Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu hocanızı utandirmadan da halledebilirdiniz. Hocam mahcup oldum ne gerek vardi lütfen deseydiniz, olur mu kızım oğlum beni de bir abi bilin gibi bir seyler soyleyecekti. Elini öperdiniz kabul ederdiniz. Markete poset taşımış iade icin tartışmıssıniz. Bir de kendiniz yerlestirmişsiniz raflara. Ay o kadar ayip geliyor ki hayal edince.

Son düzenleme:
İyi de siz yeni işe girmissiniz, eşiniz askere gidecekmiş. Yaşlariniz da kucuk herhalde bilmiyorum. Uzulmuş olabilir gayet. Ekstra geliriniz varsa bilemicem adam da bilemez sonuçta.
Baskasindan bisey almak zor gelebilir siz de haklisiniz.
Daha girmedim her yere haber saldım hocamda bunların içinde

Çalışmıyor asker sevk yeri bekliyor basvuru yaptık ben çalışacağım iş bakıyorum
E tamam işte hocanız size ne kadar güzel bir iyilik yapmış. Kendini suan cok kötü hissediyordur emin ol.
Keşke iade etmeseydiniz çok ayıp olmuş.
Hani durup dururken getirse anlarım ne alaka dersiniz ama ıkinizde çalışmıyorsunuz eşin askere gidecek sen öğrencisin ihtiyaç var yani niye üzüldünüz o sizin hocanız kötü amaclı yapmamış ki

Son düzenleme:
Ben de hocanin yaptığının aynisini yapardim.
Senin ve esinin tepkisi gibi bir tepkiyle karsilaşsam bunu yillarca dert ederdim.
Aklima gelir gelir pisman olurdum.
Nasil yaptim keske yapmasaydim diye kendimi yerdim.

İyilik bu ya ne ki bu kadar büyük tepkiler vermişsiniz. Hadi siz tepki verdiniz, bari esiniz durdursaydi. Yok ikiniz de çıldırmış gibi market rafına ürün dizmişsiniz.

Valla bana göre a dan z ye herşey vardı içlerinde beni en az 3 ay idare ederdi ama yinede yediremedim gururuma

Gercekten sizi incitmekten korkuyorum.
Pesinen özür dileyip sonra yazayim.

Es issiz
Muhtemelen kenarda para yok
Yas muhtemelen cok genc
Ev insallah kira degildir ama sanirim öyle

450 liralik yiyecek 3 ay yeter diyorsunuz...
Ayda 150 liralik gida kime yeter? Kimseye... ancak cok zorda kalan biri buna a dan z ye diyebilir. Keske kabul etseydiniz.
Is bulunca siz de tesekkur amacli bir sey yapardiniz. En kotu ihtimalle bedelini verirdiniz, ben is buldum belimi dogrulttum hocam, o dönem cok makbule gecti ancak simdi daha ihtiyaci olanlar vardir bunu onlar icin kullanir misiniz diyerek...

Daha ilk kez gelmiş evime gururum incindi evden çıkar çıkmaz markete gitmek erzak alışverişi yapmak
Pardon da neyin gururu?
Bir büyüğünüzün hayatınızı kolaylaştırmak adına yaptığı güzelliği nasıl gurur kisvesi altında rezalete dönüştürebildiniz yahu!
İş arıyorsunuz, öğrencisiniz, eşinizin işi yok, eee?
Adam bunu bildiğinden küçücük bir el uzatmış, bir daha selam verirse şükredin!

Gururla kibir arasında çok ince bir çizgi vardır.
Vermek kadar almanın da bir adabı vardır. Almayıp reddetmenin de bir adabı vardır.

Eşiniz askere gidecek ve siz öğrencisiniz. Adamdan iş bakmasını istemişsiniz. Adamın da içinden gelmiş yapmış. Kabul etmeseniz bile 'hocam iyi niyetiniz için teşekkür ederim ama bunu kabul etmek içime sinmeyecek. Bunları sizin adınıza ihtiyaç sahibi birine vereyim' gibi bir şey söyleyebilirdiniz.
Hadi reddettiniz, markete kadar götürüp iade ettirmek hatta raflara dizmek nasıl bir hırstır? Bence çok ayıp etmişsiniz.

Daha girmedim her yere haber saldım hocamda bunların içinde

Eee ikiniz de calismiyorsunuz bu durumda. Bizi niye fakir gordu diyorsunuz zengin misiniz?

Adama da baya ayip olmuş. Evet eminim utandirici olmustur, ben de utanirdim ama kavgayla o urunleri yerleştirmek adami da en az sizin kadar utandirmistir elbet.

Eee ikiniz de calismiyorsunuz bu durumda. Bizi niye fakir gordu diyorsunuz zengin misiniz?

Adama da baya ayip olmuş. Evet eminim utandirici olmustur, ben de utanirdim ama kavgayla o urunleri yerleştirmek adami da en az sizin kadar utandirmistir elbet.
Zengin elbette değiliz ama onu güzel ağırladım evimde ki yokluğu ona belli etmedim çayını vs yaptim hatta yanına ikramliklar dahi çıkarttım

Pardon da neyin gururu?
Bir büyüğünüzün hayatınızı kolaylaştırmak adına yaptığı güzelliği nasıl gurur kisvesi altında rezalete dönüştürebildiniz yahu!
İş arıyorsunuz, öğrencisiniz, eşinizin işi yok, eee?
Adam bunu bildiğinden küçücük bir el uzatmış, bir daha selam verirse şükredin!
Gururum da gururum küçük Emrah kaçmış konu sahibinin içine..

Sen bana ne hakla erzak alırsın der gibi posetleri alip gerisin geri markete gitmek,
iade kabul etmeyen market çalışanlarıyla hocanın yaninda, herkesin içinde karı koca kavga etmek,
raflara tek tek ürünleri götürmek,
ellerinizle dizmek...
hocanizin gözünden görüyor gibi hayal etmek bile yüreğimi yaktı.

Bende bir büyüğünüz olarak size kızdım.
Eşinizde askerlik yok, muhtemelen iyi bir meslek sahibi değil, sen desen okulu daha yeni kazanmışsın muhtemelen yaş 19 20..
İş yok guç yok para yok neden evlendiz. Bi meslek sahibi olup oyle evlenseydiniz keşke. 450 tl lik şeye 3 ay yeterdi diyorsun ahh ah... Hem kızdım hem cok üzüldüm. Anne baba yok mu esin askerdeyken yanlarına git bodrum kat evde tek basina kalabilecek misin

Gururum da gururum küçük Emrah kaçmış konu sahibinin içine..
Yardımın illa ki yoklukla da alakası yoktur ki.
Büyükler, gençlere eğer imkanları varsa destek olurlar.
Yahu ablam babam, bana bayram harçlığı veriyor 33 yaşında kadınım😂
Ya da evime gelirken sevdiğim şeyi alıyorlar ve gerçekten kuruş ihtiyacım yok.
İmkanı olan, bunun dahilinde kimin hayatına bir çam sakızı rahatlık verebiliyorsa yapmalıdır.
Misafirliğe eli boş gidilmez denmesinin sebebi, ev sahibini zora sokmamaktır.
Bu da mı o zaman fakirlik algısı?

Bende bir büyüğünüz olarak size kızdım.
Eşinizde askerlik yok, muhtemelen iyi bir meslek sahibi değil, sen desen okulu daha yeni kazanmışsın muhtemelen yaş 19 20..
İş yok guç yok para yok neden evlendiz. Bi meslek sahibi olup oyle evlenseydiniz keşke. 450 tl lik şeye 3 ay yeterdi diyorsun ahh ah... Hem kızdım hem cok üzüldüm. Anne baba yok mu esin askerdeyken yanlarına git bodrum kat evde tek basina kalabilecek misin
Profilde yaş 27 yaziyor. Davranislar pek 27 gibi degil ama bilmiyorum olabilir tabi.

O erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X