• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hocamdan ayrılmalı mıyım??

Özel ders ücretleri şehirden şehire değişir o konuda bir standart yoktur, ama ciddi bir haksızlığa uğruyorsunuz.
Bende özel ders veriyorum ama saati asla kısmam, aksine ders konu uzar kestirip atmam saat bitti diye, illaki küçük sarkmalarım olur.
İnsanlık halidir acil iş çıkar hastalık olur ama telafisi muhakkak yapılır.
Ayrıca matematikçilerin ciddi bir yoğunluğu vardır göz ardı edilemez ama kaldırabileceği kadar sorumluluğu almalı bir öğretmen.Yetişemiyorsa almayacak.
Öğretmenlik sorumluluk gerektirir, vicdan gerektirir benim prensibimde.
Malesef ki öğretmeniniz iyi niyetinizi resmen suistimal ediyor.
Yoğunluğunda harcanıyorsunuz.
Asla çekinmeyin güzel ve kararlı bir dille, karşı karşıya geldiğiniz ilk fırsatta çok açık bir şekilde konuşun, kendinizden emin olun, haklısınız ve hakkınızın peşindesiniz..!

Merhabalar tekrar.
Hocam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.
Şöyle anlatayım, ben şimdi özel matematik dersi alıyorum.
Çocukluk arkadaşımla birlikte alıyoruz ama ayrı ayrı, sadece hocalarımız aynı.
Bize en başında hafta da 3 gün 2 saat geleceğini söyledi.
5 ay için 2000 tl ye anlaştık.
Kendisi fiyat belirledi.
Biz arkadaşımla paramızı kendimiz biriktirdik, o yüzden ailelerimiz fiyat konusuna karışmadı biz hallettik.
Hocayı da arkadaşım tanıyordu geçen yıldan.
Hafta da 3 gün gelecekti 2 güne düşürdü.
Bir şey demedik.
Sonra 2 saatlik dersleri 1 saate düşürdü.
Yine bir şey demedik.
Bu kez haftada bir gün gelmeye başladı.
Bir işim çıktı diyor bazen gelmiyor telafi edeceğiz merak etmeyin diyor, sonra bir anda hepsini anlatıyor üst üste anlatınca karışıyor her şey.
Geçen gün de bana ima da bulundu normalde 1 saat ders ücreti 80 lira falan dedi.
İyi de hocam biz fiyat belirlemedik siz fiyatı söylediniz biz tamam dedik diyecektim ki ayıp olmasın diye yine sustum.
Salı günü geldiğinde hocam şu konu tam oturmadı ben de dedim, onu halletmen gerek evet dedi.
Bana yardım etmesi gerekmiyor mu?
hem dershanede öğretmen hem de 6 öğrenciye daha gidiyor, bu yüzden sürekli aceleci davranıyor, ders anlatırken odaklanamıyorum.
Ama anlatınca da anlattıklarını anlıyorum.
Hocadan da çekinir oldum, soru soramıyorum bazen.
Bunları da dile getiremiyoruz arkadaşımla birlikte farkındayız yaptıklarının ama bir şey söyleyemiyoruz hocadan çekiniyoruz.
Sizce tüm bunlar normal mi?
Hocadan ders almayı bırakmayı bile bazen düşünüyorum.
Ne yapmalıyım?

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbul için düşünürsek ücreti baya uygun söylemiş size. ben de mat dersi veriyorum.
ama ücreti o söylemiş siz kabul etmişsiniz ve anlaşmışsınız bu saatten sonra yaptığı yanlış konuşmalısınız mutlaka. öğretmenin mağdur olduğu durumlar da oluyor ama burada siz olmuşsunuz. (ankara'dayım şimdi geçen sene yeniyim diye bu şehirde baya mağdur oldum; bir velimin 700 lira borcunu 10 ay oldu verecek bekliyorum)

kendini yoğunluğuna göre ayarlamalıydı; benim de zamanında yoğunluktan geç kaldığım dersler olurdu ama o hafta olmasa öbür hafta telafi ederdim ya da fazladan derse giderdim sınav öncesi ücret almadan. verdiğim saatin fazlasını yaparım eksiğini yapmam. mesela bu sene de geçen seneki bir öğrencim dışında öğrenci almadım ilgilenemem diye.

dediğim gibi hakkınızı yedirmeyin, parayı peşin vermediyseniz hatta parayı gelmediği derslere göre vereceğinizi söyleyebilirsiniz. dengesiz bir ders işleyişi kötü oluyor çünkü.

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbul için düşünürsek ücreti baya uygun söylemiş size. ben de mat dersi veriyorum.
ama ücreti o söylemiş siz kabul etmişsiniz ve anlaşmışsınız bu saatten sonra yaptığı yanlış konuşmalısınız mutlaka. öğretmenin mağdur olduğu durumlar da oluyor ama burada siz olmuşsunuz. (ankara'dayım şimdi geçen sene yeniyim diye bu şehirde baya mağdur oldum; bir velimin 700 lira borcunu 10 ay oldu verecek bekliyorum)

kendini yoğunluğuna göre ayarlamalıydı; benim de zamanında yoğunluktan geç kaldığım dersler olurdu ama o hafta olmasa öbür hafta telafi ederdim ya da fazladan derse giderdim sınav öncesi ücret almadan. verdiğim saatin fazlasını yaparım eksiğini yapmam. mesela bu sene de geçen seneki bir öğrencim dışında öğrenci almadım ilgilenemem diye.

dediğim gibi hakkınızı yedirmeyin, parayı peşin vermediyseniz hatta parayı gelmediği derslere göre vereceğinizi söyleyebilirsiniz. dengesiz bir ders işleyişi kötü oluyor çünkü.
Evet hocam bizim de düzenimiz bozuldu.
En başında açıklama yapsaydı bize böyle olmazdı.
Bir de derste daha şuraya gideceğim, şu öğrencime yetişmem lazım şurada işim var ve sürekli saat kaç oldu diyor biz de tedirgin oluyoruz, odaklanamıyoruz.
Dershaneye gidiyor ve bizimle beraber toplam 6 öğrencisi daha var.
Biz de artık bizden çok parayı düşündüğünü düşünmeye başladık.
Pazartesi konuşacağız umarım kendimizi anlatabiliriz ve umarım o da bizi anlar.

Evet hocam bizim de düzenimiz bozuldu.
En başında açıklama yapsaydı bize böyle olmazdı.
Bir de derste daha şuraya gideceğim, şu öğrencime yetişmem lazım şurada işim var ve sürekli saat kaç oldu diyor biz de tedirgin oluyoruz, odaklanamıyoruz.
Dershaneye gidiyor ve bizimle beraber toplam 6 öğrencisi daha var.
Biz de artık bizden çok parayı düşündüğünü düşünmeye başladık.
Pazartesi konuşacağız umarım kendimizi anlatabiliriz ve umarım o da bizi anlar.

umarım canım; bana da öyle geldi.
öğretmenin sürekli saate bakması hoş değil gerçekten; baktığında da fark ettirmeden bakmalı.
baya yoğunmuş tamam ama o yoğunluktan yakınmak gibi bir hakkı yok kendi tercihi sonuçta.
1-2 kere olsa tamam belki kabul edilebilir ama anladığım kadarıyla baya abartmış hocanız.

Bence direkt söyleyin uygun bir dille, bunda bir şey yok. Ben de öğretmenim, ortaokuldaki öğrencilerim bana neler neler söylüyor bir bilseniz..

Back
X