Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinize merhabalar ben üniversite 1. Sınıftayım geçen gün bir öğretim görevlisi hocama hocam sizin çevreniz geniştir çevrenizde bir eleman arayan olursa beni bilgilendirir misiniz demiştim oda baya aradı araştırdı uğraştı sağolsun tesadüfen bu hocamla aynı sokakta oturdugumuzu öğrendim o kadar uğraştığı için teşekkür amaçli kahve içmeye davet ettim neyse hocam bizim evden çıktıktan sonra markete gidip 450 liralık bildiğiniz erzak alışverişi yapmış a dan z ye kadar kabul etmedim gururum incindi çünkü markete birlikte gittik aldığı şeyleri iade ettik ama tabiki market çalışanları ile birbirimize girerek yaptık bunu o ürünleri de çalışanlara yük olmasın diye kendim yerleştirdim hocamın yaptığı beni incitti yani ilk kez gittiğin bir eve acıyıp erzak almak ve kimsenin ondan bu yönde en ufak bir imasi bile olmadı

Niye bilmiyorum kim ne yazdı okumadım da
Bana hiç ama.hic inandırıcı gelmedi

Üşenmeyip her şeyi okuyup geldim
En şundan söyleyeceğimi en baştan diyeyim sizin gönlünüzün kırılası alınası varmış
Elinde su da getirse suyumuz yok mu niye getirdi diyecek durumdasınız
Belki geçmiş yaşantılarınızdan belki tarzınız böyle bilemiyorum

Şunu anladım ama hayatta kimseden iyilik görmemiş kimseye iyilik etmemişsiniz
O yüzden birinin iyilik etmesine anlam veremiyorsunuz

Ayrıca net bi şekilde durumunuz yok kusura bakmayın da
Sizin işiniz yok eşiniz askere gidecek
Ortada bi gelir yok
Yardım edecek biri için sizden daha ideal kimse yoktur herhalde

Şu yardımın markasına takılanlar için de şunu söylemek istiyorum
Yardım olarak da düşünmeyelim hadi hediye alırken birine kahve fincanı alacağım ama hangi marka kullanıyorsun mu diyoruz gerçekten?
Hediye markası neyse ya kullanırsın ya birine verirsin
Ki konu sahibinin evinde hiç gelir yok
Orkid markası pirinç markası seçebilecek durumda değil bence

Hocanıza çok ayıp etmişsiniz
Reddetmenin veya yardımının karşılığını vermenin binbir türlü yolu varken siz çalışanlarla iade tartışması yapıp raflara ellerinizle dizmeyi seçmişsiniz
İnsanlık böyle böyle ölüyor demek ki
Mesela ben o kadının yerinde olsam bi daha kimseye yardım etmeye kalkmam
Sizin yüzünüzden başka ihtiyaç sahipleri de etkilenecek şimdi

Bir de 1. Sınıfsınız
Bu kadar ince düşünmekle nasıl iş istediniz nasıl durumunuzu anlattınız nasıl yakınlık kurup da evinize çağırdınız hocayı hiç anlamadım
Üniversitede çok iyi anlaştığım ni hocam vardı ama
O yakınlığı kurmamız 1 yılımızı almıştı hemen
Mesela zorda olduğum bi dönem evinde kalmamı teklif etmişti ki nerden baksanız 5 6 yıllık dostluktan bahsediyorum artık
Ona rağmen yok deyip otele gitmiştim kendimi zorlayıp
Ben zor durumdaydım evet ama o da bence kibarlıktan davet etmişti mesela
Asla yük olmak istemezdim
Sizin eve çağırmanız onun da kabul etmesi çok tuhaf gekdi bana ama her türlü insan var demek ki

SOn olarak hanımlar
Ben dahil hepinizi kınıyorum
Öğretim üyesi ve hocaysa hepimiz erkek diye kabul ettik ilk okuyuşta
Kafamızda cinsiyet eşitliğini otutturamamışız 🤦‍♀️

Belki ben de kabul etmezdim. Bunun sebebi de okuldaki hocam olması ve sürekli göreceğim biri olduğu için, başka zaman eve çağırmak istediğimde sanki erzak bekliyormuş gibi görünür müyüm diye gerilmek olabilirdi. Ama her şeyin yolu yordamı var. Markete geri iade edip raflara tek tek yerleştirmek aşırı cringe bir hareket. Başka ihtiyaç sahibi birine vermesini, neden kabul edemeyeceğinizin nedenlerini uygun bir dille açıklasaydınız keşke. Ha eğer yardıma cidden ihtiyacım varsa ve o erzaklar elimi çok hafifletecekse alabilirdim de. Aşırı gurur yapacak bir durum değil bu.

Öğrendiğim şu ki hayattan insanlar bizim gibi düşünmüyor ve bizim gibi değil. Muhtemelen senin gibi düşünmediği için böyle bir girişimde bulunmuş ve seni inciteceğini düşünememiş olaya böyle bak. Muhtemelen başkaları da aynı tepkiyi verirdi ama insanlar birilerine acıdığı için vicdan yaptığı için yardim etmezler destek gibi düşün. Yani sana destek olmak istemiş.

Öğrencisiniz sonuç olarak erzak getirmek çok ayıp değil bence. Hatta Türki Cumhuriyetlerden gelenler zengin bile olsa birbirlerinin evine erzak götürürlerdi. İade ettirmek hiç hoş olmamış.

Valla ben adama üzüldüm açıkçası banada insanlar para veriyor. Kabul etmek istemiyorum ve gerek olmadığını söylüyorum. Ama onlar kırılmasın diye alıyorum. Gönlünden geçmiş yani adamın. Hiç beni öyle mi gördü böyle mi gördü diye düşünmedim. Ayrıca ben birine böyle bir yardım yapsam bu kadar laf olsa bir daha insanlara yardım yapmaya çekinirim. Uğraşmaya değmez derim.

Bu pek normal gelmedi bana da. Herkes iyilik yapmis falan demis de. Ben de bende mi acaiplik var diye dusundum.
Ben de ogretim uyesiyim. Ogrencilerin evine kahve icmeye gitmem. Arada mesafe olmazsa ogrenci bu durumu suistimal edebiliyor. Cok gerekirse disarda bir cafede kahve icerim ogrencilerle. Evine gidip kahve icmek yanlis anlasilmalara da sebep olabilir.
Bir ogrencim annesini aniden kaybetmisti mesela. Babasi da yoktu. Kardesleri de okuyordu. Burs bulmaya ugrastik ogrenciye. Part-time bir ise girmesi icin gorusmeler yaptik ama tutup da evine erzak almadik. Erzak almak abarti degil mi? Ise ihtiyaci varsa tanidigin varsa elinden geleni yaparsin ama gidip erzak almak biraz haddini asmak olmus. Pek bana normal bir davranis gibi gelmedi. Bir de birinci sinifta imis daha konu sahibi. Yani ogrenciyi hocasi cok da tanimiyor. Ben hep dogru durust tanimadan iyilik adi altinda bu kadar ilgili davranmayi cok saglikli bir davranis olarak gormuyorum. Hoca da olsa insan neticede, herkese guvenmemek lazim. Bana normal gelmedi ama bilemiyorum...

Bir öğretim görevlisi olarak katılıyorum.
Beni de öğrencilerim, anneleri çok davet etmiştir evlerine ama hiç gitmem. Aradaki sınırı korumak lazım bir kere. Maddi durumu kötü olanı gerekli yerlere iletirim. Orada görevim biter.
İlkokulda en son durumu olmayan öğrenciye mont ayakkabı alınıyordu. Onu da beceremeyip herkesin içinde rencide ederek veriyordu müdürler.

Ben de rahatsız olurdum erzak almak ne. Daha kibar naif bir yolu olabilir yardımın. Sizi tanımasa ok ama birebir görüştüğüm kişiden ben de çok zor durumda değilsem böyle bir yardımı kabul edemem.

Bu pek normal gelmedi bana da. Herkes iyilik yapmis falan demis de. Ben de bende mi acaiplik var diye dusundum.
Ben de ogretim uyesiyim. Ogrencilerin evine kahve icmeye gitmem. Arada mesafe olmazsa ogrenci bu durumu suistimal edebiliyor. Cok gerekirse disarda bir cafede kahve icerim ogrencilerle. Evine gidip kahve icmek yanlis anlasilmalara da sebep olabilir.
Bir ogrencim annesini aniden kaybetmisti mesela. Babasi da yoktu. Kardesleri de okuyordu. Burs bulmaya ugrastik ogrenciye. Part-time bir ise girmesi icin gorusmeler yaptik ama tutup da evine erzak almadik. Erzak almak abarti degil mi? Ise ihtiyaci varsa tanidigin varsa elinden geleni yaparsin ama gidip erzak almak biraz haddini asmak olmus. Pek bana normal bir davranis gibi gelmedi. Bir de birinci sinifta imis daha konu sahibi. Yani ogrenciyi hocasi cok da tanimiyor. Ben hep dogru durust tanimadan iyilik adi altinda bu kadar ilgili davranmayi cok saglikli bir davranis olarak gormuyorum. Hoca da olsa insan neticede, herkese guvenmemek lazim. Bana normal gelmedi ama bilemiyorum...
Altına imzamı atarım. Herkes çok duygusal düşünmüş kimse buna değinmemiş. Bana da çok garip geldi ev erzak vs. Yani ben de kabul etmeyebilirdim bu şekilde

Bir öğretim görevlisi olarak katılıyorum.
Beni de öğrencilerim, anneleri çok davet etmiştir evlerine ama hiç gitmem. Aradaki sınırı korumak lazım bir kere. Maddi durumu kötü olanı gerekli yerlere iletirim. Orada görevim biter.
İlkokulda en son durumu olmayan öğrenciye mont ayakkabı alınıyordu. Onu da beceremeyip herkesin içinde rencide ederek veriyordu müdürler.
Ben açıkçası kadının evine gelecek kadar bir durum oluşmasından konu sahibinin durumunu ona açıkça anlatmasının rolü olduğunu düşündüm
Eşim askere gidecek gelirimiz yok iş arıyorum filan gibi
Kadın da gelmek istedi ki evin durumunu görüp ona göre ne alacağını kestirsin diye
Direkt evi görmeden erzak almak daha tuhaf olurdu

Çok alışık olduğumuz vir durum değil
Herhalde kadın da üzüldü haline iş bulamadım bari yardımım dokunsun filan dedi
Şahsen üniversitede çalışırken herhangi bi öğrencinin evine gitmeyi geçtim arabama almazdım nolur nolmaz deyip
Ama çeşit çeşit insan var sonuçta

Altına imzamı atarım. Herkes çok duygusal düşünmüş kimse buna değinmemiş. Bana da çok garip geldi ev erzak vs. Yani ben de kabul etmeyebilirdim bu şekilde
Su an sadece 3 hafta ders yaptik. Haftada bir gun dersleri olsa uc ders birlikte ders yaptilar. Ucer saatlik ders olsa 9 saat. Ki ogrencilerin kameralari hep kapali oluyor. Yuzlerini goremiyorsun. Nasil tanistilar, hangi ara is konusunu konustular, is aradilar, birbirlerine haber verdiler, evlerini ogrendiler.. hadi diyelim ki ilk donem de bir dersine ayni hoca girdi. Ama ne ara hoca ogrenci iliskisi bitti de posetleri hisimla alip icindekileri iade ediyorsun. Hic bir ogrencim derste bana boyle bir konu acmadi simdiye kadar. Sadece bir ogrencim derse devam zorunlulugunu benim icin maruz girur musunuz annem öldü, ise girip calismam lazim dedi. Biz de kiza burs falan ayarlamaya calistik. Part time is icin bir kac yere soyledik. Onu da dekanlik yapti, hocalar degil.

Ben açıkçası kadının evine gelecek kadar bir durum oluşmasından konu sahibinin durumunu ona açıkça anlatmasının rolü olduğunu düşündüm
Eşim askere gidecek gelirimiz yok iş arıyorum filan gibi
Kadın da gelmek istedi ki evin durumunu görüp ona göre ne alacağını kestirsin diye
Direkt evi görmeden erzak almak daha tuhaf olurdu

Çok alışık olduğumuz vir durum değil
Herhalde kadın da üzüldü haline iş bulamadım bari yardımım dokunsun filan dedi
Şahsen üniversitede çalışırken herhangi bi öğrencinin evine gitmeyi geçtim arabama almazdım nolur nolmaz deyip
Ama çeşit çeşit insan var sonuçta
Katılıyorum. Konu sahibiyle bir samimiyeti bir kaç kere en azından konuşması olmuş olmalı. Yoksa ben hoca olsam mesela nereden bileyim öğrencimin eşinin askere gideceğini maddi zorluklarını ve işsiz oluşunu. Bu aşamaya konu sahibi getirmiş sorunlarını anlatarak.öğretmenin erzak verme sorunluluğu olmadığı gibi 27 yaşında bir kadına iş bulma zorunluluğu da yok o zaman. İşi de herkesin aradığı başvurduğu yöntemlerle bulmalıydı . Birinden iş talep etmek de gururu kırar o zaman değil mi?

Zaten bu hayatta ihtiyacı olanlar utanır
Arsız yüzsüz zenginler de aç gibi dilenir
Şu yardimi benim zengin bir arkadaşım var ona yapsaydı hocanız güle oynaya alirdi

Su an sadece 3 hafta ders yaptik. Haftada bir gun dersleri olsa uc ders birlikte ders yaptilar. Ucer saatlik ders olsa 9 saat. Ki ogrencilerin kameralari hep kapali oluyor. Yuzlerini goremiyorsun. Nasil tanistilar, hangi ara is konusunu konustular, is aradilar, birbirlerine haber verdiler, evlerini ogrendiler.. hadi diyelim ki ilk donem de bir dersine ayni hoca girdi. Ama ne ara hoca ogrenci iliskisi bitti de posetleri hisimla alip icindekileri iade ediyorsun. Hic bir ogrencim derste bana boyle bir konu acmadi simdiye kadar. Sadece bir ogrencim derse devam zorunlulugunu benim icin maruz girur musunuz annem öldü, ise girip calismam lazim dedi. Biz de kiza burs falan ayarlamaya calistik. Part time is icin bir kac yere soyledik. Onu da dekanlik yapti, hocalar degil.
Bana da tuhaf geldi hocam. Ben uzun seneler önce özel bir üniversitede okudum. Hani para veriyoruz ya istediğimizi hocayla konuşuruz diye düşünenler için özel olduğunu belirttim. Oysa aramızda o kadar mesafeli konuşmalar olurdu ki. Aynı yerde yemek yerdik fakat masalarına oturmazdık özelimizi paylaşmazdık gibi gibi. Onlar eğitmen bizler de öğrenciydik arkadaş değildik ne kadar birbirimize sempati duysak da

Katılıyorum. Konu sahibiyle bir samimiyeti bir kaç kere en azından konuşması olmuş olmalı. Yoksa ben hoca olsam mesela nereden bileyim öğrencimin eşinin askere gideceğini maddi zorluklarını ve işsiz oluşunu. Bu aşamaya konu sahibi getirmiş sorunlarını anlatarak.öğretmenin erzak verme sorunluluğu olmadığı gibi 27 yaşında bir kadına iş bulma zorunluluğu da yok o zaman. İşi de herkesin aradığı başvurduğu yöntemlerle bulmalıydı . Birinden iş talep etmek de gururu kırar o zaman değil mi?
Ben çok anlayamadım konu sahibinin tavrını o yüzden
İş sitelerinden filan bulmak varken birine haber vermiş iş varsa beni söyler misiniz diye
Bu da bi nevi zor durumunu birine ilan etmek sonuçta
O kadar kan kustum kızılcık şerbeti içtim tarzı biri olsam hocama iş aradığımı da söylemezdim gibi geliyor bana
Özellikle üniversite hocama söylemezdim yani çünkü en az samimiyet onlarla oluyor
Şu olmuştu mesela ben üniversitedeyken bi hocamız kendi derste demişti şöyle bi iş var alanımızla ilgili düşünen varsa yardımcı olabilirim
Onda da işveren hocaya haber vermişti ihtiyacı olan varsa diye
Hiç hocaya gidip iş isteyen duymadım daha

SOn olarak hanımlar
Ben dahil hepinizi kınıyorum
Öğretim üyesi ve hocaysa hepimiz erkek diye kabul ettik ilk okuyuşta
Kafamızda cinsiyet eşitliğini otutturamamışız 🤦‍♀️
Evet. Alışveriş poşetinde ped bile vardı. Nasıl alır bunu diye tepki verince kadın olduğu aklımın ucundan geçmedi. Göbekli babacan bir adam canlandı gözümde 😅

Gel de yardım yap iste.
Bende elimden geldiğince yardım yaparim.
Öğrenciye asgari ücretliye
En son esimin bir akrabası evlendi
Kızcağız ana yok baba yok ilk eşinden çok çekmiş sonra bu çocukla tanışıyor çocuğun aileside boşanmış diye istemiyor birde yeni bebek doğdu.
Birsuru bebek eşyası aldık verdik geri cevirseydi sinir olurdum
Bence paylaşmak çok güzel birşey.
Kimin neye ihtiyacı olur bilinmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X