hormon testi

minnakzuzu

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
829
458
Hocam merhaba,
Ben 25 yasindayim 1,5 yıllık evliyim ve 7 aydır korunmuyorum ilk kez doktora gittim test yapıldığında adetinin 4. Günüydü ve hormon tahlilinde
FSH 6.79
Lh 11.06
Estradiol 35
Prolaktin 8.74
TSH 1.03
Çıktı sizce değerler normal mi pko olmaktan çok korkuyom bu yönde bi şüphe varmı sizce?
Bu arada adetim her ay düzenli gelir 30-34 günde bir gelir ve suresi hep aynidir

Son düzenleme:
Hocam merhaba,
Ben 25 yasindayim 1,5 yıllık evliyim ve 7 aydır korunmuyorum ilk kez doktora gittim test yapıldığında adetinin 4. Günüydü ve hormon tahlilinde
FSH 6.79
Lh 11.06
Estradiol 35
Prolaktin 8.74
TSH 1.03
Çıktı sizce değerler normal mi pko olmaktan çok korkuyom bu yönde bi şüphe varmı sizce?
Bu arada adetim her ay düzenli gelir 30-34 günde bir gelir ve suresi hep aynidir
Merhabalar :
Polikistik over sendromu usg de yumurtalıklarda kolye gibi dizilmiş 2-9mm buyuklukte ve 12 den daha çok sayıda yumurta folıkullerı ( yumurta kesecıklerı) varlıgında tanı alır. .
Polikistik over teşhisinde izlenilecek adımlardan ikıncısı hormon tetkiklerine bakmak olacaktır. Erkeklik hormonu, progesteron seviyelerine bakılarak bilgi edinebilmek gerekebilir.
Bakılan hormon kanlarında LH yüksek olacak ve FSH düşük çıkacaktır. ( sızın degerlerınız de desteklıyor.)Kilo problemi yaşayan bayanların kanda glikoz seviyeleri de yükselmiş olabilir. Böylebır durumda glikoz yükleme testleri ve açlık- tokluk kan şekeri ilişkisine bakmak gerekebılır. .PCOS durumunda yumurtlama düzensizliği- geç adet olmak ya da hiç olamamak ,Erkeklik hormonunun yükselmesi ile ciltte problemler- tüylenme, sivilce, göbek çevresi kilo alımları ayrıca düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebe kalamamak gorulebılmektedır. Gebe kalma problemı olanlarda yumurtlamanın hap veya ıgneler ıle yerıne konulması gıbı yardımcı ureme teknıklerı ıle kolay mucadele edılebılen bır durumdur.

Adetinizin 2 veya 3. günü gelmeniz halinde yapılacak usg ve hormonal tetkıklerınız ıle daha detaylı bılgılendırıleceksınız .PCOS üreme ıle ılgılenen bu konuda uzmanlaşmıs hekımlerce daha dogru tedavı edılicegınden bu konuda hekım secımı de onem kazanmaktadır.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.