Hızlı acıkmanıza sebep olan şey?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Arkadaşlar malum yaz tatili. Ben genelde evdeyim. Hareket çok yok hayatımda. Kahvaltımda kızartma yiyorum genelde. Yada güzel şeyler yapıyorum. Benim sorunum şu çok hızlı acıkıyorum. Ben kahvaltıma bağladım bu durumu. Çünkü kahvaltı etmediğim zamanlarda canım çok bişey istememesine karşın kahvaltıyı güzelce gönlümce yaptığım zaman isteğin arkası kesilmiyor. Ben artık kahvaltı etmek yerine sabahları biraz meyve, fındık, badem mi yesem diye düşünüyorum. Çünkü boğazıma dur diyemiyorum. Sizce tespitim doğrumu? Sizi hızlı acıktıran şey ne?

karbonhidrat ağırlıklı kahvaltı acıktırır..protein (yumurta süt vsvs ) ağırlıklı beslenin, söylediğiniz gibi kuruyemiş (fındık badem vsvs) ve yeşillik sebze bulundurun...karnınızı tıka basa doyurmayın acıktığınızı hissettiğiniz anda ara öğün yapıp bişeyler atıştırın...meyve olabilir...

glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve tabii düşüş de hızlı olur aynı hızla acıkır daha fazla yersiniz.
örneğin bir kaşık pirinç ve bulgur pilavı eşit kaloridedir ama pirincin glisemik indeksi daha yüksektir o yüzden bulgur hem daha uzun süre tokluk sağlar hem daha sağlıklıdır.
glisemik indeks yazıp arama motorunda ararsanız daha net bilgi edinirsiniz.
aynı yaşam tarzına devam ederseniz, önce insülin direnci ardından şeker hastalığı gelir.
mümkün olduğunca hazır kraker, bisküvi vs almayın aldığınız her şeyde fruktoz şurubu ya da glkoz şurubu var ve bunlar pankreasın bir numaralı düşmanı.
eğer yemek sonraları uyku basıyorsa, özellikle sabahları ense ve kafanız terli uyanıyorsanız insülin düzeyinizi ölçtürün.(kan şekerinden farklı bir ölçüm bu.)

glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltir ve tabii düşüş de hızlı olur aynı hızla acıkır daha fazla yersiniz.
örneğin bir kaşık pirinç ve bulgur pilavı eşit kaloridedir ama pirincin glisemik indeksi daha yüksektir o yüzden bulgur hem daha uzun süre tokluk sağlar hem daha sağlıklıdır.
glisemik indeks yazıp arama motorunda ararsanız daha net bilgi edinirsiniz.
aynı yaşam tarzına devam ederseniz, önce insülin direnci ardından şeker hastalığı gelir.
mümkün olduğunca hazır kraker, bisküvi vs almayın aldığınız her şeyde fruktoz şurubu ya da glkoz şurubu var ve bunlar pankreasın bir numaralı düşmanı.
eğer yemek sonraları uyku basıyorsa, özellikle sabahları ense ve kafanız terli uyanıyorsanız insülin düzeyinizi ölçtürün.(kan şekerinden farklı bir ölçüm bu.)

tam bende bunu yazacaktım..:31: kızarma,hamur işi yemesi güzel ama bir o kadar zararlı..heleki sabah kahvaltısı daha sağlıklı olmalı..
bizi güne hazırlayan bir öğün..yumurta kesinlikle olsun,bol madanozlu hem de..baharatlar renklendrir ,tat verir...

süt ve süt ürünleri,domates,biber,salatalık,zeytin..daha ne olsun..:31: aksine beni çok tok tutuyor bu saydıklarımı yemek..
bunarın ardında ara öğünlerde çok olmamak kaydıyla fındık,ceviz,badem tane olarak yeneilir..yine yemek öncesi meyve..:31::56:

Back
X