göbekten iğneler ile bolca hormon aldım. Kıl tüy sorunu ve ekstradan 10 kg aldım. Hepsini Allah a havale ediyorum. Sonra tüp bebek merkezine gidip fikir alayım bilgi alayım dedim ve benden rahim filmi istediler. ağrısız ve dijital rahim filmi çeken bir çok yer var bilginiz olsun. Ben echomar diye bi yerde çektirdim. Gayet steril bi ortam ve yeterince ilgililer. Ağrı sızı da yok. Fiyat 450. Neyse konu arasında bilgi vermiş olayım dedim.
Rahim filmini çektirince 2 yıl boyunca verdiğim emek, moral bozuklukları, harcadığım paralar vs düşünüp delirdim tabii ki. Ama daha da önemlisi, bu sıkıntının bi çaresi var ve pcos gibi belli tedavisi olmayan açıklanamayn bir dert de değil diye olaylara olumlu yönden bakayım dedim.
Ofis histereskopi yi soran arkadaş .. Bunun diğer adı da tanısal histereskopi. Basit bir durum, daha çok muayene tarzı bişey. Rahim filmine dayandıysan bu yanında hiç bişey değil inan ki.
Diğer klasik histereskopi de ise 2 çeşit anestezi var. bu da işlemin vereceği acıya göre zaten sana bilgi veriliyor. Bunu anestezisiz sakın deneme. Zaten yapmazlar anestezi olmadan.
Benim merak ettiğim konuya gelecek olursak. Hem rahimdeki şekil bozukluğunu düzelttirmem hem de poliplerimi aldırmam lazım. Bu işlemler rahimde yapışma riskini de beraberinde getirir mi?
Sonrasında normal yollarla hamile kalma ihtimalim nedir, bu konuda bilgisi olan var mı?
Polikistik Over tanısı konan arkadaşlar, gidin rahim filmi çektirin öyle başlayın tedaviye. saçma sapan ilaçları vücudunuza almadan önce bunu mutlaka yapın. Beni eşim dostum uyarmadı, psikolojimi iyi kötü topladım ama fazla kilolarım ile hala savaşıyorum. Aynı şeyleri yaşamanızı istemem. Umutlarınızı nakde dönüştürmelerine izin vermeyin.
Hormon testi o testi bu testi diye ne paralar verdim anlatamam.
Herkese acil şifalar enerjik sağlıklı haylaz bebeler diliyorum :)
Merhaba,
Forumu karıştırırken mesajınızı gördüm. Üzerinden oldukça zaman da geçmiş. Benzer bir durumu ben şimdi yaşıyorum. Geçen hafta hsg çektirdim. Bugün doktorla görüştüm kanallarda bir sıkıntı yok fakat rahimde 1-1,5cm çöküntü var dedi. Hatta 2 adet 5mmlik polip de varmış. Ama onu çok önemsemedi. Fakat rahimi düzeltelim dedi. Ama ben bu tarz operasyonlardan da çok çekiniyorum. Acaba bunu düzelttirmeden hamile kalsam kesin düşükle mi sonuçlanır merak ediyorum? 1 sefer düşük deneyimim oldu. Aynısını tekrar yaşamak da istemiyorum
Siz şekil bozukluğunu düzelttirdiniz mi? Memnun kaldınız mı? Onu sorucaktım?
Canım bende şubat ayında yaptırdım. Yaptırma sebebimiz ise, yapılan tüm testlerin temiz çıkmasına rağmen daha önceki tüp bebek denemelerimizin başarısız olması idi. Dr bir de rahme bakalım bir sorun var mı, varsa düzeltiriz demişti. O da temiz çıktı ve peşinden dondurulmusla 3.tedavim başladı. Operasyon sonrası hiçbir ağrım, sızım olmadı. Çok korkuyordum oysa. Sadece bayılttıkları zaman boğazımdan hortum salmıslar bir hafta kadar boğaz ağrısı çektim hepsi bu. Uçuşuna bir mani olacağını düşünmüyorum. Tabiii yine en doğru cevabı dr verecektir. İnşallah seninde sorunsuz, ağrısız geçer canım.Kizlar ben de sehir dışında tanisal histeroskopi cektiricem ultrasonda görünen polip miyom vs yok ama işlem sirasinda doktor görürse onlara da mudahale edicek.
Sizlere sorum şu ertesi gün uçakla eve dönebilir miyim? çok ağrım vs olur mu?
ben de ayni sebepten histeroskopi olacam benim de 3. deneme olacak. transferi histeroskopiden ne kadar sonra yaptilar?Canım bende şubat ayında yaptırdım. Yaptırma sebebimiz ise, yapılan tüm testlerin temiz çıkmasına rağmen daha önceki tüp bebek denemelerimizin başarısız olması idi. Dr bir de rahme bakalım bir sorun var mı, varsa düzeltiriz demişti. O da temiz çıktı ve peşinden dondurulmusla 3.tedavim başladı. Operasyon sonrası hiçbir ağrım, sızım olmadı. Çok korkuyordum oysa. Sadece bayılttıkları zaman boğazımdan hortum salmıslar bir hafta kadar boğaz ağrısı çektim hepsi bu. Uçuşuna bir mani olacağını düşünmüyorum. Tabiii yine en doğru cevabı dr verecektir. İnşallah seninde sorunsuz, ağrısız geçer canım.
Kizlar ben de sehir dışında tanisal histeroskopi cektiricem ultrasonda görünen polip miyom vs yok ama işlem sirasinda doktor görürse onlara da mudahale edicek.
Sizlere sorum şu ertesi gün uçakla eve dönebilir miyim? çok ağrım vs olur mu?
canim transfer öncesi rahme cizik atilsin istiyorum. tutunmaya olumlu etkisi olabilir diyorlar. bi de sehir disinda yaptirmicam vazgetik. cevap icin sagol cnmCanım bi sorun yok ise neden histeroskopi yaptırıyorsun. Dijital rahim filmi çektir bence. Zaten her şey çıkıyor ortaya. Ayrıca ertesi gün de yola çıkabilirsin 2-3 saat sonra da.
Canım histeroskopiden sonraki ilk adetimle yani şubat adetimle tedaviye başladık , dondurulmusum vardı onu transfer etti dr 15 martta. 2 gün sonra da test günüm heyecanla bekliyorumben de ayni sebepten histeroskopi olacam benim de 3. deneme olacak. transferi histeroskopiden ne kadar sonra yaptilar?
insallah pozitif sonuc alirsin cnm :)Canım histeroskopiden sonraki ilk adetimle yani şubat adetimle tedaviye başladık , dondurulmusum vardı onu transfer etti dr 15 martta. 2 gün sonra da test günüm heyecanla bekliyorum
İnşallah hepimiz pozitif sonuç alırız canım :) Allah yeter ki nasip etsin..insallah pozitif sonuc alirsin cnm :)
Öncelikle merhaba. Benim şekil bozukluğu çok ciddi derinlikte idi. Buna rağmen hamile kaldım ve bununla ilgili bir sıkıntı da yaşamadım Allaha şükür. Her şey aslında psikoloji ile alakalı bir durum diye dşünüyorum. Bana bir çok doktor hamile kalamayacağımı söylemişti oysa. Normal bir şekilde hamile kaldım ve oğlum şu an 8 aylık.
Rahim şekil bozuklukları ya da polipler hamile kalınmasına %100 etken değilmiş-ki bunu bana Bahçeci-Cem Çelik söyledi. Kendisi çok da iyi bir doktor. HSG çektirdim, 1-2 ay bekledim. Sonrasında da rahime müdahale etmeyelim ama poliplerin biraz büyük onları alıp işini kolaylaştıralım dedi. Çünkü yaş faktörü ve yumurta rezerv sorunum da vardı.
Sonra bir süre normal yolla denersin fakat 35 yaş sınırını da dikkate alacağız demişti. Bana uzunca bir süre denememe izin veremeyeceğini de söyledi, aksi durumda şansın daha da azalabilir demişti. 35 yaş yumurta rezervi için ciddi bir dönüm. Aynı şekilde tüp bebek şansında da düşüklük oluyormuş. Tabii bunlar genel istatistikler. Olmaz ise tüp bebek için plan yaparız demişti. Ve ben HSG den 3-4 ay sonra hamile kaldım. Bu rahim filmiini çektirdikten sonra hamile kalan çok fazla insan var. çevremde de çok fazla arkadaşım var. Hepsi de durumu filme bağlıyor.
Yani diyeceğim; en önemli faktörler MORAL, DÜZGÜN BİR PSİKOLOJİ, RAHATLAMAK. Bütün faktörler aynı :)
HSG çektirdi isen şahsi fikrim 3-5 ay beklemen yönünde. Ama ben dr değilim tabii ki. Benimki sadece bir fikir.
Geç dönüş için kusura bakma. Yukarda bahsettiğim 8 aylık veled inanılmaz çok vaktimi alıyor.
İyi geceler