hizmetçisi oldum resmen

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
kızlar yakın arkadaşımla aynı üniyi kazandık ve beraber eve çıktık.ama arkdaşım haddinden fazla pis dağınık ve sorumsuz.sorumsuzluğunu geçtim hadi ama pis ve dağınık olmasına dayanamıyorum.1 yıl boyunca sadece 1 kez temizlik yaptırabildim.oda zorla.yemek yapmaz hiçbizaman.(açlıktan ölse bile benm yapmamı bekler)bulaşıkları yıkamayı geç yediği tabağı bardağı bile ben kaldırrım.ilk başlarda arada sırada yalvara yalvara sofrayı toplatırabiliyodum ama sonraları bnede pes ettim.bigün kahvaltı yaptık salonda. acil çıkmam gerekiyodu sofrayı bıraktım öyle 23 te eve geldim sofra öylece duruyyo.tepem attı tabi ama oldukça sakin bi şekilde bari tezgaha toplasaydın onları dememle kalktı sinrili sinirli tabkları bardkları birbirine vura vura topladı.dediğime bin pişman oldum.ne dedim ebn sana şimdi dedim yok çok kırlmışta öyle demem gerekmiyomuşta unutmuş toplamayayıda.ogünden sonra ağzımı açıp bişey demedim daha zaten.o olmadığı zamnlarda kalkarım odayı dip köşe temizlerim ferah ferah bi oturym diye. o gelir alllaahh evin altını üstüne getiiri.yeni temizlemiş 1 2 gün sabredeym temz düzenli olayım demez.eve aykabıyla girer bazı zamanlar kızma temzilicem ben der(hiçbizaman temzilemez tabi).resmen 1 yıl boyunca ona hizmetçilik yaptım.bikere bende yapmicam hiçbişey dedim 2 hafta sabredbldim o pisliğe ancaak.bana evide çöp götüryo eskiden senin zorunla yapardık ama şimdi sende saldın dedi.bende sevindim rahatsız oldu psilikten diye hadi yapalım temzlik dedim yarın yaparz 2 gün sonra yaparz diye diye yine bana kaldı.şimdi ben bu arkadaşımla aynı evi paylaşmak istemiyorum ona nasıl bu durumu izah edebilrim kırmadan ?çünkü çok alıngan hemen küsüyo herşeye. bi kaçkere temizlik konusunu dile getirdim böyle gitmez diye ama hep tartışma yarattı. sende dost musun dedi bana bukdar basit şeyleri söylüyosun dedi.napıcam kızlar yardım edin lütfenn. seneye yine hizmetçilik yapmak istemiyorum

ohooo çok çekersin elinden bunun.nöbet günü koy yemek, temizlik,bulaşık falan gibi hatta imkan varsa kaç bu kızdan hemen en güzel zamanlarını rezil etme kendine

denedim o nöbet olayınıda yanaşmadı hiç.benim bi şekilde ona derdimi anlatmam gerekiyo kırmadan tabi ama okdar alınganki nasıl anlatcm bilemiyorum

hizmetçilik yapmak istemiyorsanız evinizi ayıracaksınız.kimse kırılmasın diye kendi kendinizi yemeyin.açık olun ve sıkıntılarınızı arkadaşına söyleyin.kırılsada kırılsın.....

Böyle bir insan kırılsa ne olur kırılmasa ne olur hiç taviz verme sen önemlisin o değil ki onun umrunda olsan böyle olmaz en güzel yıllarını böyle geçirme.

çok yakın arkadaşım olduğundan dolayı bukdar fazla düşünüyorum kırılmaması içinn.aşağı yukarı 11 12 senemiz geçti berebaer.bu yüzden acaba sabretmelimiym diye de düşünmüyo değilim bazen.çocukluktan beri berberiz sonuçta.bana küsebilr. bidaha hiç konuşmayabilriz.değer mi sizce ??

Genelde iki kız aynı evde kalıyorsa biri daha fazla sorumluluk üstlenir. Ama sizin ki fazla olmuş. Ne yazık ki ev arkadaşın senin yaptığın fedakarlığın farkında değil. Yarın okulu bitirip kendi hayatlarınızı kurduğunuzda, sizin verdiğiniz emekleri hatırlamayacak bile.

Hatta konusu açılsa , yaptığın bir tas yemek, yıkadığın iki bardak diye hor bile görür. Kıymet bileceğini sanmıyorum. Kendinizi salak gibi hissedersiniz eminim buna.

En doğrusu konuşup evleri ayırmak. Sizin de dersleriniz var, sorumluluklarınız var. Siz onu yüzüstü bırakmaktan çekiniyorsunuz ama o sizi bırakmış bile..

Son düzenleme:
Endişen onu kırmak mı?

O seni yeterince üzüp kırmadı mı?

Karşısına geçip açık açık söyle. Böyle bir ortamda daha fazla yaşayamayacağını vurgula.
Pisliğine, tembelliğine tahammül edemediğini belirt.

Belki aklı başına gelir.

Arkadaşın,senin kırılmanı,üzülmeni,yorulmanı önemsememiş.
Sen neden önemseyesin ki ?

Gayet açıkça söyleyebilirsin : Kusura bakma,ben seninle aynı evde yapamıyorum.Arkadaş olarak iyisin hoşsun ama temizlik konusunda beni deli ediyorsun.
Seni çok kez uyardım ama beni dinlemedin,yapacak birşeyim kalmadı.

Aynı evde yaşamak,sorumlulukları da paylaşmayı gerektirir.

e yuh yani.onun daha alınacak kırılacak tarafı mı kalmış allasen.evden kovmadığına dua etsin. insan kocası olsa boşanma sebebi olur.
arkadaş değil ne olursa olsun,kimsenin pisliğini çekmek zorunda değilsin.
bide o nasıl bir kız evladı,bir kız bu denli pis olamaz ya.ailede hiçmi bişey görmemiş.
bide sen adam akıllı konuştuğun halde,kavga çıkarıyor arsızılığında bu kadarı.mümkünse öyle dostun olmasın.o dostluk değil.sen öyle sanıyorsun.
direk söyle ayrılın.

siz bu kadar ince dusunuyosunuz, kirilir mi diye. ama o dusunmuyo? 12 yillik arkadas demez mi bunca yillik arkadasim bi yildir butun isleri yapiyor, elimi surmuyorum, bir de ustune kibarca soylediginde bile uste cikiyorum diye. simdi siz bi dusunun buna deger mi degmez mi? deger verene deger, vermeyene deymez. gorunen o ki, o deger vermiyor.

kesinlikle ayır evini gitsin..
üni.nin ilk yıllarında benimde vardı öyle ev arkadaşlarım tabi seninki kadar değildi çok şükür ama yine de insanı deli ederdi
zor dayandım valla
biber kızartması yapardım aaa bunu nası yaptın ya çok güzel olmuş derdiii
bildiğin biber kızartması işte nası nası yaptım yanii
hiçbişiden anlamazdı..
yemeği ben yapar bulaşığı ben toplardım..
süpürge açmayı bile bilmezdi
dayanamadım çıktım yurda yerleştim
ohhh mis valla kimsenin sorumsuzluğunu üstlenemem
kırılırmış edermiş hiç de umrumda olmaz
şuan resmen üzerinden faydalanıyor
açık açık konuş tamam arkadaş olarak süperiz ama bizden ev arkadaşı olmaz de
aynı evde yaşayamıyorz de ya da ne bilim yurda çıkmayı fln düşünürsen yurda çıkıcam ben bu yıl de..
arkadaşınız abartmış çünkü artık.. sorumluluk alıcak yaşı çoktan geçmiş
siz onun anası babası değilsiniz ki herşeyini çekesiniz.
çocuk gibi küsme zamanı çoktan geçmiş..

canım sen boyle ıyı nıyetlı oldukca senı daha cookk kullanır arkadasın..sunu ıgren artık..sen bır bıreysın ve degerlısın..kımsenın hızmetcısıde degılsın..
bıraz bencıl ol ya kendını dusun..o uzulcek kırmak ıstemıyorum dersen cok yıpranırsın..
bende ılk unıye gıttıgımde senın gıbı dusunuyodum ama ıyılıkten maraz dogar bosuna dememısler..
sonrasında benı kım uzuyosa neye canım sıkılıyosa kısının yuzune soyluyodum..hıce dusunmemeye basladım artık kırılcakmı uzulcekmı dıye
boyle yasam daha rahat oluyo emin ol..

bu olay bana okadar tanıdık geldi ki :) canım bizde üniversitede ilk yıl 3 arkadaş eve çıktık. diğer iki arkadaşım 10 yıllık arkadaşlardı. ben aralarına sonradan katıldım.
kızlardan biri okadar pisti ki sana anlatamam. senin anlattıklarının 10 katı . tuvaleti bile hergün öyle bi halde bırakıyoduki afedersin hergün onun b..unu temizlemekten bıkmıştım. bizim kıyafetlerimizi izinsizce giyerdi. bazen eve arkadaşını getirirdi ve bizim güzelim tişörtlerimizi arkadaşlarına pijama diye verirdi. ve kesinlikle laftan sözden anlamazdı. ve bize küserdi. e tabi bu durum ikimizin de canını okadar sıkıyordu ki biz birbirimize yakınlaşmaya ondan soğumaya başladık. ( düşün kıyafetlerini bile yıkamıyordu artık kokmaya başlıyodu diğer arkdşım yıkayıp ütüleyip dolabına koyuyordu) çünkü onlar eski dostlardı ve kırmak istemiyodu. ama ne oldu sonra?

bidahaki yıl evleri ayırdık. ve şuanda onlar hiç görüşmüyorlar.uzun yıllar oldu tabi :)
bi insanla ne kadar iyi olursan ol aynı evde yaşamadıkça asla nasıl biri olduğunu bilemezsin.
onun yaptığı seni kullanmak. ya bunu ona güzel bi dille anlatıcaksın ve çözüme kavuşturucaksın ya da "HAYIR" demeyi öğreniceksin. hiçkimse için koskoca bir yılını çöpe atma. gerekirse tek yaşa. en azından kafan rahat olur.

sen ne kadar yi niyetli düşünyosun o seni alınıyorum kırlıyorum dye resmen salak yerine koyuyor..senin yerinde olsam açık açık söylerdim kızım bak derdim ben dayanamıyorum hergün ben yemek yapıyorum ben toplyorum ben temizliyorum kendni benim yerime koy çok yoruluyorum okulum da var ve resmen bu eve ben hizmetçilik yapıyorum snein eşyalarnı ben toplamak zorunda mıyım sen benimkileri topluyor musun her eşyi ben yapıyorum böyle olmaz diceksin biz seninle anlaşammıyoruz aynı evi paylaşmak için anlaşabilmek gerekir seni de kırmak istemiyorum çünkü sürekli ben konşmaya calştgmda sen tartşıyorsn ve kırlıyorsun en iyisi evleri ayrmak diceksin bu kadar ..bence daha fazla kendne eziyet etme

valla bu herkesin başına gelmiştir.. ne kdr yakın arkadaş olursan ol kuralları baştan koyacaksın.. yemek yapmayı bilmiyorum ben diye herkes işşin içinden çıkmaya çalışırdı.. bende arkadaş madem öle bulaşık yıkarsın.. olay basit bu kdr.. dönüşümlü olur.. yada kıyafet meselesi ya izin veirsin yıkar tüüler geri verir.. öle anlaşacaksın yada hiç kabul etmeyeceksin..
yakın makın bu işler başka aynı evde yaşamak çok zor.. dişlerini fırçalamyan hafta bi duş alan arkadaşıımda oldu.. her duştaan sonra abartısız 3 saat saç düzleştirici kulanıp eve o zmnın zmnında 150 tl elektirik faturası getiende oldu.. ki evde fırın fln da yok yanii ..
camını bir yıl boyunca silmeyende.. amann en güzeli tek yaşamak.. kullandırma kendini ..

bu tarz insanlar hep vardır... bilirler bilmezden gelirler saf ayığına yatarlar ama çok cinlerdir kullanırlar insanı... başkalarının üstünden geçinirler kene gibi.. arkadaş demiş yaa biber kıartması diye bana öle olmuştu. ya ssenin yaptığın çok güzell sen yap bnm ki güzel olmuyoo fln derler..

sadece ilk birkaç cümleyi okudum içim sıkıldı. nasıl tahammül ettiniz böyle bir insana... anası kardeşi değilsiniz, niye tahammül edip ona hizmet ediyosunuz ki. konuşun, uyarın, madem bir eve çıkacak kadar sorumluluk alabiliyor, evi çekip çevirmekte de yardımcı olacak...

ya da sen de sadece kendine yemek pişir kendi eylerini topla yıka o da mal gibi kalsın aaaa çok snirlendim be

bu da çok mantıklı bir çözüm... sadece kendinize yetecek kadar yemek yapın, sadece kendi odanızı temizleyin bir süre bakın bakalım o zaman ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…