Zor mu geldi size evden calismak? Bense sartlarima gore evden calismak hep hayalim olmustu. Yani yol da harcamam gdreken enerji ve zamani kendime evime harcarim diye dusunmustim.
Çocuksuz belki iyi olabilirdi. Ama çocukla aynen şöyle
-Çocuk kendisiyle değil de bilgisayarla uğraşmanızı kıskanıp huysuzluk çıkarıyor. İşim yoksa kendi kendine çok güzel oynayan oğlum ne zaman iş gelse tepemden inmiyor.
-Ne zaman telefon gelse özellikle gürültü yapıyor, buna ağlama dahil.
-Önemli bir telefon geldiğinde ağlama sesi gelmesin diye konuşma bitene kadar başka odaya kapatıyorsunuz.
-Güzel havalarda dışarı çıkmak istiyor ama iş olmasa bile her an gelebileceği için dışarı çıkamıyorsunuz.
-Bir yandan çocuk bir yandan iş derken bazen kahvaltı bile yapamıyorum. Oğluma yemek yedirirken acele etmeye çalışıyorum işe dönebilmek için.
-Nasıl olsa evdesiniz diye salıyorsunuz kendinizi... Dışarı çıkmaya üşenmeye başlıyorsunuz. Alışverişinizi bile internetten yapıp kendinizi iyi hissetmek için giymeye fırsatınız bile olmayacak şeyler alıyorsunuz.
-İş varken nasıl olsa evdesiniz diye misafir gelebilir. Çünkü kimse size çalışıyor gözüyle bakmaz. Ne de olsa evdesinizdir. Bu yüzden kayın ailede sürekli "evde ya, yemeğe çağırsa" beklentisi oluyor. Şimdiye kadar çok seyrek çağırdım ama sık sık bu konuda dürtülüyorum.
-Dışarıda çalışırken evinizi temizlemek bile eğlenceli gelir. Farklı birşey çünkü. Ama evde çalışırken tepsiyi mutfağa götürmek bile zulüm gibi geliyor.
-Her gün üstünü başını düzeltip dışarı çıkıp hava almak bile inanın insana iyi geliyor. Bu dönemde benim psikolojik rahatsızlıklarım arttı.
-İşyerinde çok arkadaşım olmasa bile insanlarla bir iki sohbet etmek iyi geliyordu. Bazen iş çıkışı bir yerlere gidip sohbet ettiğimiz oluyordu. Evden çalışmaya başladığımdan beri sosyal hayatım kalmadı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Evden çalışmak hele de çocukla stres makinesi oluyorsunuz. Bunun üzerine meslek hastalıkları da ekleniyor. Mesela bende fibromiyalji, boyun fıtığı, mouse tutan elimde sinir sıkışması var.
Diyeceklerim bu kadar...