hobi olarak çile çeken kişilerin yakını olmak

bu da onun kendnce ilgi çekme yöntemi olduğunu düşünüyorum.

Eşiniz bence annesine ondan kalıcak mirasa ihtiyacınız olmadığı mis gibi satıp yemesini söylesin :KK70:
Anlamıyorum ki sanki bir daha yaşayabilecekmişiz gibi bu maldan vaz geçememek ilginç geliyor.

bunu ben dedim biliyor musun.
dedim ki benim evim var arabam var, kirada yaşayıp geçinemeyen sensin. sen sanıyor musun ki benim senin paranda gözüm var.
Ama bilmiyorum kafasında ne var inan çözemiyorum.
Ama ilgi çekmek için kullandığı doğru. Mağdur edebiyatını çok sever kendisi.

Hahaha guzel fikir :KK66:
Annemin de basina geldi benzer bir sey fitre konusunda. Teyzemin esi tarafinda bir muhtac kadin vardi annem ona verirdi her sene fitreyi. Kadinla tanisiyor,zamaninda bir ceyrek ekmek tavuk donere ozenmis kadin da alamamis annem ziril ziril aglayarak eve geldi anlatti. Neyse verildi fitreler, dusun evinde yiyecek ekmegi olmayan kadin bu. Fitreleri toparlayip akilli telefon almis umreye gitmis ordan selfi yapmisti:deli:

Hala dalga gecerim annemle. Gordugunde nasil sinirlendiydi gormen lazim. Ben de gulmekten yerlere yatmistim oh olsun sana diye.Sen de kaynanayi faceye mi koysan acaba yiyip icerken falan soyle mukelef bir sofrada :KK66:

:oha: :D

Goha, fitre verenle konuşsun eşiniz, ya da diğer kardeşlerden biri, oradan yayılır zaten mevzu. Ancak bu şekilde olur. Kv ile de tekrar bi konuşulur ve gerekirse şart koşulur "Bu şekilde davrandığın sürece, ziyaretine gelmek istemiyoruz" vb. şeklinde. Huy mudur, bir çeşit akli dengesizlik midir bilemedim ama normal değil.

Goha, fitre verenle konuşsun eşiniz, ya da diğer kardeşlerden biri, oradan yayılır zaten mevzu. Ancak bu şekilde olur. Kv ile de tekrar bi konuşulur ve gerekirse şart koşulur "Bu şekilde davrandığın sürece, ziyaretine gelmek istemiyoruz" vb. şeklinde. Huy mudur, bir çeşit akli dengesizlik midir bilemedim ama normal değil.

heh gangstacığım bu sene bunu demek istiyorum ama eşimin üstüne çok mu giderim diye düşünüyorum.
yani annenle konuş gibisinden, diğer kardeşleri dahil edemeyiz, pek öyle bir ailevi yapıları yok.

Aileden gelenek desene
Zamanında çok yokluk çekmiş olabilir
Malların varlığı ona güven veriyordur
Elinden çıkarınca kaybedeceğini düşünüyordur muhtemelen
Böyle insanla yaşamak zor gerçekten

evet çok zorluk çekmişler. ama bu mallar yeni değil, benim bildiğim bir on yılı geçti büyük dedenin vefatı belki daha fazladır.
ki bu sürede kayınpederim hastalık geçirdi vefat etti. biz evlendik. Kayınvalidemin olsa ben de en iyisini sizler için yapmaz mıyım tavrına gülsem mi ağlasam mı :) Hani beklentim yok kendisinden de kendisi konuşup böyle demesi sinirlendiriyor.

heh gangstacığım bu sene bunu demek istiyorum ama eşimin üstüne çok mu giderim diye düşünüyorum.
yani annenle konuş gibisinden, diğer kardeşleri dahil edemeyiz, pek öyle bir ailevi yapıları yok.

Hayır, sadece rahatsızlığını dile getirmiş olursun, üstüne gitmek değil bu. "İçim rahat etmiyor misafirliğe, ziyarete gittiğimizde ikram edilenlerden yemek-çocuklarımın yemesi, insanların ne gözle baktığı, bu durumu bile bile görmezden gelmeye çalışmak beni düşündürüyor, yoruyor" diye açıklarsın. Diğer kardeşlerle yakın olunsa da eşin konuşsa daha etkili olurdu.

Gerçekten can sıkıcı bir durum ve ben olsam muhtemelen sinirle tavır takınmış olurdum çoktan.

Hayır, sadece rahatsızlığını dile getirmiş olursun, üstüne gitmek değil bu. "İçim rahat etmiyor misafirliğe, ziyarete gittiğimizde ikram edilenlerden yemek-çocuklarımın yemesi, insanların ne gözle baktığı, bu durumu bile bile görmezden gelmeye çalışmak beni düşündürüyor, yoruyor" diye açıklarsın. Diğer kardeşlerle yakın olunsa da eşin konuşsa daha etkili olurdu.

Gerçekten can sıkıcı bir durum ve ben olsam muhtemelen sinirle tavır takınmış olurdum çoktan.

zaten bu vicdanımızı yitiriyoruz derken bunu kastettim, konuşarak çözemediğimiz yerde bu sorun davranışlarımıza yansıyor. Ne bileyim kayınvalidemin duygulanarak anlattığı bir anısına isterik bir dalga geçmeyle yaklaşabiliyoruz. Kişisel olarak bu tavrım benim hoşuma gitmiyor ama bir şeylerin yansıması bu da.

Bunun olmayan parayı harcayan versiyonu var bendede:KK53:
Hiç tanımadığımız insanlara borç ödüyoruz ha bire :olamaz:

Kimilerinde satın alınan mal satılmaz anlayışı var malesef. Sizinki de tam varyemez miş. Ayy bide size laf söylenmesi sıkıntı. Sizde sağda solda mülkleri var diye dedikodu yayın bari. Çünkü insanlar acıyıp vermeye, kv'de almaya devam edecek anlaşılan:KK47:

varlık içinde yokluk çeken insanlar.
muhtemelen kiyamiyordur.
daha dar günde lazım olur mantığıyla
hiç kullanamadan göçer giderler öbür dünyaya.
:KK51:
huy meselesi değişmez bu yaştan sonra.çocukluğuna inmek lazım:110:
yokluk ta büyümüştür .evde hep zor zamanlar için dokunulmayan şeyler vardır v.s
hayatın kısa olduğunu
o ölünce arkasından hemen satılıp parasının hiç acımadan çatır cutur yenilecegini.
üstelik yerken ona bir dua felan edilmeyeceğini soylemesi lazım birinin:KK53:

o zaman faydası olur.
çok mu acımasız oldu:bicak:

Kimilerinde satın alınan mal satılmaz anlayışı var malesef. Sizinki de tam varyemez miş. Ayy bide size laf söylenmesi sıkıntı. Sizde sağda solda mülkleri var diye dedikodu yayın bari. Çünkü insanlar acıyıp vermeye, kv'de almaya devam edecek anlaşılan:KK47:

ya diyorum ya ben kendi ailem ilgilenmiyorsunuz diye kızıyorlar.
Ne yapıcaz kadını zorla tapuya mı götüreceğiz anlamadım ki.

bir kardeşi var, ortak mirasları baya fazla.
Kimsenin üzerine değil bildiğim kadarıyla, vafat eden babaları üzerine. Vefatın üzerinden on yıl geçmiş ama
Buda sıkıntı aslında şimdi onlar bölüşmezse ilerde vefat durumunda tek tek tüm kardeşler gidip uğraşmak zorunda kalacak.

zaten bu vicdanımızı yitiriyoruz derken bunu kastettim, konuşarak çözemediğimiz yerde bu sorun davranışlarımıza yansıyor. Ne bileyim kayınvalidemin duygulanarak anlattığı bir anısına isterik bir dalga geçmeyle yaklaşabiliyoruz. Kişisel olarak bu tavrım benim hoşuma gitmiyor ama bir şeylerin yansıması bu da.

E o da normal Goha, kadın kendi kendini çilekeş hallere sokuyor anladığım kadarıyla. Düşkün değil, yoksul değil, mal mülk kenarda durur ama kadın kendini sefilliğe sokar bir de bunu anlatır. Eh yani ciddiye alamaz insan. Ya umursamayacaksın olduğu gibi, ya konuşup şart koşacaksınız.

Benim kpin de mal mülk olaylarından başı yanmışlığı vardır, zamanının baya zenginlerinden, sonra yanlış hesap-birkaç dolandırıcılık vakası, tapusuz güvenme, arkadaşlara yedirmece vs derken adam işte kendi yağında kavrulan bir duruma geliyor. Ne zaman ziyaretine gitsek, başlardı "Sene 84" filan anlatmalara... Bir noktadan sonra "Bir kazık yedin, ikinciye gözünü açaydın baba" deyip geçtim ve dinlemez oldum hikayelerini. Anlatır da anlatır, hep insanları suçlar ama kendisi iyi niyetinden kaybetmiştir. Enayiliğine iyi niyet diyen biri işte... Ben de dalga geçer olmuştum. Yaşlandıkça insanlar tuhaflaşıyor mudur nedir, çilekeş hikayelere bayılanlar var böyle.

Merhaba,
Aslında zamanla kanıksadığım bir durum olsa da Ramazanın yaklaşması ile aklıma gelen düşüncelerden gene sıkılmaya başladım. Sizlerle paylaşayım da rahatlayayım dedim :)

Düşünün ki bir kayınvalideniz var ve nakit olarak olmasa bile ciddi bir taşınmaz malı var. Ama kendisi sebebini hiç kimsenin çözemediği bir amaç yüzünden emekli maaşı ile kirada yaşamayı tercih ediyor. Çocukları kaç kez yardımcı olmayı teklif etmesine rağmen (taşınmazların satılıp nakite çevrilmesi ve ev sahibi olması konusunda) geçiştiriyor. Tamam buraya kadarı onun seçimi diyorsunuz.

Ama duyuyorsunuz ki, sağda solda konuşuluyor, işte çocukları hiç ilgilenmiyor. Zavallı kadın yokluk içinde yaşıyor. Ve geçen ramazan ayında beni şok eden bir şey duyuyorum. Kayınvalidem komşusundan ciddi bir miktar diyebileceğim bir parayı fitre olarak kabul etmiş. Kayınvalidemin parası olmasa bile 3 tane işi gücü olan evladı var. Böyle bir parayı kabul etmesi, sağda solda konuşması bizi ne duruma sokuyor sizce?

İnanın yapılabilecek bir şey de yok, ben ve eşim çok konuştuk kendisi ile, ki son fitre olayı eşimi inanılmaz kızdırdı. Sormuş ihtiyacın var mı anne diye sert şekilde, yok demiş kadın, e be o zaman ne diye kabul ediyorsun deyince, yok veren kişi çok zenginmiş de, ona komazmış.

Ve kayınvalideme karşı tamamen vicdanımızı yitirmek üzereyiz. Eşim ki çok düşünür annesini, en son annesi klasik mağdur edebiyatı yaptığında, işte anneniz ölünce annemiz hiç şunu yiyemediydi dersiniz gibisinden, eşim şey dedi, "evet o kadar malı mülkü vardı ama şunu almazdı deriz" :KK43:

Vicdansız gelinden selamlar :rapci:
Bazi insanlarda kendini acindirmak muhtaç gostermek hastalık gibidir,bir süre sonra kendileri de buna inanir hâle glirler.
Psikologa götürün isterseniz ama gitmek istemeyeceğine eminim.
Allah kolaylık versin...

varlık içinde yokluk çeken insanlar.
muhtemelen kiyamiyordur.
daha dar günde lazım olur mantığıyla
hiç kullanamadan göçer giderler öbür dünyaya.
:KK51:
huy meselesi değişmez bu yaştan sonra.çocukluğuna inmek lazım:110:
yokluk ta büyümüştür .evde hep zor zamanlar için dokunulmayan şeyler vardır v.s
hayatın kısa olduğunu
o ölünce arkasından hemen satılıp parasının hiç acımadan çatır cutur yenilecegini.
üstelik yerken ona bir dua felan edilmeyeceğini soylemesi lazım birinin:KK53:

o zaman faydası olur.
çok mu acımasız oldu:bicak:

ben çocuklarının da olduğu bir anda dedim ki, emekli maaşı ile kirada geçinilmez. Ben kendim annem olsa asla izin vermem. Hiç biri cevap vermedi bana :sopa: o zaman anladım ki benim amacımın farklı olduğu düşünülüyor, çektim kendimi ben de napayım.
şimdi he he tabi öyle, işte yokluk zor falan diye genel konuşuyorum :)

Bazi insanlarda kendini acindirmak muhtaç gostermek hastalık gibidir,bir süre sonra kendileri de buna inanir hâle glirler.
Psikologa götürün isterseniz ama gitmek istemeyeceğine eminim.
Allah kolaylık versin...

böyle bir şeyi ben söyleyemem, ama belki eşimin aklına sokabilirim, inception mode :rapci:

E o da normal Goha, kadın kendi kendini çilekeş hallere sokuyor anladığım kadarıyla. Düşkün değil, yoksul değil, mal mülk kenarda durur ama kadın kendini sefilliğe sokar bir de bunu anlatır. Eh yani ciddiye alamaz insan. Ya umursamayacaksın olduğu gibi, ya konuşup şart koşacaksınız.

Benim kpin de mal mülk olaylarından başı yanmışlığı vardır, zamanının baya zenginlerinden, sonra yanlış hesap-birkaç dolandırıcılık vakası, tapusuz güvenme, arkadaşlara yedirmece vs derken adam işte kendi yağında kavrulan bir duruma geliyor. Ne zaman ziyaretine gitsek, başlardı "Sene 84" filan anlatmalara... Bir noktadan sonra "Bir kazık yedin, ikinciye gözünü açaydın baba" deyip geçtim ve dinlemez oldum hikayelerini. Anlatır da anlatır, hep insanları suçlar ama kendisi iyi niyetinden kaybetmiştir. Enayiliğine iyi niyet diyen biri işte... Ben de dalga geçer olmuştum. Yaşlandıkça insanlar tuhaflaşıyor mudur nedir, çilekeş hikayelere bayılanlar var böyle.

Anlatim tarziniza bayiliyorum..

"Sene 84 filan..":KK45::KK48:

Sizin, darkmore darkmore 'un ve office office 'in yorumlari cok guzel oluyo bence hep:KK36:

Bunun olmayan parayı harcayan versiyonu var bendede:KK53:
Hiç tanımadığımız insanlara borç ödüyoruz ha bire :olamaz:

ahaha ondan da benim ailemde var :)
bizimkiler böyle, eşiminkiler de varyemez.
biz eşimle ortadayız. Kendimiz kazanıp yiyoruz güzel güzel, en güzeli oh mis :21:

Benim kv yi hatirlatti yazdiklarin Goha))
Oda boyle bankada milyonları evleri arabasi herşeyi var hala fakir gibi takilir.Sorsan hicbirzaman param var demez.Birde oglundan ister.Bir insanin gozu ac olmaya görsün iste..
Bu karakterler degismez bence.Ya oldukları gibi kabul etmek yada hayatimizdan silmemiz gerek.Ben ikincisini yaptim.Kafam rahat.
Gerci orda burda "Bir oglum vardi gelin benden ayırdı"dedigini duydum..Umrumda degil..Ayiran ben degilim onun kendi yanlışları..

Back
X