hobi olarak çile çeken kişilerin yakını olmak

Haydaa ya bu varyemez teyzeleri amcalari da anlamiyorum he.
O kadar mal mulk icinde ihtiyac sahibi gibi yasamak niye.
Yurtdisindayim, burda da var oyle bi teyze. Istanbulda 6 evi, 5 dukkani var, burda fasfakir modunda.
Gercekten ihtiyac sahibi olanlarin yardimcisi olsun Allahim, ama bu tur kisilerin psikolojisi bi degisik sanirsam:KK45:o_O

Malesef çok var böyle örnek ve gerçekten şuuru olmayıp böyle yapanda var nasilsa bana veriyorlar diyip alışkanlık haline getiren de
Yaşadığım ilce çok küçük bir kadin var yolda gorseniz dilenci copleri karistiriyor insanlardan para istiyor üstünde 6 yıldır aynı kıyafet ama bankaya girdiği zaman önünde düğme ilikleyen bankacılar var o kadar çok malı mülkü bankada parası sayısız tarla bahçe

Diğer bir kişinin hic yoksa 40 dairesi var yiyecek insan yok hala eski 50 yıllık eşyasını kullaniyor ve evladının akıl sağlığı yerinde değil yiyecek insanı yok

Başka bir kişinin hic yoksa 600 bin liralık çeşitli yerlerde gayrimenkulü arabası arsası emekli maaşı var ama hala karısının sigortasını yatırıyor garantiye almak için kendisini yazık kadında sizin gibi sınır krizi geçiriyor insan bir yemek yiyemez mı dışarıda diye o kadar çok var ki ne yapsanız boş alışmış artık ama fitre verenlere üzüldüm açıkçası sen dininin geregini yerine getir ihtiyac sahibi san resmen kullanil yazik

ya kayınvalidem öyle psikolojik sorunu var gibi durmuyor,
mesela yeni eve özeniyor da, ama cesaret mi edemiyor ne oluyor o sırada bilemiyorum, böyle devam etsin diyor.
Bu fitre olayının birden fazla kez yaşandığını sanmıyorum, hani böyle bir beklentisi yok ama o an artık mantığına bir şekilde uydurdu almayı sanırım.

Yeme icme konusunu anlamadim:bicak:

ya mesela o ramazan bayramında biz ziytaretine gittik bir iki gün kaldık, o evde yendi içildi.

Şimdi benim kafamda şu dönüyor.
Komşu kadın yardıma muhtaç diye gördü para verdi ki az bir miktar değil. Sonra gördü ki bayramda çocukları torunları gelmiş, alışveriş yapılmış falan. Hani kadın açısından kötü düşünebilir, bir de dini olarak yapılan bir yardım olduğu için haram edebilir gönlünden diye düşünüyorum. O zaman da böyle yediğim lokma içime oturuyor yani :(

kadını arayıp bir dost deyip kapatayım mı bu sene vermesin :KK70:

ya da eşimi fişfikleyeyim annesine şimdiden bir daha öyle bir yardımı kabul etmemesini söylesin yeniden (zaten o zaman söyledi de ama anlamadı dediğin gibi)
Hahaha guzel fikir ;)
Annemin de basina geldi benzer bir sey fitre konusunda. Teyzemin esi tarafinda bir muhtac kadin vardi annem ona verirdi her sene fitreyi. Kadinla tanisiyor,zamaninda bir ceyrek ekmek tavuk donere ozenmis kadin da alamamis annem ziril ziril aglayarak eve geldi anlatti. Neyse verildi fitreler, dusun evinde yiyecek ekmegi olmayan kadin bu. Fitreleri toparlayip akilli telefon almis umreye gitmis ordan selfi yapmisti:deli:

Hala dalga gecerim annemle. Gordugunde nasil sinirlendiydi gormen lazim. Ben de gulmekten yerlere yatmistim oh olsun sana diye.Sen de kaynanayi faceye mi koysan acaba yiyip icerken falan soyle mukelef bir sofrada ;)

bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Nakit olmadığı için yardımı filtreyi kabul etmiştir o .

Hahaha guzel fikir :KK66:
Annemin de basina geldi benzer bir sey fitre konusunda. Teyzemin esi tarafinda bir muhtac kadin vardi annem ona verirdi her sene fitreyi. Kadinla tanisiyor,zamaninda bir ceyrek ekmek tavuk donere ozenmis kadin da alamamis annem ziril ziril aglayarak eve geldi anlatti. Neyse verildi fitreler, dusun evinde yiyecek ekmegi olmayan kadin bu. Fitreleri toparlayip akilli telefon almis umreye gitmis ordan selfi yapmisti:deli:

Hala dalga gecerim annemle. Gordugunde nasil sinirlendiydi gormen lazim. Ben de gulmekten yerlere yatmistim oh olsun sana diye.Sen de kaynanayi faceye mi koysan acaba yiyip icerken falan soyle mukelef bir sofrada :KK66:

:olamaz:
kv ile delirmeceler :nazar:

ya kayınvalidem öyle psikolojik sorunu var gibi durmuyor,
mesela yeni eve özeniyor da, ama cesaret mi edemiyor ne oluyor o sırada bilemiyorum, böyle devam etsin diyor.
Bu fitre olayının birden fazla kez yaşandığını sanmıyorum, hani böyle bir beklentisi yok ama o an artık mantığına bir şekilde uydurdu almayı sanırım.
Benim anlattığım iki kişi de kesinlikle aklî dengesi yerinde insanlar ama alışmışlar artık biriktirme hastalığı olan insanlar neleri olsa hep yok diyebilen insanlar malesef
Mebla büyük olunca yok ben almayayım diyemedi bence de insan kendine niye bu eziyeti reva görür anlamıyorum ki 3 evlada edilen lafları düşünemiyorum

ya mesela o ramazan bayramında biz ziytaretine gittik bir iki gün kaldık, o evde yendi içildi.

Şimdi benim kafamda şu dönüyor.
Komşu kadın yardıma muhtaç diye gördü para verdi ki az bir miktar değil. Sonra gördü ki bayramda çocukları torunları gelmiş, alışveriş yapılmış falan. Hani kadın açısından kötü düşünebilir, bir de dini olarak yapılan bir yardım olduğu için haram edebilir gönlünden diye düşünüyorum. O zaman da böyle yediğim lokma içime oturuyor yani :KK43:
Anladim canim
Evet kotu bir durum gercekten

Bu durumda kayınvalide tok evin aç kedisi oluyor galiba.

bu da onun kendnce ilgi çekme yöntemi olduğunu düşünüyorum.

Eşiniz bence annesine ondan kalıcak mirasa ihtiyacınız olmadığı mis gibi satıp yemesini söylesin :D
Anlamıyorum ki sanki bir daha yaşayabilecekmişiz gibi bu maldan vaz geçememek ilginç geliyor.

Eşimin rahmetli dedesi böyleydi kendi adına parsel parsel toprağı vardı tek oda evde öldü gitti Allah rahmet eylesin. Ne dedilerse satmadı yemedi yokluktan sikilmadi. Giderken markete uğrar tavuk kahvaltılık vs alırdık çocuk gibi sevinirdi. Öldükten bir ay sonra kayınvalidem ve kardeşleri ne varsa sattılar evlerini ve arabalarini yenilediler oh mis gibi yaşıyorlar Allah iyilik versin. Yapılacak bişey yok can çıkar huy çıkmaz demişler. Huyu böyle demekki.

bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Babaları üzerineyse bunlara geçmiş oluyor otomatik olarak,eşiniz veraset çıkarsın mallar bölüşülür mahkeme tarafından.
Ama üzerine almak içinde,malın fiyat değerine göre alım ücreti yüksek oluyor. Belki bu nedenle alamıyordur üzerine malları.

aynen,
aman siz doğruyu yapın.
niye manyak mıyız biz.
senin annen de benimkiler gibi verici, aman bizden gitsin de herkes iyi olsun kafasında.
Ama olmuyor işte.

ya o değil de aklıma geliyor,
şimdi fitre veren kadın bilse sence haram etmez mi? düşünsene fakir diye yardım ediyorsun, kadın malına kıyamadığı için yemeyengillerden.

Goha, hop diye konuya zıpladım ama bende cevaplamak istedim.
Şimdi KV 'NİZ KEDİni mağdur rolune sokuyorsa onlarda tek yaşlı kadın ihtiyacı vardır diye düşünmüştür.
Asıl KV haram YEmiş oluyor.Yani gene de ALLAH BİLİR TABİ.

Kötü bir durum
Çekiniyor olabilir mi ?

olabilir canım.
benim aklımda şu var, bize geçinemiyorum derse bizim mallarını satma konusunu tekrardan açacağımızdan tırsıyor da söylemiyor gibi. Mesela eşim tabi ki soruyor bir ihtiyacın var mı diye, yok diyor iyiyim diyor. Biz yine de gittiğimizde alışverişini normalde yapardık, başka bir konudan dolayı son seferlerde bu konuda biraz geri çekildik ama yine de eşim soruyor.

Babaları üzerineyse bunlara geçmiş oluyor otomatik olarak,eşiniz veraset çıkarsın mallar bölüşülür mahkeme tarafından.
Ama üzerine almak içinde,malın fiyat değerine göre alım ücreti yüksek oluyor. Belki bu nedenle alamıyordur üzerine malları.

üzerine alsa da fark etmez ki, satmıyor. Zaten satıcam dese kardeşinin imzası ile satılır, üzerine almasına gerek yok ki.

Var yemez amcanın kadın versiyonu :)
Mezara mı götürecek acaba ?
Böyle insanlar yüzünden fakirlik var işte.
Asıl ihtiyaç sahiplerini bırakıp böyle insanlara yardım ediyorlar
Ne garip bir dünya.

Back
X