Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gel de yardım yap iste.
Bende elimden geldiğince yardım yaparim.
Öğrenciye asgari ücretliye
En son esimin bir akrabası evlendi
Kızcağız ana yok baba yok ilk eşinden çok çekmiş sonra bu çocukla tanışıyor çocuğun aileside boşanmış diye istemiyor birde yeni bebek doğdu.
Birsuru bebek eşyası aldık verdik geri cevirseydi sinir olurdum
Bence paylaşmak çok güzel birşey.
Kimin neye ihtiyacı olur bilinmez.
Haklısınız. Eve gelecek kadar samimiyeti sohbeti kendisi kurmuş hoca da içinden gelmiş erzak almış. Erzağı alıp borç olarak alıyorum hocam işe girince ödemek şartıyla çok teşekkürler dese sorun falan olmayacaktı.

Hepinize merhabalar ben üniversite 1. Sınıftayım geçen gün bir öğretim görevlisi hocama hocam sizin çevreniz geniştir çevrenizde bir eleman arayan olursa beni bilgilendirir misiniz demiştim oda baya aradı araştırdı uğraştı sağolsun tesadüfen bu hocamla aynı sokakta oturdugumuzu öğrendim o kadar uğraştığı için teşekkür amaçli kahve içmeye davet ettim neyse hocam bizim evden çıktıktan sonra markete gidip 450 liralık bildiğiniz erzak alışverişi yapmış a dan z ye kadar kabul etmedim gururum incindi çünkü markete birlikte gittik aldığı şeyleri iade ettik ama tabiki market çalışanları ile birbirimize girerek yaptık bunu o ürünleri de çalışanlara yük olmasın diye kendim yerleştirdim hocamın yaptığı beni incitti yani ilk kez gittiğin bir eve acıyıp erzak almak ve kimsenin ondan bu yönde en ufak bir imasi bile olmadı
Hocanız birine iyilik yapmak istiyordur. Öğrenci çalışmadığı için ve eğitim yolunda olduğu için öğrenciye yardım edilir benim bildiğim. Benim çevremde de öğrenci evine gidilecekse ailesi zengin fakir bakmadan mutfak alış verişi yapılır. Siz biraz daha farklıymışsınız. Evliymişsiniz. Ama eşiniz de askere gidecek. Yarın okulunuz bitince de siz bir öğrenciye yardım edersiniz. Eleştirmek için yazmıyorum. İçiniz rahat olsun, kendinizi kötü hissetmeyin diye yazıyorum.

Elbette birbirimize yardım edeceğiz ama bunun bir yolu bir yordami vardir sag elin verdiğini sol el görmeyecek güpegündüz apartmanın önünde elinde o kadar poşetle yani demem o ki keşke bu yardim daha farkli yapılsaydı ya da örneğin ayni sokaktayiz 2. Bir görüşme sonrasında yapılabilirdi misafirlikten kalkar kalkmaz markete gidip makarna bulgur yag seker almak inanın bana yakışık almadi çünkü hocami ilk kez yüz yüze gördüm onun öncesinde hep online üzerinden iletisimdeydik beni de biraz olsun anlamaya çalışın nolur
İnsanları iyilikten soğutan, kibirli, şımarık hatta ukala tavırlarınız çok itici.

Bir yol yordam türküsü tutturmuş gidiyorsunuz da, kendi yaptiklarinizin farkinda degil misiniz? Ben her türlü saygisizligi yapayim ama bana kibar davranilsin, gönlüm kirilmasin beklentiniz ne kadar cirkin.

Siz cok mu yol yordam biliyorsunuz?
Hocanizla yuz yuze tanismamissiniz, bir samimiyetiniz yok ama iş icin yardim istemeyi biliyorsunuz bu zorunuza gitmiyor, size iş bulmak için çabalaması zorunuza gitmiyor ama iyi niyetle alisveris yapmasi niye zorunuza gidiyor.

Kaldi ki kadin alisveris yapip eve gelmemis. Muhtemelen konusma aralarinda zor durumunuzu, esinizin askere gidecegini, hemen is bulmaniz gerektigini söylediniz, hocaniz da size iş icin yardimci olamadigi icin kendini kotu hissetti ve o an boyle bir yol geldi aklina, acil ihtiyaclarinizi karsilamak istedi. Ve hayatinda belki de hic yasamadigi bir saygisizlikla karsilasti. Cok yazik.

Tabi cnm.oule
Haklısınız. Eve gelecek kadar samimiyeti sohbeti kendisi kurmuş hoca da içinden gelmiş erzak almış. Erzağı alıp borç olarak alıyorum hocam işe girince ödemek şartıyla çok teşekkürler dese sorun falan olmayacaktı.
[/QUOTE
Aynen oyle.ihtiyaci olmayan bile alırdı nezaketen en kötü birine verirdi.
Ki dediğim gibi ihtiyacı olmayanlar daha çok bayilirdi.
Bu ülkede gerçek ihtiyaç sahipleri hep geri planda durur

İnsanları iyilikten soğutan, kibirli, şımarık hatta ukala tavırlarınız çok itici.

Bir yol yordam türküsü tutturmuş gidiyorsunuz da, kendi yaptiklarinizin farkinda degil misiniz? Ben her türlü saygisizligi yapayim ama bana kibar davranilsin, gönlüm kirilmasin beklentiniz ne kadar cirkin.

Siz cok mu yol yordam biliyorsunuz?
Hocanizla yuz yuze tanismamissiniz, bir samimiyetiniz yok ama iş icin yardim istemeyi biliyorsunuz bu zorunuza gitmiyor, size iş bulmak için çabalaması zorunuza gitmiyor ama iyi niyetle alisveris yapmasi niye zorunuza gidiyor.

Kaldi ki kadin alisveris yapip eve gelmemis. Muhtemelen konusma aralarinda zor durumunuzu, esinizin askere gidecegini, hemen is bulmaniz gerektigini söylediniz, hocaniz da size iş icin yardimci olamadigi icin kendini kotu hissetti ve o an boyle bir yol geldi aklina, acil ihtiyaclarinizi karsilamak istedi. Ve hayatinda belki de hic yasamadigi bir saygisizlikla karsilasti. Cok yazik.
Aynen. Hocaya durumunu kendi söylemese kadın nasıl bilecek? Olaylar kolay anlaşılsın diye hep kendimden örnek verdim son bir örnek dahA vereyim. Ben özel üniversitede ilk yıl okulun yurdunda kaldım madden çok zorlandım ama hiç bir hocama söylemedim 2. Yıldan itibaren devlet yurduna geçtim rahatladım ve okulu bu şekilde bitirdim . Sadece okul paramı rahat ödeyebiliyordu ailem çünkü. E benim de sevdiğim hocalarım vardı okulun yurdundan da çok memnundum koştur koştur her hocadam yardım isteyebilirdim ücret almasınlar yurttan diye vs. Yani hocayla herşeyi konuş işsizliği geçim sıkıntısını eşin askere gitmesini ama hoca erzak alınca ne münasabet de. Bu ikilem bana asla normal gelmedi

Sizi de anlıyorum o yardımı yapanı da.Keşke yapmadan önce izin isteseymiş bir yoklasaymış.Acımak dogru bır ıfade değil,Öyle algılamayın.Şimdi pandemi nedeniyle ciddi ekonomık sorunlar yasıyan ınsanlar var bu utanılacak bırsey degıl.Siz de iş sorunca maddı sorunlarınız oldugunu dusunmus,yardımcı olmak ıstemıstır.Bu duygu bende de var cunku şükür Rabbime maddi durumum yerinde ve yardıma ıhtıyacı olan bırını gorupte yardım etmezsem kendımı Rabbımın verdıklerı karsısında nankorluk yapıyor gıbı hıssedıyorum ve bu benı cok huzursuz edıyor(Bu asla bır acıma duygusu değıl).Ama cokta korkuyorum bu teklıfı yaparken insanlar yanlıs anlar onuru kırılır mı acaba dıye.

Bence bu durumlarda bir hesap yapılmalı. Hocam Bana bu erzakları alıp gelde ne kadar mahcup olurdum tahmin edemem. Ama getirdiklerini raflara teker teker dizsem o benim iki katım mahcup olurdu bunu bilir ve girişmezdim. Kaldı ki hakaret etmemiş kadıncsğızın içinden gelmiş. İşe girip para kazanmaya başladığınızda aldığı erzak miktarında bir hediye alsanız borçlu kalmak hissinden de kurtulmuş olurdunuz. Refleksiniz daha kırıcı olmuş. Hocanızın yerinde olsam uzun süre kendime gelemezdim.

aynı şeyi bana hocam yapsa çok mutlu olur teşekkür ederdim içinden gelmiş yapmış ne var bunda gidip iade ettirmek nedir kafasına atsaydınız
bence fazla kompleks yapmışsınız
Kendimi hocanızın yerine koyuyorum markette çok rencide olurdum
Ama olmuş bir kere napalım 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Zaten iade etmissiniz artik konuyu kapatin hayatiniza devam edin. Zaten konu kapanmis bitmis. Cok fazla dusunmeyin, "bana acimis midir" vs diye neyse ne insanlarin dusuncelerini kontrol edemiyoruz sonucta.

Aynen. Hocaya durumunu kendi söylemese kadın nasıl bilecek? Olaylar kolay anlaşılsın diye hep kendimden örnek verdim son bir örnek dahA vereyim. Ben özel üniversitede ilk yıl okulun yurdunda kaldım madden çok zorlandım ama hiç bir hocama söylemedim 2. Yıldan itibaren devlet yurduna geçtim rahatladım ve okulu bu şekilde bitirdim . Sadece okul paramı rahat ödeyebiliyordu ailem çünkü. E benim de sevdiğim hocalarım vardı okulun yurdundan da çok memnundum koştur koştur her hocadam yardım isteyebilirdim ücret almasınlar yurttan diye vs. Yani hocayla herşeyi konuş işsizliği geçim sıkıntısını eşin askere gitmesini ama hoca erzak alınca ne münasabet de. Bu ikilem bana asla normal gelmedi
Degil mi. Kadin ogrencilerin evini sirayla gezip erzak dagitmiyordur.

Hayır bir de apartmanın önüne elinde posetlerle geldi, beni utandırdı minvalinde şeyler yazmis konu sahibi.

E hoca da o mahallenin sakini, o markete sürekli gidip alisveris yapiyor belki. İade icin gidilince tartisma yasanmis, simdi o kadinin düştüğü durum ne olacak?

Konu, benim acimdan, hocanin yaptiginin elestirilmesini ya da normal olup olmamasini gecti zaten. Konu, kendi gururunu, kibrini, gönlünün kirilmamasini bu kadar dusunen bir insanin karsisindaki icin ayni özeni gostermemesi.

Yorumlara okudum da herkes iyilik etmek istemistir demis.Iyilikbu sekilde yapilmaz.Hocaniz madem zor gununuzde yaninizda olmak istiyor sizinle konusabilirdi..Bu zor gunler gecene kadar size borc vermeyi teklif edebilirdi.Esiniz askerden gelip is bulunca da ödersiniz demeliydi.Yani marketten erzak alip gelmek 🤭 sizin iade edis biciminizi dogru bulmadim sadece..Biraz fevri davranmissiniz.Konusun hocanizla bunun uygun bir yardim sekli olmadigini anlatın ona.Belki biraz görgü ogrenir de bundan sonra yapmaz boyle dengesizlikler..
ahahhahahaahh çok güldüm konu sahibi bu hesabı da kendisi açmış kesin :D aynı kendi cümleleri

bu arada çok ama çok ayıp etmişsiniz tamam aynı hareket bana yapılsa üzülürdüm bende ama asla böyle bir davranışta bulunmazdım kendini ne olarak görüyorsun da bu davranış sana ağır geldi? prenses ? kraliçe?

Katılıyorum. Konu sahibiyle bir samimiyeti bir kaç kere en azından konuşması olmuş olmalı. Yoksa ben hoca olsam mesela nereden bileyim öğrencimin eşinin askere gideceğini maddi zorluklarını ve işsiz oluşunu. Bu aşamaya konu sahibi getirmiş sorunlarını anlatarak.öğretmenin erzak verme sorunluluğu olmadığı gibi 27 yaşında bir kadına iş bulma zorunluluğu da yok o zaman. İşi de herkesin aradığı başvurduğu yöntemlerle bulmalıydı . Birinden iş talep etmek de gururu kırar o zaman değil mi?
Bunun adi is talep etmek mi bana is bul bununla yukumlusun mu dedim sizin cevreniz vardir böyle bir duyum alirsaniz bilgi verir misiniz dedim ben hocama

Sen yorum falan yapma benim konuma git erzak dilen sen alışmışsın dilenci
Ben de şikayet etmiştim uslubunuzı sanırım başka edenlerde oldu ki banlanmışsınız. 2. Üniversitesini okuyan genç bir kadın olduğunuz için yani eğitimlisiniz ya hani ben üzüldüm yazım tarzınıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X