Hollanda İş Teklifi

O hissi biliyorum ben

Ona vicdan deniliyor. Babanızı geride bırakmak vicdanınızı rahatsız ediyor.

Sizin yerinizde ben olsam gidebilir miydim, hayır.

Ama size bütün kalbimle gitmenizi öneririm.

Burası yaşanacak bir yer olmaktan çoktan cıktı.

Ben yengeç burcu insanıyım. 5 sene önce evlenirken havlumu nereye astıysam ayni yere asarim. Ben değişiklikten hazzetmem.

Bu sebeple bu coğrafyada degilde avrupanın kuzeyinde doğmuş olsaydım, iddia ediyorum ki bunun kıymetini bilirdim. Ama şimdi 30 sene burda yaşadıktan sonra bu kadar köklü bir değişiklik yapamazdım sanirim.

Lütfen gidin.Gidin ve arkanıza dahi bakmayın.

Babanız dert olmasın . Turist vizesi ile gelip 3 ay sizinle kalır. Sonrasinda da kardeşiniz geliyormuş zaten.

Bol şanslar dilerim. Yolunuz açık olsun

Boğa burcu olarak aidiyet duygumuz çok yüksek

Sizi çok iyi anlıyorum. Oraya gidince de zorlanacaksiniz babanızı da goturseniz
Babam çalışıyor 56 yaşında o yüzden komple götüremem ama dönem dönem tabiki gelecek uzun uzun da kalır inşallah :)

Arkana bakma kac bacim.

Böhö.
Ben olsam gidebilir miydim hayır kısmına kalbim buruldu.
Vicdansızlık mı gitmek sizce?
Oraya gitmesem elbet bir gün evleneceğim belki de başka bir şehirde yaşamak üzere evleneceğim O da aynı şey olmayacak mı

Normal tabii ki.
Hele ki evinden hiç ayrılmamışsın,anneciğin nurlar içinde uyusun,babacığınla başbaşa kalmışsın,bir anda düzenin değişecek.
İnsan 10 gün Antalya'ya tatile gidiyor da yine de bir afallıyor.
Sen şimdi sil baştan başlayacaksın.
Ara ara sen gelirsin,baban gelir,kardeşin gelir,her gün görüntülü konuşursunuz.
Alışırsınız hepiniz inşallah.
Allahım yolunu açık etsin,her şey gönlünce olsun inşallah.

Babanız yanliz kalıcak diye bu fırsatı kacirin sonra birgün babanizda göçüp gidince ah edersiniz..Annem babam çok duskundum ben hep dinledim ama iyi yonlerdirme olmayınca iyi bir mesleğim olmadı fırsatlar hep kaçtı gitti şimdi kimse değil ben düşünüyorum hep kara kara.. Birgün herkez tek kalabilir ama ilerleyin başarılı olun mutluyum diye yazın oralardan

Benim de en sevdiğim şey seyehat etmek ama her yolculuktan önce kendimi engellemeye çalışıyorum, midem agriyor lavabodan çıkamıyorum... Ben de anlam veremezdim ama zamanla öğrendim ki beyin konfor alanından çıkmaktan korkuyor ve sana 'yapma' sinyali gönderiyor,kendisini bilinmeyenden korumak için.
Mesela evliliğinde mutsuz kadınların bosanmak için adım atmaktan korkması da aynı sebepten. Kötü de olsa beyin en azından biliyor orayi, gelecek belirsiz...yani kötü bir 'bilindik' , muallak bir gelecekten iyi geliyor beyne.
İnan bana tek sebep bu:)
Babani da merak etme . Sen doğmadan önce de bir hayatı vardı, sen olmadan da iki sene pekala idare edebilir. Her şey insanlar için, çok fedakar olmamak lazım...

Çok benzer stresleri kardeşim yaşadı 2 sene önce. Şimdi o da aynı sen gibi Hollanda'da yaşıyor, Amsterdam'da. Çok mutlu, 3 sene sonra oranın vatandaşı olmaya hazırlanıyor. Hatta düğünü için şu an İstanbul'da, ki burayı çok sever, ona rağmen Hollanda'ya döneceği günleri düşünüyor. Oranın sessiz sakin ve düzenine alışmış bile. Burası karışık dahi geliyor :)
Umarım sizin için de öyle olur. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Babaniz genc calisiyor kiz evlat olarak hislerinizi anliyorum ama muhtac adami yuzustu birakmiyorsunuz ki. Kendi geleceginizi kurun sonra cok pisman olursunuz allah yolunuzu acik etsin

Vicdansızlık değil. Hayatınızı kurtarmak bence.

Bence koşarak gidin. Arkanıza dahi bakmayın. Babanızi tourist vizesi ile yanınıza alirsiniz. O da yeter.

Gidin. Burda yaşamak her gun daha da zorlaşıyor

Babanızdan sizinle gelemez mi peki. Bir arkadaşım da benzer durumlarla reddetti ama cok pişman olacak.

Kesinlikle vicdansizlik degil. Babanız ne düşünüyor girmenizle ilgili merak ettim

Bence gitmeyin ülkedeki cefayı tek biz mi çekeceğiz? korkularınız normal gitmeyiverin. Canla başla gitmeye istekli hevesli birinin hakkı olsun...

bence de doğru bakış açısı bu, bugün bekarsınız ama ilerde evlenip evden ayrılma ihtimali yüksek ve ülkemizde de yaşamak evliler için sanki x2 daha zor. gidin, çok olmazsa, alışamazsanız dönersiniz ama gitmezseniz hayat boyu pişmanlıkla ve kendinize karşı vicdan azabıyla yaşar durursunuz. ben evliyim ve 2 çocuk var. özellikle çocuklarım için gitmek istiyorum ama eşim asla konfor alanından ayrılmayı göze alamadığı için kesinlikle kabul etmiyor. yaşayamadıklarına pişman olmaktansa, yaşayıp görmeyi denemeyi isterdim ben olsam.

Doğru :)
Gitmeye karar verdim ben de. Babam da çok çok destekledi hatta ona konuyu açarken emin olmadığımı, teklif olduğunu ve değerlendirdiğimi söyledim. O direkt niye düşünüyorsun hemen imzalasana, böyle bir fırsat bir daha karşına mı çıkacak, kesinlikle gitmelisin vs diye yaklaşınca içim çok rahatladı

babanızı da alın öyle gidin

En azından siz sürece alışana kadar kalır yanınızda

Gidin bence şimdilik bocalama yasıyorsunuz ama eminim çok mutlu olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…