- 10 Nisan 2014
- 43.979
- 116.738
- 798
evet haklısınız bir savaşa bir depreme bakar bizim de zor duruma düşmemiz.allah korusun muhtaç duruma düşsem kendim için de çocuğum için de her türlü yardımı memnuniyetle kabul ederdim.beni kullanma sömürme yasadışı şeylere teşvik etme yoksa neden kabul etmeyeyim yahuu?Biz de bugün ihtiyaç sahibi yaşlı bir anne oğula destek için uğradık. Bu 2. Gidişimiz. O kadar sıcak karşıladı ki teyze ve oğlu bizi, insan böyle durumlarda zaten mahçup oluyor yanlış anlaşılır miyim diye, bir de üstüne konu sahibinin gibi tepki görsem nasıl üzülürdüm Kimbilir.
Ben mesela o aileye acıdığım için gitmiyorum. Birine acımak kimin ne haddine zaten. Bugün bizde varsa yarın olacağı garanti mi? Allahın rızkını paylaşmak bu. Ben yokluk nedir iyi bilen biriyim mesela, belki o yüzden ihtiyaç sahibi birine tanık olmuşsam artık o benim için bir dert haline geliyor. Bu bir bursa ihtiyacı olan öğrenci kardeşim olur, bu bahsettiğim teyze olur. Hatta geçen gün burada konu açmıştı bir üniversite öğrencisi annesine telefon almak için ek iş fikirleri sormuştu, görmedim etmedim ama bir şeyler yapmak için sorumlu hissettim.
Herkese yetişemeyiz ama şu deniz yıldızı hikayesindeki gibi en azından bir tanesine faydamız olur. Yani sonuçta bu dünyaya kimse kazık çakmayacak elimizdeki lokmayı paylaşirsak kimse aç yatmamis olur. Hoca da bu niyette biriymiş, yokluğu da biliyor belli ki ama yanlış kapıya gelmiş.