• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hıv aıds virüsü arkadaşımın eşi........ :(((

adamla kadın 3 aydır birlikte olmamış neyse ki diyorsunuz. Demek ki birkaç aylık olay bu ve bu hastalığın birkaç ayda bu hake getirmesi imkansız evet ölümcül bir hastalıktır ama bir kuluçka dönemi vardır ve belirti vermez bu kuluçka dönemi de uzundur. Ondan sonra da komaya girilmez. Ayrıca kadında kist var diye doktor ilişkiyi de yasaklamaz bende de var oradan biliyordum. Kist kötü huylu ve yara filan bulaşıcı bir bakteri olayı olmadığı sürece en fazla çikolata kisti denilen kistlerdir ve bunun tedavisinin ilişkiyle hiçbir alakasyı yoktur çok çok önemli birşey olmadıkça hiçbir dr 3 ay ilişki yasaklamaz. Kaldı ki bir insan ne kadar aile dostunuz olursa olsun kalkıp telefon açıp çok doğal birşeymiş sanki eşi grip olmuş gibi aıds miş demez diyemez. Çevresi de duymayacak mı sonuçta. Hele eşlerinizi uyarın demeyi zaten anlamsız buldum. Erkekler bu riskleri zaten biliyor. Yani bu konu bana inandırıcı gelmedi maalesef.

Bu konuyla ilgili bir doktor olarak daha korkunç birşey söylemek istiyorum...eğer bir hastaya Aids tanısı koyduysanız bu tanıyı o hastanın izni olmadan eşine dahi söyleseniz dava edilebiliyorsunuz...hasta gizliliği ve mahremiyetiymiş...eşi koruyan bir yasa veya durum varmı bilmem hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir...çok yakın bir arkadaşımın başına geldi...adam resmen tehdit etmiş eşime söylerseniz sizi dava ederim diye...sadece Aids değil hepatit B bile olsa söyleyemiyorsunuz,...

Şoktayım ne kadar saçma nasıl izinsiz eşine bile söylenmez:53:
Ee eşin sağlığı da hiçe sayılmış oluyo bu durumda adam böyle deyip ya eşine söylemezse pisipisine kapacak hastalıkları:25:

İkisine de üzüldüm sonuçta o d bir kul ve hatasız kul olmaz kimse kınamasın. Unutmayın bir hadis derki, her kimki bir olayı kınaya, yaşamadan ölmeye...

iPad- bir çaresi bulunur çıkmazların, bir uyuyup uyanalım...

adamla kadın 3 aydır birlikte olmamış neyse ki diyorsunuz. Demek ki birkaç aylık olay bu ve bu hastalığın birkaç ayda bu hake getirmesi imkansız evet ölümcül bir hastalıktır ama bir kuluçka dönemi vardır ve belirti vermez bu kuluçka dönemi de uzundur. Ondan sonra da komaya girilmez. Ayrıca kadında kist var diye doktor ilişkiyi de yasaklamaz bende de var oradan biliyordum. Kist kötü huylu ve yara filan bulaşıcı bir bakteri olayı olmadığı sürece en fazla çikolata kisti denilen kistlerdir ve bunun tedavisinin ilişkiyle hiçbir alakasyı yoktur çok çok önemli birşey olmadıkça hiçbir dr 3 ay ilişki yasaklamaz. Kaldı ki bir insan ne kadar aile dostunuz olursa olsun kalkıp telefon açıp çok doğal birşeymiş sanki eşi grip olmuş gibi aıds miş demez diyemez. Çevresi de duymayacak mı sonuçta. Hele eşlerinizi uyarın demeyi zaten anlamsız buldum. Erkekler bu riskleri zaten biliyor. Yani bu konu bana inandırıcı gelmedi maalesef.

kesinlikle katılıyorum :128:

allaalla bende geçen doktor arkadaşına aids olayları bitti sanırım demiştim. böyle haberler olmuyor. i meğer devammış demek. yada hastalıkmı aids değil.

Bildigim kadari ile hiv/aids ile comaya girilmiyor. Günümüzce bu hastalikla baya bir kaç yil yasayabiliyorsun, hatta ömür geçirebiliyorsun.
Zaten bu hastaligi ortaya çikmasida bir kaç yilini aliyormus. Insan ilk basta grip gibi bir hastalik geçiyormus ve çok sonradan lekelenmeler var vücüdda.

Yani dogruyu söylemek gerekirse, ben bu konuyu pek inandirici bulmadim.

Vikipediden kopyaliyorum

HIV bulaştıktan sonra, AIDS hastalığı belirtileri kişinin yaşam koşullarına ve vücut direncine göre birkaç yıl içinde, hatta bazen daha uzun süre sonra ortaya çıkar. HIV bulaştığı vücutta çeşitli hücrelere, özellikle CD4T kan hücrelerine yerleşerek çoğalır. Zarar gören CD4T hücreleri giderek azalır ve bunun sonucu olarak vücudun bağışıklık sistemi yıkıma uğrar. Vücut direnci zayıflayan hastada, normalde zararsız olan, hafif geçen ya da ender rastlanan bazı hastalıklar belirir. Ayrıca lenf bezlerinde büyümeler, ağız ve deride tekrarlayan uçuk, yara ve lekeler, nedeni bilinmeyen uzun süreli ateş, gece terlemeleri, kilo kaybı, ishal, öksürük görülür. Tüberküloz, pamukçuk, diğer bakteri, mantar ve protozoan hastalıkları fırsatçı enfeksiyonlar ortaya çıkar. Kişide bu belirtilerin ancak birkaç tanesinin bir arada bulunması durumunda AIDS düşünülebilir. Kaposi sarkomu ve bazı lenfomalar da HIV enfeksiyonunu düşündüren önemli belirtilerdendir. Kesin tanı için anti-HIV (ELISA) testi yapılır.

aynen.sonuna kadar katılıyorum...
: benim gibi düşünen birine rastlamak güzel:34:

Son düzenleme:
Bu adamın komada olması için bu ilişkiyi yıllar önce yaşamış kuluçka dönemi geçirilmiş olması gerekiyordu .Uzun bir kuluçka dönemi var diye biliyorum.Bir anda komaya düşemez.Bu olay yıllar önce mi olmuş?Ve eşine bulaşır yılar önce yaşanan şey..
neyse aklın yolu bir. bende böyle biliyorum

Arkadasina bulasip bulasmadigi neden belli degil hala?

10 dakikalik bir zevk yuzunden diye adama neden uzulup yaptigi kucumsuyorsun yazim tarzi erkek elinden cikmis gbi..

Erkekler her seyin bilincinde.

bunada katılıyorum.

Bayanlar az önce şok gecırdım yakınım aynı zamanda aıle dostumuz olan bır hanım arkadas hastaneden benı aradı az önce. örnek evlılık gösterilebilecek kadar ıyıydıler . Henuz çocukları yoktu (kısmet işte).. Eşi iş gereği kıbrısa gıttığı bır vakit bir hatunla münasebeti oluyor. Tek gecelık ya 10 dakikalık.. Ya ..:50: Kadın kendınde hıv vırusu olup olmadığı hakkında bırsey demıyor neyse, bizim hanım arkadasın eşine ne yazıkki virüs bulaşıyor. şimdi arkadaş aradı ağlayarak anlattı eşi komada ümit yok fenalaşmış arkadasıma gecmıs olma ıhtımalı var allahım bu mubarek gunde korusun !!! Arkadasım için tetkikler yapılıyor allahtan kız 3 aydır kıst tedavısı goruyormus ılışkıyı doktor yasaklamış inş vırus gecmemiştir. :((( hanımlar işte 10 dakikalık olay 2 kişinin canı tehlıkede.. Vırusu bulaştıran kadın ne durumda haber alınamıyor. çok yazık çok.....................................

BU KONUYU BIR YERDE OKUMUŞ YADA DUYMUŞ GIBI LUTFEN EŞLERINIZE ANLATIN... CINSEL YOLLA BULAŞAN BU OLUMCUL TEHLIKE ARTIK ÇOK YAKINLARDA.................

TEKRAR TEKRAR YAZIYORUM K.BAKMAYIN ÇOK ÜZGÜN VE ŞAŞKINIM IKISIDE DOSTUMUZDU . EŞİ KORUNDUĞUNU SÖYLEMİŞ AMA NAFILE... HIC BIR ISE YARAMIYOR :(((((((((((((((((((

Lateksten yapılmış bir prezervatif virüsünden korur fakat lateks olmayan prezervatifler, HIV virüsünden koruma sağlamaz. ayrıca bu virüsün bir kuluçka süresi vardır...adam demekki seneler öncesinde yapmış bu işi ki şu an yoğun bakımda zira virüs kapıldığı gibi yoğun bakımlık olunmuyor diye biliyorum. Rabbim yardımetsin eşine çünkü adam için pek yapılacak bir şey kalmamış....

bir de şunu eklemek istiyorum : başkalarının yaşadığı bir olayı isim de vermemiş olsanız arkadaşıma şöyle oldu arakadaşım şöyle bir şey yaşadı vs tarzında o insanların hayatlarını onların izni olmadan buraya dökmek bence çok yanlış.... :40:

ortak nokta bu virüsü çok önce kapmış olması. ben yaşanmış biir olaydan uyarlanan bir film izledim geçenlerde.
Dallas Buyers Club
adam yıllarca çekti. zayıfladı. yüzünde vücudunda yaralar oldu. düzenli olarak hastahanede yattı. ilaç tedavisi aldı. bir yığın ilaçlar denendi üstünde vs.
ama adam tanınmayacak haldeydi. nefes alamama,vs.
yani birden 3 ayda olmaz bu iş. ve beraber yaşayan çok kolay bu semptomlarıı görür.
kısacası konuda birçok şey eksik.

Son düzenleme:
ortak nokta bu virüsü çok önce kapmış olması. ben yaşanmış biir olaydan uyarlanan bir film izledim geçenlerde.
Dallas Buyers Club
adam yıllarca çekti. zayıfladı. yüzünde vücudunda yaralar oldu. düzenli olarak hastahanede yattı. ilaç tedavisi aldı. bir yığın ilaçlar denendi üstünde vs.
ama adam tanınmayacak haldeydi. nefes alamama,vs.
yani birden 3 ayda olmaz bu iş. ve beraber yaşayan çok kolay bu semptomlarıı görür.
kısacası konuda birçok şey eksik.

Evet, benim aklimada Tom Hanks'in Philadelphia filmi gelmisti. Oradada adam çok çekmisti, ki bu film 1993'te yapilmisti.
Simdiki gelismis tip ile düsünürsek bile, bu konu asla gerçek olamaz.

Zaten ben hiv'de ilk grip gibi birsey yasaniliyor dedigimde, çok tesadüf bir sekilde konu sahibi arkadasininda son zamanlarda grip oldugunu
söylemisti. Keske konuyu dramatize etme yerine en azindan aids/hiv üzerine bilgi topigi açmis olsaydi, konu sahibini gerçekten takdir ederdim.

evet başucunda, tabıkı kız çok svıyor o benım herseyımdı dıyor naparım onsuz dıyor aldatıldığı umrunda değil gbı çok acı bır durum. Yoğunbakımdaymış adam senı çok sevdım affet benı demiş bırdahada acmamış gözlerını. :(( :50::50:

öyle sevme mi olur allah için 2 gr lık et parçasına tav olan erkek evli birde.. birde sevdiğini söyliyor yazıklar olsun:19: inş arkadasınıza geçmemiştir

Ya konu fake ya da sizi kandırmışlar.

2-8 hafta arasında ortaya çıkan grip benzeri belirtiler başka, 3.5 aydan sonra komaya girmek başka.
HIV bulaştıktan sonra hastaya ortalama 9-11 yıl arası ömür biçilir. Her vücudun verdiği tepki farklı olur diyip geçemezsiniz.
KK'daki aldatılma ile ilgili hassasiyetin ekmeğini yemeği amaçlayan, etkili olması için AIDS kadar korkutucu ve tedavisi olmayan bir konuyu fazla araştırmadan kullanan, "bir arkadaşımın tanıdığı" ekolünden bir konu olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bayanlar!! Bana anlatılanı bende buraya yazdım nıye mı_? Okadar cok aldatılma hıkayesı var ki...... Insanlar bılınclensın dıye bakın doktor sadece şüphe etmiş belki hepatit bulaşması bıle olabılır yada başka bır vurus adam 10 yıl yaşamadı diye yada eşi bna bunları anlattı dıye konu sahte mı_? Sonuç bumu eksik bılgı var tabıkı herseyı oldu olası yazamam konuyu özet üstü kapalı gectim. Kimsenın vaktini alacak kadadar saygısız değilim. Ama bna anlatılan bu şekılde anlatmasının amacıda eşimin cevresı çok genıs , yurt ıcı- yurtdısı hocalarına hastanelerıne kadar ırtıbat halınde sağlık sektörü konusuda. Hem hiç birsey olmasada ınsan paylaşmak ıster paylaşım ??? Bız elimizden geleni tabıkı yapacağız , burda konuyu açmamın sebebı dedıkodu değil sadece bır herkesın basına gelebılecek bırsey. Flmden ornek vermısşler falan fılan.... Sadece guldum gectim. Kım neye ınanmak ıstıyorsa ınanabılır. Herkese iyi gunler.

Bayanlar!! Bana anlatılanı bende buraya yazdım nıye mı_? Okadar cok aldatılma hıkayesı var ki...... Insanlar bılınclensın dıye bakın doktor sadece şüphe etmiş belki hepatit bulaşması bıle olabılır yada başka bır vurus adam 10 yıl yaşamadı diye yada eşi bna bunları anlattı dıye konu sahte mı_? Sonuç bumu eksik bılgı var tabıkı herseyı oldu olası yazamam konuyu özet üstü kapalı gectim. Kimsenın vaktini alacak kadadar saygısız değilim. Ama bna anlatılan bu şekılde anlatmasının amacıda eşimin cevresı çok genıs , yurt ıcı- yurtdısı hocalarına hastanelerıne kadar ırtıbat halınde sağlık sektörü konusuda. Hem hiç birsey olmasada ınsan paylaşmak ıster paylaşım ??? Bız elimizden geleni tabıkı yapacağız , burda konuyu açmamın sebebı dedıkodu değil sadece bır herkesın basına gelebılecek bırsey. Flmden ornek vermısşler falan fılan.... Sadece guldum gectim. Kım neye ınanmak ıstıyorsa ınanabılır. Herkese iyi gunler.

Neyse ki 3 aydır ilişkiye girmiyorlarmış diyen sizsiniz yani bunun 3 ay önceki bir olay olduğunu söyleyen sizsiniz size bu şekilde söylendiyse demek ki aıds değil film ile örnek verilmesine gerek yok dr olan birine de sorsanız, internette de araştırsanız benzer şeylere rastlarsınız. Hepatit bile olsa 3 ayda komaya sokmaz. Hepatitin en son aşamadı hepatit c virüsüdür ki cinsel ilişkiyle bulaşmaz kanla bulaşır. Yani onu da eliyoruz. Komaya sokan her neyse bunlar değil. Ya adam eşini kandırmış 3 ay önceki durum diye ki kaç senelik evliler bilemiyorum adamın artık hastanede yatacak duruma gelmesi için en az 8 senelik filan bir olay olması lazım. Ayrıca kist nedeniyle doktor 3 aydır yasaklamış ilişkiyi diyorsunuz kist nedeniyle hiçbir dr ilişki yasaklamaz. İyice bilgilenin hastalık neymiş gidin hastaneye görüşün öğrenin arkadaşınızdan sonra buraya yazın çünkü çok saçma oldu. İyi günler..

film yaşanmış bir olay. gerçek kişilerin hayatı.
gülünecek bir şey yok bunda

anlamadım. bu kişi doktormu. nasıl doktor şüphe eder.bu saçma değilmi. testler var. yapar teşhisi koyar. hiv testi denilen şey sonucu koyar ortaya.
kısacası bu adam aids değil. sarılıkta olsa bu söylenirdi. neden aids densinki.

Son düzenleme:
Bakın belkide kızda bılıyordu tepkı çekmemek için sustu belki bıldığı ıcın ılıskıye gırmedı kıst bahane bana derken bılemeyeceğim arakadaslar sonuc su kı evet hastanede yatıyor ve hala duzensız atesı oldugu soylenıyor. Belkı aylardır vardı bu vırus kafamı karıstırdınız bu ınsalar evımıze geldı gıttı yedık ıctık şimdi benı korkuttunuz

Back
X