Hormon testi için Acil yardım

Sakizkutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
424
108
73
Kızlar merhaba, acil cevap almam gerektiği için buraya yazıyorum.
Konu açmıştım daha önce o taşındı, ordan cevap veren yok.

Benim süt hormonu yüksekliğim vardı ilaç kullandım düştü.
Doktor birdahaki ay adetliyken tekrar gel bakalım yükselmişse mr isteyeceğim demişti.
Fakat benim adetim hep hafta sonuna geliyor ve hemen bitiyor.
2 aydır bu sebeple veremiyorum.

Şimdi size sormak istediğim soru; Hafta sonu hastaneye gitsem(devlet hastanesi) Ben şu doktorun hastasıyım, böyle böyle desem kan verip hormonuma baktırabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

canım bende süt hormonu yükseliği yani prolaktin yüksekliği vardı benimde mr istemişti sen doktoruna bunu söyle mr için zaten önceden gün alman gerekiyor ve mr için gece bile randevu veriyolar

Adetin 2. ya da 3. günü kan vermek en doğru sonucu verecektir.
Acil bölümü kan alıyor diye biliyorum, bence bir sorun teşkil etmez.

Haftasonu devlet hastanesinde prolaktine baktırabileceğinizi hiç sanmıyorum.
Acilde sadece hemogram, biyokimya gibi aciliyeti olan kan değerlerine bakılır.

Son düzenleme:
Zaten adetim yine bitti gidemedim yani.
2 aydır baktıramıyorum, mr'da çekilmedi.
Aklıma çok fena takıldı şu mesele, ne yapsam bilemiyorum.

Bi mr çekilsem rahatlatacağım aslında ama, hangi doktora gidip söylesem acaba?
Adetimi bekleyemeceğim artık.

Baş dönmem de var, korkuyorum. :(

en kötü özelde yaptırın tetkiklerinizi yaparlar herhalde diye düşünüyorum. ya da doktorunuzdan randevu alıp durumu açıklayın başınızın da döndüğünü eklemeyi ihmal etmeyin. içinizi ferah tutun geçmiş olsun.

Kızlar merhaba, acil cevap almam gerektiği için buraya yazıyorum.
Konu açmıştım daha önce o taşındı, ordan cevap veren yok.

Benim süt hormonu yüksekliğim vardı ilaç kullandım düştü.
Doktor birdahaki ay adetliyken tekrar gel bakalım yükselmişse mr isteyeceğim demişti.
Fakat benim adetim hep hafta sonuna geliyor ve hemen bitiyor.
2 aydır bu sebeple veremiyorum.

Şimdi size sormak istediğim soru; Hafta sonu hastaneye gitsem(devlet hastanesi) Ben şu doktorun hastasıyım, böyle böyle desem kan verip hormonuma baktırabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

bazı devlet hastaneleri acillerinde bazı hormonlar calısılmayabılır onu bir sorman lazım hastaneye ,calısıyosan izin alma imkanın yok mu

en kötü özelde yaptırın tetkiklerinizi yaparlar herhalde diye düşünüyorum. ya da doktorunuzdan randevu alıp durumu açıklayın başınızın da döndüğünü eklemeyi ihmal etmeyin. içinizi ferah tutun geçmiş olsun.

Artık özele gitmeyi düşünüyorum zaten.
Ama yine adetimin gelmesini mi bekleyim yoksa hangi bölüme gidip anlatayım durumumu bilemedim. :(

bir endokrinoloğa görünebilirsin. doktorların soruları cevapladığı bir site var ordan danışabilirsin belki yardımcı olurlar.

Canim adetin basladigi gun 1 sayilir. Diyelim cuma basladi. Pzt 4 olur.
Ama cmt baslarsa pzt gidebilirsin. Pazar baslarsa da hem pzt hem sali gidebilirsin nasil istersen.
Adetin 3 gunden az degilsir herhalde zaten. Ayrica da adetin devam etmesi gerekmez adetin 21. Gunu randevu verdiler bana defalarca. Basladigi gunu 1 sayip hesaplanir.
Ayrica benim de prolaktinim yuksek, adenomum da var mr sonuclarina gore. 1cm in altinda ise ilac tedavisi yapilacak zaten...

Ozelde tek bir hormona bile 80 -100 lira gibi ucretlere bakiyorlar. Muayene ucreti de var. Devlete git tum hormonlarina bakilsin bence

Back
X