HOCAM YARDIM LÜTFEN

ertorun

Kün Feyekun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2015
297
209
48
Sayın Hocam 15/09/1976 doğumluyum.38 yaşındayım eylülde 39 olucağım. Geçen sene 2014 Kasım ayında evlendim. Şubatta ilk düşük kürtaj oldum sonda 1 temmuz ikinci düşük. İkisinde de kalp atımı yoktu 5. Hafta.İkincisinde yolk sac ve bebek görünmüştü. Malesef ki düşük yaptığımda iki kürtajda da sadece patalojiye gitmiş haberim yoktu bana bilgi verilmedi.

4 nisanda üçüncü kez yeniden doğal yolla hamileydim. değerlerim az yükseldi ve en son giitğimde değer düşüşe geçti ve ilaç ile sonlandı 17 nisanda kanamam başladı.

Ben ciddi pko yaşadım genç kızlığımda. Ama 30 şyaşından sonra herşey düzeldi. Adetlerim düzenli yıllardır en fazla 2-3 gün en fazla oynar.
;Ama coraspin ve folibolu ikinci gebeliğimden sonra kullanmaya başlamıştım.

Folibol ve coraspin B12 kullandım. üçüncü gebeliğim sona erince bıraktım.

Şubat ayında; Testlerimi yaptırdım;
- Rahim filmi temiz zaten çektirdim ve üçüncüye ertesi ay hamile kaldım.
- FSH 5.53.
- LH 3,65
- Polaraktin 19,5
- TSH 1,63
- E2 67,6
- AMH 3.56
- HbA1c 5.8
- rubella
- toxoplazma
- cmv ıgm
- cmv ıgg sorun yok
- trompofil paneli ise MTFR 677 heterizigot
-lupus antigor testi bile yaptırdım negatif
- Eşim de spermmigografi yaptırdı sonuç saya iyi morfoloji % 6 kurtere göre
- Eşimle birlikte kromozon analizi testi verdik bekliyoruz. Önümüzdeki hafta çıkacak.

Ama değerlerim iyi görünürken yumurta da kromozon anamolisi sadece yaşımlamı ilgili? Yaşıma rağman AMH 3.56 kalite sorunumu yaşıyorum? Yaşımdan dolayı çocuğum olmayacakmı? Tüp bebek düşünüyorum burda bir doktora gittim muanne etti tahlilleri baktı 32 yaşında gibisin dedi, Yanıtlarsanız çok teşekkür ederim.

Sayın Hocam 15/09/1976 doğumluyum.38 yaşındayım eylülde 39 olucağım. Geçen sene 2014 Kasım ayında evlendim. Şubatta ilk düşük kürtaj oldum sonda 1 temmuz ikinci düşük. İkisinde de kalp atımı yoktu 5. Hafta.İkincisinde yolk sac ve bebek görünmüştü. Malesef ki düşük yaptığımda iki kürtajda da sadece patalojiye gitmiş haberim yoktu bana bilgi verilmedi.

4 nisanda üçüncü kez yeniden doğal yolla hamileydim. değerlerim az yükseldi ve en son giitğimde değer düşüşe geçti ve ilaç ile sonlandı 17 nisanda kanamam başladı.

Ben ciddi pko yaşadım genç kızlığımda. Ama 30 şyaşından sonra herşey düzeldi. Adetlerim düzenli yıllardır en fazla 2-3 gün en fazla oynar.
;Ama coraspin ve folibolu ikinci gebeliğimden sonra kullanmaya başlamıştım.

Folibol ve coraspin B12 kullandım. üçüncü gebeliğim sona erince bıraktım.

Şubat ayında; Testlerimi yaptırdım;
- Rahim filmi temiz zaten çektirdim ve üçüncüye ertesi ay hamile kaldım.
- FSH 5.53.
- LH 3,65
- Polaraktin 19,5
- TSH 1,63
- E2 67,6
- AMH 3.56
- HbA1c 5.8
- rubella
- toxoplazma
- cmv ıgm
- cmv ıgg sorun yok
- trompofil paneli ise MTFR 677 heterizigot
-lupus antigor testi bile yaptırdım negatif
- Eşim de spermmigografi yaptırdı sonuç saya iyi morfoloji % 6 kurtere göre
- Eşimle birlikte kromozon analizi testi verdik bekliyoruz. Önümüzdeki hafta çıkacak.

Ama değerlerim iyi görünürken yumurta da kromozon anamolisi sadece yaşımlamı ilgili? Yaşıma rağman AMH 3.56 kalite sorunumu yaşıyorum? Yaşımdan dolayı çocuğum olmayacakmı? Tüp bebek düşünüyorum burda bir doktora gittim muanne etti tahlilleri baktı 32 yaşında gibisin dedi, Yanıtlarsanız çok teşekkür ederim.

Merhaba
Düşükler için Coraspine ve Clexane 0.4 kullanmalısınız .Ancak bu tedavi sadece ampirikdir,sizde var olan ve bilinen bir hastalığı tedavi etmek için değil bir ihtimal işe yarar diye verilmektedir.Düşüklerin sebebi çok muhtemeldir ki genetik sebeplerdir ve anne ve babadan bebeğe geçen bir durum değil yumurta nın yaşlanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur .Hiç bir testle uğraşmayınız.Genetik testleriniz normal çıkarsa şansınızı denemeye devam ediniz .Ve lütfen gebe kalırsınız ve çocuk gelişmezse kürtaj olmayınız. İlaçla düşürünüz.
Bol şans dilerim.
HIT

Merhaba
Düşükler için Coraspine ve Clexane 0.4 kullanmalısınız .Ancak bu tedavi sadece ampirikdir,sizde var olan ve bilinen bir hastalığı tedavi etmek için değil bir ihtimal işe yarar diye verilmektedir.Düşüklerin sebebi çok muhtemeldir ki genetik sebeplerdir ve anne ve babadan bebeğe geçen bir durum değil yumurta nın yaşlanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur .Hiç bir testle uğraşmayınız.Genetik testleriniz normal çıkarsa şansınızı denemeye devam ediniz .Ve lütfen gebe kalırsınız ve çocuk gelişmezse kürtaj olmayınız. İlaçla düşürünüz.
Bol şans dilerim.
HIT

hocam eşimle genetik test temiz çıktı, yumurta rezervim iyi sadece yumurta yaşlanmasımı? ne yapabilirim tüpbebek tedavisine başladım 4.gün bugün yarın kontrol var

hocam eşimle genetik test temiz çıktı, yumurta rezervim iyi sadece yumurta yaşlanmasımı? ne yapabilirim tüpbebek tedavisine başladım 4.gün bugün yarın kontrol var

Merhaba
Genetik test diye yaptığınız testler yüzeysel testlerdir.Hiç bir Genetik test malesef bu düşükleri açıklamaya yeterli olmuyor.Siz denemeye devam ediniz.

hocam iyi günler. ben 34 yaşıdayım . 13 yıllık evliyim.eşimde bir sorun yok spermler normal. 3 kez başarısız tüpbebek denemem oldu.. yapılan araştırmalarda kanpıhtılaşması çıktı iğnesini kullandım ama 3. tüp bebek denememde başarısız oldu. bu kez genetik araştırma oldu ve bende XXX kromozom hastalığı sorunu çıktı. başarısız tüpbebek denemelerimin sebebi bu olabilirmi. genetik tüp bebekte başarı şansım ne kadardır.

merhabalar hocam ben 4 yıllık evlıyim yaklasık 2 yıl once bır dusuk yasadım ve ogunden sonra hıc korunmadık ama cocugum olmuyor bende adetın 3 gunu hormon testlewrı yaptırdırm bakıp degerlendırebılırmızınız fsh 6,3 lh 12,4 prolaktın 9,3 progesteron 0,57 tsh 0,42 e2 38,4

hocam iyi günler. ben 34 yaşıdayım . 13 yıllık evliyim.eşimde bir sorun yok spermler normal. 3 kez başarısız tüpbebek denemem oldu.. yapılan araştırmalarda kanpıhtılaşması çıktı iğnesini kullandım ama 3. tüp bebek denememde başarısız oldu. bu kez genetik araştırma oldu ve bende XXX kromozom hastalığı sorunu çıktı. başarısız tüpbebek denemelerimin sebebi bu olabilirmi. genetik tüp bebekte başarı şansım ne kadardır.
Merhaba
Sizin durumunuza triple X sendromu adı verilmektedir.Sizin çocuğunuzun olmaması bu hastalığa bağlı olamaz.sizin durumunuzdaki hastalar rahatlıkla gebe kalabilirler.Sizin durumunuz farklıdır.

Dr HITekin

merhabalar hocam ben 4 yıllık evlıyim yaklasık 2 yıl once bır dusuk yasadım ve ogunden sonra hıc korunmadık ama cocugum olmuyor bende adetın 3 gunu hormon testlewrı yaptırdırm bakıp degerlendırebılırmızınız fsh 6,3 lh 12,4 prolaktın 9,3 progesteron 0,57 tsh 0,42 e2 38,4
Merhaba
Hormon değerlerimiz normal çıkmış.Siz öncelikle HSG yani ilaçlı rahim filmi çektiriniz.Sonrada adet döngümüzün ikinci yarısında Endometriyum kalınlığı ve Şekline baktırınız.Saha sonra konuşalım .

Dr HITekin

hocam merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı hocam benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım

hocam merhabalar ben 33 yasındayım 4 yıllık evlıyım evlendıgım gunden berı hıc korunmadık ve 1 yıl sonra doktora gıdınce esımde varıkosel cıktı cıft taraflı ve amelıyat oldu ve amelıyatından 1 yıl sonra ben hamıle kaldım 5 haftalık gebelıgım dusukle sonuclandı son 2 yıldırda hıc korunmdık ve cocugumuz olmuyor adetımın 3 gunu hormon testı verdım fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

ve sonra 21 gunu progesteron verdım oda 1,04 cıktı bana progestan ve klomen ıcmem gerektıgını soyledıler sımdı hocam benım boyum 171 kılom 118 bu arada buda onemlı bır ayrıntı oldugu ıcın yazmak ıstedım kılomdan dolayı tup bebek yaptırma sansım yokmu yada varsa dusuk bır ıhıtmalmı kılo vermede sıkıntım var tsh yada dıger hormon testlerı verdım normal yardımcı olursanız cok sevınırım
Merhaba
Kilo verme iz sorununuzu büyük oranda çözecektir.Kilolu olmak gebelik şansını ciddi oranda azaltır.Sperm testini de yeniden yaptırınız.Eğer kürtaj olduysanız Endometriyum kalınlığına adet döngümüzün ikinci yarısında baktırınız.Ve HSG filmiyle tipleriniz değerlendirsin. Bekeleme durumunuz yok artık.Grcikmeyiniz.

Hocam iyi günler. 1 kez başarısız tüp bebek denemem oldu. 1 adet de dondurulmuş embriyom mevcut şuan. ancak amh 0.1 ve son aylarda fsh 20 civarı çıkıyor sürekli. bu sebeple tüp bebek tedavisine başlayamıyoruz. fsh böyle kaldığı takdirde hiç bir zaman tedaviye devam edemeyecekmiyim? fsh ı düşürmenin bir yolu yokmu acaba?

Merhaba,
FSH ve AMH düzeyinize bakıldığında yumurtalık rezervinizin çok azaldığını anlıyoruz. FSH 15 üstünde tüp bebek tedavisiyle bile malesef gebelik şansı %1olduğundan pek devam etmenizi önermiyoruz. Eğer isterseniz dondurulmuş embryonuzu kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Merhaba hocam eşimin sperm değerleri
Abstinans süresi: 3 gün
Likefikasyon süresi:20 dk
Viskozite:normal
Volum(ml):3
Sayı(mil/ml):24
Total motilite(%): 28
İleri hızlı hareketli:6
İleri yavaş hareketli:30
Yerinde hareketli:22
Hareketsiz:42
TPMSS: 25,92
Normal morfoloji:1
Mikroskopi: R.C.:100.000/mlyorumlayabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

X