hocam esimin sperm sonuclarını yorumlar mısınız?

deneyim_paylas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
59
0
46
Sayın hocam bu sperm sonucuyla spontan gebe kalabilir miyim?
cevaplarsanız minnettar kalırım.
volüm 3ml
lifekasyon süresi: 15dk (<60dak)
konsantrasyon: 36milyon/ml (>15milyon)
motilite: 50%
progressif motilite: %3
non progressif motilite: %35
yerinde motil: 12%
immotil: 50%
total progresif motil sperm sayısı: 41milyon
normal morfoloji (strict%): 2.00%
lökosit: 1milyon/ml (<1milyon/ml)
morfoloji:
total amorf: 68%
hafif amorf: %1
şiddetli amorf: 67%

merhaba sperm sonucunuzda sayısa sıkıntı yok. ancak biraz enfeksiyon hücreleri görülmüş ve yapısal bozukluklardan bahsedilmiş. eğer üroloji doktoru ile görüşürseniz isze bir tedavi önerip sonrasında sperm testinizi tekrarlatabilir. kendiliğinden ebelik için sayısal ve hareket olarak sorun yok. sevgiler.

Sayın hocam bu sperm sonucuyla spontan gebe kalabilir miyim?
cevaplarsanız minnettar kalırım.
volüm 3ml
lifekasyon süresi: 15dk (<60dak)
konsantrasyon: 36milyon/ml (>15milyon)
motilite: 50%
progressif motilite: %3
non progressif motilite: %35
yerinde motil: 12%
immotil: 50%
total progresif motil sperm sayısı: 41milyon
normal morfoloji (strict%): 2.00%
lökosit: 1milyon/ml (<1milyon/ml)
morfoloji:
total amorf: 68%
hafif amorf: %1
şiddetli amorf: 67%

merhaba Aytun bey ben yurt disinda yasiyorum esimin sperm analizi sonuclari dusuk ama sonuclari okuduguma göre cocugun normal yolla olabilecegini fakat meni nin yogun oldugunu spermlerin yerlerine ulasamadiklarini yazmislar bu duzeltilebilinecek bir durum mudur.Kullanmasi icinde Aspirin protect ve Theophyllin ilaclari önermisler sizin yorumlariniz benim icin cok önemli tesekkurler.

Merhaba öncelikle aytun hanım olarak düzeltmek isterim.sperm yoğunluğunun az veya yavaş olması durumunda yaşınız uygun tüpleriniz açık ise aşılama işlemi yapılabilir. Eşiniz ilaçlarını kullanmaya devam etsin ama bana sperm raporunu iletmeniz durumunda daha fazla yardımcı olabilirim. Sevgiler.

merhaba aytun bey ben yurt disinda yasiyorum esimin sperm analizi sonuclari dusuk ama sonuclari okuduguma göre cocugun normal yolla olabilecegini fakat meni nin yogun oldugunu spermlerin yerlerine ulasamadiklarini yazmislar bu duzeltilebilinecek bir durum mudur.kullanmasi icinde aspirin protect ve theophyllin ilaclari önermisler sizin yorumlariniz benim icin cok önemli tesekkurler.

Merhaba öncelikle aytun hanım olarak düzeltmek isterim.sperm yoğunluğunun az veya yavaş olması durumunda yaşınız uygun tüpleriniz açık ise aşılama işlemi yapılabilir. Eşiniz ilaçlarını kullanmaya devam etsin ama bana sperm raporunu iletmeniz durumunda daha fazla yardımcı olabilirim. Sevgiler.

Aytun hanim cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Esimin analiz sonuclari hepsini yaziyorum.
ejakulatvolumen:4,6
Gezamtkonentration:124,2 Mio
konzentratiom:27 Mio
ph wert:7,5
konsistenz:schleimig
farbe:normal
A/B gesamt progressiv:14%
A:hizli progressiv:3%
B:yavas progressiv:11%
C:hareketsiz:12%
D:immotil:74%
MORPHOLOGIE
Normal:3%
Kopfdefekte insgesamt:90%
Mittelstückdefekte:19%
Schwanzdefekte:26%
vitaltest/Eosintest:52%
infekt yok ve yazmiski saglam olan spermlerin meninin kivaminin yogunlugundan dolayi yerlerine ulasmadiklarini ve normal yolla cocugumuzun olabilecegini denememizi yazmis ve soyledigim ilaclardan sonra tekrar test yapacaklarini yasmis.bu arada yanlisliktan dolayi kusuruma bakmayin tesekkurler yorumlariniz icin.

ayrica bu bizim 6. sperm testimiz ilk analizimizde morphologie ve ileri hizli spermler 0% di fakat benim anlamadigim o kadar test yapildi ve meninin kivaminin yogunlugunu 6. testte soyluyorlar yani cocugun olmayis sebebi buymus ben 3 sene bosuna mi savastim ve bekledim burada (yurtdisin da) cocuk konusunu önemsemedikleri cok belli oluyor o yüzden sizlerin yorumlari benim icin cok daha önemli.

Merhaba eşinizin sperm sayısı aslında normal hareketiliğinde ve yapısı dediğimiz morfolojisinde biraz sıkıntı var. Evlilik sürenizi de gözönünde bulundurusak tüp bebek tedavisinin size daha faydalı olacağını düşünüyorum. Eşinizin kullanacağı ilaçlar budurumları çok da iyileştirmeyecektir. Sevgiler.

ayrica bu bizim 6. Sperm testimiz ilk analizimizde morphologie ve ileri hizli spermler 0% di fakat benim anlamadigim o kadar test yapildi ve meninin kivaminin yogunlugunu 6. Testte soyluyorlar yani cocugun olmayis sebebi buymus ben 3 sene bosuna mi savastim ve bekledim burada (yurtdisin da) cocuk konusunu önemsemedikleri cok belli oluyor o yüzden sizlerin yorumlari benim icin cok daha önemli.

Back
X