hizmetçi mi değilim de neyim ?

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Tamda dediğim gibi? Hizmetçi değilim de neyim bu evde ? Her iş benden bekleniyor. Bulaşık, ev temizleme, yemek. . Mahvoluyorum bütün gün. Ama yapmasam da bi ton laf duyuyorum. Malesef durum bu hanımlar. Ve burdaki birçok aile hatta hepsi kız çocuklarına böyle davranıyor. Öyle bilinç altıma islemiski yapmayınca kötü hissediyorum artık. Yine ailem biraz anlayışlı. Burada çok aile gördüm yemek yapılmadi diye kavga çıkaran,herseyi evdeki gelin , bekar kiz evlat ona yükleyen. Bir meslek sahibi olmayacak olsam ne yapardım diye düşünüyorum heralde bu kadar sorumluluğun altında mahvolurdum. Ben belki şanslıyım ama tanıdığım birçok arkadaşım var aynı anda hem annelik, hem gelinlik hem hizmetçilik hem aşçılık beklenen. Keşke bir makine fln olsada toplumun zihnine bu algının yanlış olduğunu soksa.. malesef çok zor insanların düşünce yapısını değiştirmek.
Sadece paylaşmak istedim.

Çok haklisin kiz çocuklari hizmetçi ruhlu yetiştiriliyo şimdi biraz dagişti gibi ama yinede var.evlenincede kadin çalişsa bile her iş ondan beklenmeye devam ediyo kara düzen malesef
İyice ters gelmeye başladı bana da ya. Evde her işi yapmama rağmen en ufak şeyde hemrn lafı yapıştıriyorlar mal gibi kalıyorum. Tabi mecburuz ya

maalesef öyle erkekler agam paşam kızlar hizmetçi

Toplumun dusunce yapisini degistirmeyi bir kenari birakin, önce kendi dusunce yapinizi degistirin sonrada kendi dusunce yapiniza uygun insanlar sokun hayatlariniza.
Bekar olanlarda, sizde sonsuza dek ailenizle yasamayacaksiniz sonucta birseyleri degistirebilirsiniz.

Toplumun dusunce yapisini degistirmeyi bir kenari birakin, önce kendi dusunce yapinizi degistirin sonrada kendi dusunce yapiniza uygun insanlar sokun hayatlariniza. Sonsuzakadar ailenizle yaşamayacaksiniz sonucta.
Açıkçası ben bile derinlerde bile düşünmeye mahkum edilmisim yeni yeni kırıyorum bu düşüncelerimi. Hep sen kizsin denildiğinden birsey yaparken 2 kere dusunurdum ben kızım ya

Ayyy benim annem de ders delisiy di korkardım tv izleyemzdim çünkü karnem kötü olunca yüzümüze bakmazd üniversite biteli 7 yıl oldu ve hemen işe başladım hala tv izlerken kendimi suçlu hissediyorum kız bu analar dusmanimizAllah başımızdan eksik etmesin minnoslarimizi

Öyle valla bir ömür ye yıka kaldır indir geçiyor. .
Yardımcı şart bana da . .
Aslında mutfağı severim uğraşmayi yemek yapmayı. Beni üzen ailemden gördüğüm tutum. Bunlar benim gorevimmis gibi davraniyorlar ve yapmazsam da laf işitiyorum. Neden bunlar benim görevim neden zorundayım ki bunları sorguluyorum

Evet genelde otoriter anneler öyle der
Sen kızsın , kızlar öyle konuşmaz
Sen kızsın kızlar öyle Gülmez
Sen kızsın kalk şu işin ucundan tut vs vs
Açıkçası ben bile derinlerde bile düşünmeye mahkum edilmisim yeni yeni kırıyorum bu düşüncelerimi. Hep sen kizsin denildiğinden birsey yaparken 2 kere dusunurdum ben kızım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…