home office, çalışmak mı çalışmamak mı?

Ne işi içeriği nedir acaba merak ettim
Almanca cagri merkezi agent i. Yani teleshop kanalinda canli tanitim reklamlari donuyor. Ve aradiklari hotline a biz cevap veriyoruz. Tabi bunun turkiye den ve evden yapildigi anlasilmamali. Iste kapi sesi ezan sesi cocuk sesi gibi unsurlar olmamali. Sifir ses ile temiz bir aksan lazim. 4000-5000 tl 600-700 euro yapiyor. Almanya da bir isci caliatiracagi para ile burada 4 5 isci caliatirabiliyor. Sirket i taniyorum. 12 yil once ayni sirkette ayni isi ofis de yapmistim. Ia ahlaki olan yabanci bir sirket. Yalan dolan yok yani.

Almanca cagri merkezi agent i. Yani teleshop kanalinda canli tanitim reklamlari donuyor. Ve aradiklari hotline a biz cevap veriyoruz. Tabi bunun turkiye den ve evden yapildigi anlasilmamali. Iste kapi sesi ezan sesi cocuk sesi gibi unsurlar olmamali. Sifir ses ile temiz bir aksan lazim. 4000-5000 tl 600-700 euro yapiyor. Almanya da bir isci caliatiracagi para ile burada 4 5 isci caliatirabiliyor. Sirket i taniyorum. 12 yil once ayni sirkette ayni isi ofis de yapmistim. Ia ahlaki olan yabanci bir sirket. Yalan dolan yok yani.
Yabancı Dil olmadı lazım yani. Evet kolay bir iş değil ama yapabilirsiniz bence deneyin hiç olmadı

Ne işi bu sektör ne ?
Çok güzel iş
Evde olduğunuz halde yemek parası da alacaksınız Harika.
Çocuğunuz zaten kreş yaşına gelmiş.
Bence başlayabilirsiniz işe artık.

O halde mümkün değil maalesef..
uykusunda bile yapsanız anneeee diye ağlayabilir.
Net anlaşılır..

Call center da çalışacaksınız yani sürekli aktif olacaksınız, konuşup yönlendireceksiniz... bana pek mümkün gelmedi. Masa başı herhangi bir iş olsa yanınıza alırsınız o masada hamur oynar siz işinizi yaparsınız mesela, ama bu işte öyle değil. Ya da siz konuşurken çişim geldi diye bağıracak ? Yani olumsuz konuşmak da istemiyorum ama bu bahsettiğiniz iş şekli evde çocukla başbaşayken mümkün değil.
Ben akşam 1 saat online ders yaptım, evde ablası ve babası olmasına rağmen dersin son 3 dakikasında kucağımda öğrencilerime el sallıyordu.

Ne işi bu sektör ne ?
Çok güzel iş
Evde olduğunuz halde yemek parası da alacaksınız Harika.
Çocuğunuz zaten kreş yaşına gelmiş.
Bence başlayabilirsiniz işe artık.
Almanca cagri merkezi agent i. Yani teleshop kanalinda canli tanitim reklamlari donuyor. Ve aradiklari hotline a biz cevap veriyoruz. Tabi bunun turkiye den ve evden yapildigi anlasilmamali. Iste kapi sesi ezan sesi cocuk sesi gibi unsurlar olmamali. Sifir ses ile temiz bir aksan lazim. 4000-5000 tl 600-700 euro yapiyor. Almanya da bir isci caliatiracagi para ile burada 4 5 isci caliatirabiliyor. Sirket i taniyorum. 12 yil once ayni sirkette ayni isi ofis de yapmistim. Ia ahlaki olan yabanci bir sirket. Yalan dolan yok yani

Almanca cagri merkezi agent i. Yani teleshop kanalinda canli tanitim reklamlari donuyor. Ve aradiklari hotline a biz cevap veriyoruz. Tabi bunun turkiye den ve evden yapildigi anlasilmamali. Iste kapi sesi ezan sesi cocuk sesi gibi unsurlar olmamali. Sifir ses ile temiz bir aksan lazim. 4000-5000 tl 600-700 euro yapiyor. Almanya da bir isci caliatiracagi para ile burada 4 5 isci caliatirabiliyor. Sirket i taniyorum. 12 yil once ayni sirkette ayni isi ofis de yapmistim. Ia ahlaki olan yabanci bir sirket. Yalan dolan yok yani
Düşünmeden kabul edin 8-18 arası çalışırsınız o arada kız da kreşe gider.

Pandemide anlayis gosterilir diye dusunuyorum. Ama sonrasinda tam gun kres dusunmelisiniz. Ben evden calismayi denedim, 8 saatin 3 saati calisabilmisimdir verimli. Ki sizin mola zamanini da kisitli

Call center da çalışacaksınız yani sürekli aktif olacaksınız, konuşup yönlendireceksiniz... bana pek mümkün gelmedi. Masa başı herhangi bir iş olsa yanınıza alırsınız o masada hamur oynar siz işinizi yaparsınız mesela, ama bu işte öyle değil. Ya da siz konuşurken çişim geldi diye bağıracak ? Yani olumsuz konuşmak da istemiyorum ama bu bahsettiğiniz iş şekli evde çocukla başbaşayken mümkün değil.
Ben akşam 1 saat online ders yaptım, evde ablası ve babası olmasına rağmen dersin son 3 dakikasında kucağımda öğrencilerime el sallıyordu.
:)) yaaa yerim o elleri.. yani sirf cocuk sesi degil ezan sesi disardaki cocuklarin top oyun sesi sela sesi herseyi hesaba katmam gerekiyor.

Tek tereddutum bu yonde iste:KK43: gecici bir sure kres acilana kadar yapabilirmiyim diye hesap icerisindeyim
Yanlış mı yorumluyorum işi? Mesaiyi istediğiniz kadar bölün, illaki 1 saat bile olsa çocuğunuz yanınızdayken çalışmanız lazım. Ne yapacaksınız çocuğu bir odaya kilitlemeyi mi düşünüyorsunuz? Siz anlattıkça olayın imkansızlığı ortaya çıkıyor.

mesainin çoğunu geceye bölseniz dayanabilir misiniz?
eşiniz işten kaçta geliyor?
Erken yatip erken kallarim yillardir. Ama gecici bir sure icin yani kres acilama kadar dayaniirm elbette ailem icin. Esim aksam 19 da geliyor. Hafta ici 3 gun al, hafta sonlari da ailecek kahvalti ettik den sonra baslarsan mesaiye ben idare ederim diyor.

4 senedir evden çalışıyorum. Psikolojim bozuldu, karakterim değişti... Pandemi olayı biter bitmez normal iş bakmayı düşünüyorum
Zor mu geldi size evden calismak? Bense sartlarima gore evden calismak hep hayalim olmustu. Yani yol da harcamam gdreken enerji ve zamani kendime evime harcarim diye dusunmustim.

Erken yatip erken kallarim yillardir. Ama gecici bir sure icin yani kres acilama kadar dayaniirm elbette ailem icin. Esim aksam 19 da geliyor. Hafta ici 3 gun al, hafta sonlari da ailecek kahvalti ettik den sonra baslarsan mesaiye ben idare ederim diyor.

ha bir de hafta içi her gün değil. gayet iyi o zaman.
mesela akşam yemek vs den sonra 20:00 da başlasanız 01:00 a 5 saat yapar. kalan 5 saati kızın uykusuna göre ayarlayabilirsiniz. 3 gün idare edilebilir bence. denemeye değer.

Yanlış mı yorumluyorum işi? Mesaiyi istediğiniz kadar bölün, illaki 1 saat bile olsa çocuğunuz yanınızdayken çalışmanız lazım. Ne yapacaksınız çocuğu bir odaya kilitlemeyi mi düşünüyorsunuz? Siz anlattıkça olayın imkansızlığı ortaya çıkıyor.
Kresin acilmasini mi beklemeliyim size gore. Tabi ki kizimi kitlemem. O benim en Hssas noktam. Herseyi onun icin istwrken ona boyle bir zarar vermem

Zor mu geldi size evden calismak? Bense sartlarima gore evden calismak hep hayalim olmustu. Yani yol da harcamam gdreken enerji ve zamani kendime evime harcarim diye dusunmustim.

Çocuksuz belki iyi olabilirdi. Ama çocukla aynen şöyle

-Çocuk kendisiyle değil de bilgisayarla uğraşmanızı kıskanıp huysuzluk çıkarıyor. İşim yoksa kendi kendine çok güzel oynayan oğlum ne zaman iş gelse tepemden inmiyor.

-Ne zaman telefon gelse özellikle gürültü yapıyor, buna ağlama dahil.

-Önemli bir telefon geldiğinde ağlama sesi gelmesin diye konuşma bitene kadar başka odaya kapatıyorsunuz.

-Güzel havalarda dışarı çıkmak istiyor ama iş olmasa bile her an gelebileceği için dışarı çıkamıyorsunuz.

-Bir yandan çocuk bir yandan iş derken bazen kahvaltı bile yapamıyorum. Oğluma yemek yedirirken acele etmeye çalışıyorum işe dönebilmek için.

-Nasıl olsa evdesiniz diye salıyorsunuz kendinizi... Dışarı çıkmaya üşenmeye başlıyorsunuz. Alışverişinizi bile internetten yapıp kendinizi iyi hissetmek için giymeye fırsatınız bile olmayacak şeyler alıyorsunuz.

-İş varken nasıl olsa evdesiniz diye misafir gelebilir. Çünkü kimse size çalışıyor gözüyle bakmaz. Ne de olsa evdesinizdir. Bu yüzden kayın ailede sürekli "evde ya, yemeğe çağırsa" beklentisi oluyor. Şimdiye kadar çok seyrek çağırdım ama sık sık bu konuda dürtülüyorum.

-Dışarıda çalışırken evinizi temizlemek bile eğlenceli gelir. Farklı birşey çünkü. Ama evde çalışırken tepsiyi mutfağa götürmek bile zulüm gibi geliyor.

-Her gün üstünü başını düzeltip dışarı çıkıp hava almak bile inanın insana iyi geliyor. Bu dönemde benim psikolojik rahatsızlıklarım arttı.

-İşyerinde çok arkadaşım olmasa bile insanlarla bir iki sohbet etmek iyi geliyordu. Bazen iş çıkışı bir yerlere gidip sohbet ettiğimiz oluyordu. Evden çalışmaya başladığımdan beri sosyal hayatım kalmadı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Evden çalışmak hele de çocukla stres makinesi oluyorsunuz. Bunun üzerine meslek hastalıkları da ekleniyor. Mesela bende fibromiyalji, boyun fıtığı, mouse tutan elimde sinir sıkışması var.

Diyeceklerim bu kadar...

İmkansız.

Is yerimiz calismaya ara verdi.
Haftada 2 3 kere yarim saatlik online toplantimiz oluyor. Kesinlikle esimin uyanik oldugu saate ayarlıyorum. Bastan sıkı sıkı tembihliyorum. 3.5 yasindaki oglum yanima gelmesin gürültü yapmasin diye. Yine de bazen "annemin yanina gidicem" diye ortaligi yıkıyor. Normalde hic anneci bi cocuk degil ama baska biseyle ilgilenmem onu huysuzlastiriyor. Belki de o kapali kapinin arkasinda ne oldugunu merak ediyor.

3 yasindaki cocuk ne yapacak? Eşinizin isi nasil? Hala tam sureli çalışmıyorsa vardiyalari ayarlayin ki yine evde gürültü olur. Cocugun agzini mi bantlayacaksiniz?

İş gerçekten günümüz şartları için çok güzel hem de ilgi alanınızmış. Tam olarak ne üzerine? Sessizlik gerektiği için merak ettim.

Back
X