Hormonlar bir insanı ele geçirebilir mi?

Merhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.

O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.

Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.🌸
Benımde lıbıdom artıyor. Yanı öle kotukı:) Bütün eskı sevgılışerım o an çok yakışıklı gelıyor gözüme.Yazıorum sonra pişman oluyorum. Kavgada yapıorum. Aglıorumda. Bunun caresı varmı. Eskı sevgılıye yazıp sarılıp opusuorum. Sonra o kadar pişman oluyorum kı. Lütfen KK karaktersızsın fln demeyın. Benı ele gecırıo. Bır keresınde annem benden uzak dur kızım dedı😁😁😁Bagırıom aglıom gülüm. Neden bu kadar zor

Merhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.

O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.

Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.🌸
Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Öyle bir gerginlik, stres, duygusallık oluyor ki sağa sola çatıyorum. Sonra ağlama krizi, gerçekleri saptırma en sonunda pişmanlık. Gerçekten hem kendimi hem çevremdekileri çok yıpratıyorum. Kim olursa olsun bu durumu çekmek zorunda değil. Eskiden böyle olmazdı son 2-3 senedir falan çok yoğunlaştı. Bir çözüm bulabildiniz mi :(

Ben duygusal olarak daha hassas oluyorum.Normalde hislerini gosteren biri değilim ama o ara ne oluyorsa artık 🤣

Eski bir arkadasim boyle donemlerine ozel pasiflorali bitki çayları tuketiyordu.

Pms çoğu kadında aynı belirtileri gösterir ancak daha yoğunsa bu pdb olabilir yani premenstural disforik bozukluk. Eğer gerçekten sizi çok zorluyorsa bir doktora görünüp nedenini araştırın derim. Bazı vitamin eksiklikleri vs bu dönemin ağır geçmesine neden olabiliyor. Fiziksel olarak bir problem bulunamazsa psikiyatriste gidip bu dönemi daha rahat atlatmanızı sağlayacak takviyeler isteyebilirsiniz.

Back
X