Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha girmedim her yere haber saldım hocamda bunların içinde

İhtiyacınız varmış zira evinizde kimse çalışmıyor

Daha işe başlamadan hocayı eve neden davet ettiniz onu da bilemedim zira teşekkür edilecekse işe başlayınca bir tatlı alınır okulda odasına gidilir

İhtiyacınız olduğunu düşünmüş bunu geri verelim demek cidden kötü hissettirmiştir karşı tarafı

Ogrencinin ailesi cok zengin olsa dahi öğrenciye yardim etmek sevaptır belli hocanız iyi niyetliymis cok ayıp etmişsiniz artik hoca bundan sonra birine iyilik yaparken elli kere düşünmek zorunda kalacak

Benim de durumum iyi allaha sukur, ama dul kadinin evi agzina kadar mucevher altin dolu olsa da hakkidir diye zekat vs getiren oluyor.
Etrafimdaki ihtiyac sahiplerini belirleyip onlara yönlendiriyorum ama getireni kirmamak icin kirk takla atiyorum.

Bunu hocanızı utandirmadan da halledebilirdiniz. Hocam mahcup oldum ne gerek vardi lütfen deseydiniz, olur mu kızım oğlum beni de bir abi bilin gibi bir seyler soyleyecekti. Elini öperdiniz kabul ederdiniz. Markete poset taşımış iade icin tartışmıssıniz. Bir de kendiniz yerlestirmişsiniz raflara. Ay o kadar ayip geliyor ki hayal edince.
Düşünemiyorum bile 🤦🏻‍♀️

Bunu hocanızı utandirmadan da halledebilirdiniz. Hocam mahcup oldum ne gerek vardi lütfen deseydiniz, olur mu kızım oğlum beni de bir abi bilin gibi bir seyler soyleyecekti. Elini öperdiniz kabul ederdiniz. Markete poset taşımış iade icin tartışmıssıniz. Bir de kendiniz yerlestirmişsiniz raflara. Ay o kadar ayip geliyor ki hayal edince.
Rezil durum bu bence

12. sayfaya kadar bakabildim, atar-gider de başlamış gelen yorumlara, yok öğretmenim, yok kraliçem filan. :))
"Alın aç karnınızı doyurun" ve "Kötü ağırlamadım ikramlarım bile vardı" algısı... Hayata bakmak için seçilecek baya ters, negatif açılardan birkaçı.

Konudaki hocaya üzüldüm; değecek birine yardım etseymiş keşke, kibri kendini aşan birine değil.

Ayıp etmişsiniz. Hocanız sevdiğiniz biri ve o da sizi seviyormuş ki kendince iyilik yapmak istemiş, hoş olmamış bence tek tek iade etmek. Utandıysanız hediyesini alıp siz de altında kalmamak için başka bir şekilde karşılık verebilirdiniz. Markete götürüp iade etmek ellerle yerleştirmek falan bilmiyorum, bence hoş bir tutum değil.

12. sayfaya kadar bakabildim, atar-gider de başlamış gelen yorumlara, yok öğretmenim, yok kraliçem filan. :))
"Alın aç karnınızı doyurun" ve "Kötü ağırlamadım ikramlarım bile vardı" algısı... Hayata bakmak için seçilecek baya ters, negatif açılardan biri.

Konudaki hocaya üzüldüm; değecek birine yardım etseymiş keşke, kibri kendini aşan birine değil.
Ben ikinci sayfada bıraktım okumayı çok üzüldüm başkaları adına utandım 🤦🏻‍♀️

O markaları kullanmıyor belki de şampuan peynir vs. Bile denmiş ona şaştım.ben de pandemi öncesi bir üniversite ve kardeşi ilkokul öğrencisine kozmetik erzak vs alıyordum. Kendi kafama göre markalar aldım hep gayette olumlu karşılandım. Bu arada ameliyatım sonrası geçmiş olsuna gelen sadece selamlaştığım komşum nevresim getirmişti bana rengini markasını sevmediğim. Ama memnuniyetle kabul ettim düşünmesi yeter teşekkür edip aldım. Sonra da 2 ay sonra bir öğrenciye hediye ettim yurtta kullansın diye. İstemem evine geri götür desem ne duruma düşerdim komşumun gözünde. Nezaketli olmak lazım.

Yaptığınız çok ayıp ben utandım sizin yerinize.
iade edip raflara yerleştirmek nedir?
hocam kabul edemicem teşekkür ederim diyebilirdiniz. Adam ne kadar utanmıştır bu yaptığınızdan dolayı.

Ben ikinci sayfada bıraktım okumayı çok üzüldüm başkaları adına utandım 🤦🏻‍♀️

Devamını da okuyayım dedim, belki konu sahibi "Ya bu kadar kişi benzer konuşuyor, belki bendedir hata" demiş midir ki diye, geçtim 13. sayfada hakarete girmiş artık, algıyı da geçmiş yavrumlu canımlı hakaretler.. Bakalım, 21e kadar neler dönmüş Serhat :))

Inanin bu şekilde gördüm kol kırılır yen içinde kalır yani şöyle örnek vereyim bir gün küçükken teyzemin evinde ekmeğe sürülen cikolatadan vardi o da pahali birsey olduğu icin (o dönemin sartlari baz alındığında bizim icin pahaliydi) biraz fazla sürüp yemiştim yemin ederim annem oyle bir vurdu ki agzima herkesin icinde agzimdan kan geldi asla da unutmam simdi bir yere gidince cok zor yerim bisey
Yazık çok yazık.. Hiçbir şeyi çocuklara yansıtmamak gerektiği ne kadar gün gibi ortada. Neden bizim her yaşadığımızın acısını çocuklar çekiyor? Sonra da büyüdüklerinde psikolojilerinde kocaman bir yer ediniyor 😔

Bundan seneler önce başımdan geçen bir olayı anımsadım. Sınıf arkadaşımın eşi ihraç olmuştu hapse atılmıştı. 2 erkek çocuğu ile kp nin dairesine yerleşmişti.

Bütün ihtiyaçlarını kp alıyormuş.

Ablamla bütün temiz kalple üzüldük.

Bigün evine davet etti bizi. Gittik

Giderken ablamla alışveriş yaptık.

2 tane bezli bebeği olduğu icin molfix bez de aldık
Her iki cocuguna da
Gerisi ıslak mendil, çay, pirinç , tuz mercimek vs klasik market alışverişi yaptık. Neticede aynı durum hepimizin başına gelebilir düşmez kalkmaz bir Allah dedik

Gittik.

Görünce yüzü düştü . Benim bunlara ihtiyacım yoktu ayrica ben prima kullanıyorum cocuklarima başka marka kullanmıyorum dedi.

Şok geçirdim
O kadar pişman oldum ki
Ben de sabancı değildim onları alırken. Halen daha değilim
Ben de 2 kuruşa göz nuru akıtarak kazanıyorum . Benim farkım bunda utanılacak bi şey göremiyorum.

Geçenlerde benimle birlikte çalışan arkadaşıma "yardımcı" dedim diye onu küçük gördüğümü iddia etti birisi.

Birine yardımcı olarak paza kazanmak ne zaman küçük bir insan olmak anlamına geldi. O kısmı ben kaçırdım.

Ben öğretmenim. Atanamadim. Bulaşıkçılık arayan lokantalara başvuru yaptım. Çünkü neden yapmayayım? Neden olmasın? Amacım para kazanmaksa a işi ya da b işi fark eder mi .

Bugün durumu olmayan sizsiniz... Yarın hocanızın durumunun kötü olamayacağını kim iddia edebilir.

Ben çeyizlik ürün satıyorum. Eğitimliyim. Ama salon takımı yapıp satıyorum. Utanmalı mıyım...

Asla gurur duyarak söylüyorum .
Ve ihtiyaç sahibi gorumceme yardım ediyorum. Umarım eşim kızmiyordur ablasini küçük gördüğüm için!

Cok cok yanlış düşünüyorsunuz.

Çok yanlış davranıyorsunuz. Hocanizdan özür dileyin. Bin kere , 1 milyon kere özür dileyin.

Yarın para kazandığınız zamanlar gelince de insanlara yardım etmeye çekinmeyin.

Yardımlaşmak bu ülkenin göbek adıdır. Peygamber adetidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X