hormon değerlerimi yorumlarmısınız?

merhaba sonuçlarınız normal. sorun yok.

Merhaba,
Yaklaşık 3 yıllık evliyim.28 yaşındayım,8 aydır korunmuyoruz ancak gebelik yok.Adetimin 3. günü yapılan test sonuçlarımı yorumlar mısınız? Herhangi bir anormallik varmı?

PROLAKTİN- SONUÇ:17,3 ng/ml (Referans değerler:3-24 ng/ml)

s-TSH - SONUÇ:2,04 mIU/L (Referans değerler: 0,465-4,68)

LH - SONUÇ:2,45 mIU/ml
(foliküler faz: 2,58-12,1 - luteal faz: 0,833-15,5 - ovulatuar faz: 27,3-96,9 - postmenapozal: 13,1-86,5)

FSH - SONUÇ:7,95 mIU/ml
(foliküler faz: 1,98-11,6 - luteal faz: 1,38-9,58 - ovulatuar faz: 5,14-23,4 - postmenapoz: 21,5-131)

E2 - SONUÇ:22,2 pg/ml
(foliküler faz: 26,6-161 - luteal faz:32,7-201 - SİKLUS ORTASI: 187-381 - postmenapoz: 5,37-38,4)

merhabalar.. 24 yaşındayım adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım sonuçlar
TSH:1,0136
SERBEST T3:3,35
SERBEST T4:1,22
FSH:5,60
LH:8,02
PROLAKTİN:14,01
ESTRADİOL:38
sonuç nasıl yorumlayabilir misiniz şimdiden tşkkürler

merhaba sonuçlarınız normal. sevgiler.

merhabalar.. 24 yaşındayım adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım sonuçlar
TSH:1,0136
SERBEST T3:3,35
SERBEST T4:1,22
FSH:5,60
LH:8,02
PROLAKTİN:14,01
ESTRADİOL:38
sonuç nasıl yorumlayabilir misiniz şimdiden tşkkürler

Merhaba,
26 yaşındayım 10 aylık evliyim hem genel bir muayene hem de 3-4 ay sonra bebek düşündüğüm için kadın doğum doktoruna gittim.
smear sonucum temiz çıktı.hormon testlerin şöyle,

Testosteron, serbest* 0.94 0 - 3.09 pg/mL
Estradiol (E2) 62.8 pg/mL
FSH 5.23 Folliküler 2.8-11.3 mIU/ml
Midcycle 5.8-21
LH 8.96 Kadın: Folliküler faz: 2.8-13.2
Ovülasyon: 9.5-75.7
Luteal faz: 1.45-17.5
Postmenapoz:16.5-53.9
Prolaktin (PRL) 28.4 H 1.9-25 ng/mL
TSH 5.09 H 0.4-4 μIU/ml
daha önce 2007 senesinde prolaktin sorunu yaşamıştım fakat kısa bir ilaç tedavisiyle atlattım birdaha da sorun yaşamamıştım.şimdi normalden biraz yüksek ama doktorum çok önemli olmadığını ama tsh için dahiliye veya endokrine görünmem gerektiğini söyledi.tsh 5.09 olması çok sıkıntı yaratır mı?okudum bazılarına ömür boyu ilaç kullancaksın demişler.öyle bir durum olur mu bu değerlerle?
yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

merhaba,yaşım 36 bir yıllık evliyim.adetimin 3. günü yaptırdığım hormon tahlillerimi yorumlarsanız sevinirim.
FSH 8.20 3.03-8.08 mIU/mL
E2 93 21-251 pg/mL
LH 6.44 2.39-6.60 mIU/mL
PRL 15.4 5.18-26.53 ng/ ml
TSH 1.21 ulU/ml
s..T4 1.O4 ng/dl
s.T3 2.31 pg/m

Merhaba bu değerlerinizin mutlaka tedavi edilmesi gerkir. Tiroid için endokrin ya da dahiliye uzmanı yardımcı olacaktır. Kısa sürede ilaç tedavisine cevap veriri endişe etmeyiniz. Sevgiler.

merhaba,
26 yaşındayım 10 aylık evliyim hem genel bir muayene hem de 3-4 ay sonra bebek düşündüğüm için kadın doğum doktoruna gittim.
Smear sonucum temiz çıktı.hormon testlerin şöyle,

testosteron, serbest* 0.94 0 - 3.09 pg/ml
estradiol (e2) 62.8 pg/ml
fsh 5.23 folliküler 2.8-11.3 mıu/ml
midcycle 5.8-21
lh 8.96 kadın: Folliküler faz: 2.8-13.2
ovülasyon: 9.5-75.7
luteal faz: 1.45-17.5
postmenapoz:16.5-53.9
prolaktin (prl) 28.4 h 1.9-25 ng/ml
tsh 5.09 h 0.4-4 μıu/ml
daha önce 2007 senesinde prolaktin sorunu yaşamıştım fakat kısa bir ilaç tedavisiyle atlattım birdaha da sorun yaşamamıştım.şimdi normalden biraz yüksek ama doktorum çok önemli olmadığını ama tsh için dahiliye veya endokrine görünmem gerektiğini söyledi.tsh 5.09 olması çok sıkıntı yaratır mı?okudum bazılarına ömür boyu ilaç kullancaksın demişler.öyle bir durum olur mu bu değerlerle?
Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Merhaba başka bir başlıkta sorunuzu cevaplamıştım. Değerleriniz normal.

merhaba,yaşım 36 bir yıllık evliyim.adetimin 3. Günü yaptırdığım hormon tahlillerimi yorumlarsanız sevinirim.
Fsh 8.20 3.03-8.08 mıu/ml
e2 93 21-251 pg/ml
lh 6.44 2.39-6.60 mıu/ml
prl 15.4 5.18-26.53 ng/ ml
tsh 1.21 ulu/ml
s..t4 1.o4 ng/dl
s.t3 2.31 pg/m

Merhaba bu değerlerinizin mutlaka tedavi edilmesi gerkir. Tiroid için endokrin ya da dahiliye uzmanı yardımcı olacaktır. Kısa sürede ilaç tedavisine cevap veriri endişe etmeyiniz. Sevgiler.

merhaba oncelikle mesajimi cevapladiginiz icin tesekkur ederim.ben dediginiz gibi dahiliyeye gorundum tiroit icin tekrar kan aldilar ve bogazima ultrasonla baktilar kanda da ultrasonda da birsey cikmadi degerleriniz normal ultrasonda da nodul olmadigi normal oldugunu soyledi dr.tsh degeriniz 5.09 cok yuksek bir deger degil tiroitle ilgili diger testler normal cikti ilaca gerek yok 1 ay sonra tekrar bakalim dedi.bu ay dogum kontrol ilacim bitti 3 gune kadar regl olacagim reglimin 3. gunu tekrar hormon testi mii yaptirmaliyim?ilaca devam etmeyi dusunmuyorum cunku 2 ay esim korunduktan ilacin etkisini vucudumdan attiktan sonra gebelik dusunuyorum.fakat bu tsh beni korkuttu.baska bir doktora da gorunsem misizce?

merhaba tekrar gebelik beklentiniz olduğu için tsh değerinizin 2,5 uğun altına düşürülmesi gerkir. ona göre ilaç kullanım dozlarınız ayarlansın. sevgiler.

merhaba oncelikle mesajimi cevapladiginiz icin tesekkur ederim.ben dediginiz gibi dahiliyeye gorundum tiroit icin tekrar kan aldilar ve bogazima ultrasonla baktilar kanda da ultrasonda da birsey cikmadi degerleriniz normal ultrasonda da nodul olmadigi normal oldugunu soyledi dr.tsh degeriniz 5.09 cok yuksek bir deger degil tiroitle ilgili diger testler normal cikti ilaca gerek yok 1 ay sonra tekrar bakalim dedi.bu ay dogum kontrol ilacim bitti 3 gune kadar regl olacagim reglimin 3. gunu tekrar hormon testi mii yaptirmaliyim?ilaca devam etmeyi dusunmuyorum cunku 2 ay esim korunduktan ilacin etkisini vucudumdan attiktan sonra gebelik dusunuyorum.fakat bu tsh beni korkuttu.baska bir doktora da gorunsem misizce?

Hocam merhabalar ben 29 yaşında 2 senelik evliyim bebek düşündüğümüz için hormon testi yaptırdım ultrasonla bakıldı temiz dendi smearde öyle 2 ay önceydi bu tabi hormon testini yeni yaptırdım doktorum sadece fsh ve e2 ye baktırmış fsh 8 e2 ise 68 çıkmış adetimin 2.günüydü yorumlayabilir misiniz şimdiden teşekkürler

merhaba bana göndermiş olduğunuz hormon değerleriniz normal sorun yok. eşinizin sperm değerlendirmesinin yapılmasını tavsiye ederim. sevgiler.

Hocam merhabalar ben 29 yaşında 2 senelik evliyim bebek düşündüğümüz için hormon testi yaptırdım ultrasonla bakıldı temiz dendi smearde öyle 2 ay önceydi bu tabi hormon testini yeni yaptırdım doktorum sadece fsh ve e2 ye baktırmış fsh 8 e2 ise 68 çıkmış adetimin 2.günüydü yorumlayabilir misiniz şimdiden teşekkürler

hemen yanıt verdiğiniz için teşekkürler hocam.doktorumlada az önce görüştüm oda gayet normal dedi teşekkür ederim

Merhaba hocam. Ben yaklaşık 6 yıldır yüksek fsh, östrojen düşüklüğü nedeniyle doğum kontrol hapı ile tedavi oluyorum. İlaçsız asla adet olamıyorum. İlaç almadığım dönemlerde fsh'ımın 130'lara kadar çıktığı oldu ki zaten ilaç alırken bile 30'un altına düşmedi. Dün ise tiroidimde 4 tane 3mm'den küçük nodüller olduğunu öğrendim. Acaba bendeki bu yıllardır süren hormon sorununu, adet olamama durumunu tirodimdeki nodüller mi etkiledi? TSH ve tiroid hormonlarım normal ancak dediğim gibi ergenliğe girdiğim 2. yıldan bugüne kadar diane 35 ile adet olabildim. Bir de diane 35 nodüle sebep olmuş olabilir mi? Artık evlenince çocuk sahibi olamayacağım derdini bi kenara kaldırıp kendi sağlığımın peşine düşmek zorunda kaldım. Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

merhaba sonuçlarınız erken menopoz bulgularını gösteriyor maalesef. ancak tiroidinizdeki nodullerin durumla direkt ilgisi yok. endokrin uzmanı tarafından takip edilmeli ve yönlendirilmelisiniz. sevgiler.

Merhaba hocam. Ben yaklaşık 6 yıldır yüksek fsh, östrojen düşüklüğü nedeniyle doğum kontrol hapı ile tedavi oluyorum. İlaçsız asla adet olamıyorum. İlaç almadığım dönemlerde fsh'ımın 130'lara kadar çıktığı oldu ki zaten ilaç alırken bile 30'un altına düşmedi. Dün ise tiroidimde 4 tane 3mm'den küçük nodüller olduğunu öğrendim. Acaba bendeki bu yıllardır süren hormon sorununu, adet olamama durumunu tirodimdeki nodüller mi etkiledi? TSH ve tiroid hormonlarım normal ancak dediğim gibi ergenliğe girdiğim 2. yıldan bugüne kadar diane 35 ile adet olabildim. Bir de diane 35 nodüle sebep olmuş olabilir mi? Artık evlenince çocuk sahibi olamayacağım derdini bi kenara kaldırıp kendi sağlığımın peşine düşmek zorunda kaldım. Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

Merhaba,
Adetimin 3.günü yapılan hormon testine göre:

Tsh: 1.22
fsh: 11.08
prolaktin 18.18 çıkmış.

yorumlayabilir misiniz?
Hamileliğe engel bir durum var mı?
Yaşım :34.

Merhaba test sonuclarınızın yorumlanabilmesi için beraberinde estrodiol ve lh seviyelerinin de olması gerekir. Sevgiler.

merhaba,
adetimin 3.günü yapılan hormon testine göre:

Tsh: 1.22
fsh: 11.08
prolaktin 18.18 çıkmış.

Yorumlayabilir misiniz?
Hamileliğe engel bir durum var mı?
Yaşım :34.

Back
X