• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HORTLAK GIBIYMISIM!! :,( (Dalga gecmis benimle)

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Merhaba daha once baska bi uyelgim vardi ama arkadaşlarım adresimi bildiği icin yeni hesap aldm yani burda yeni sayilmam neyse;

Ben asirii derecede beyazim ama soluk bi beyazlik, gozaltlarim genelde esrar kullanmis gibidir cildimde sorunludur sivilceler, gozenekler, kirmizi sivilce izleri vs.
Kucuklugumden beri hep alay konusu oldum hatta bikere tam ergenlik döneminde arkadaslarimin yaninda bi kac cocuk pesime takilip hayalet/hortlak diye dalga geçmişti cok utanmistm, aglamstm
Ve yakin zamandada (gecensene) hoslandigm cocugun arkamdan ortak arkadaslarimiza hakkimda vampir/hortlak diyerek dalga gectigini duymuştum ve bu olay benm psikolojimi cok bozmustu cok zor atlattm cunku beni alay konusu etmis gulmus dalga geçmiş zaten hakkımı kesinlikle helal etmiyorum ona, kisin cok dikkat cekmesede yaza dogru başlıyo hastamisin hayalet gibisin neyin var sorulari kisinda var ama yazin daha fena ama artik dayanamiyorm nefret ediyorum yazlardan herkesin bana bakmasindan nefret ediyorum! Suan hoslandigim biri var ve sirf buyuzden ona acilamiyorum, dusunsenize beraber sokakta dolaşırken insanlar onun yaninda bana boyle laflar atar hastalikliymisim gibi bakip acirlarsa ben naparim? Cok utanirm:( artik bu durumdan kurtulmak istiyorum solaryuma girmek istiyorum ama zaten tenim hassas hemen guneste benlerim cikiyo acaba olurmu bana solaryum?

P.s: Bana tek derdin bu olsun vs. Demeyin lutfen kucuklugumden beri hep arkadaşlarımın yaninda utandirildim, arkadslarim utandirdi(bileklerini bileklerimle yanyana getirip dalga fln gecmeler vs) ve artik bunlar bende psikolojik takintilar birakti paranoyaklastm resmen mesela yazin disari cikmak istemiyorum mumkun olduğunca cikmiyorum ve ozguvenm sifir hoslandigim insan yazin benden soguycak ayrilicak diye dusunuyorm
Cok karisik oldu kusura bakmayin icimi dokmek istedm ve benm gibi olanlar varmi, benm gibi olup solaryuma giren varmı merak ediyorum
Bu arada yasim 18 :)

Bi pudra, bi göz kalemi, göz altı kapatıcısı, allık, dudak kremi..

Sivilceler kapanır, göz altların aydınlık olur, cildin istediğin gibi biraz daha koyu olur, ve allık yüzüne renk verir :34:

Bu kadar sorun ediyorsanız arkadaşların da diyeceği gibi makyaj yapabilirsiniz.

Önce cildiyeye gidip solaryuma gitmenizin sakıncası olup olmadığını sorabilirsiniz. Bu sorunu bu kadar kafaya takıp da bir devlet hastanesine gidip gözükmemiş olmanız, doktora sormadan solaryuma gidip gidemeyeceğinizi buradan anlamaya çalışmanız bence saçma olan.

Sen zannettiğim eski üye isen, evvelki konularında da psikoloğa gitmen gerektiği söylenmişti hep.
Sağlıklı düşünemediğin ve özgüveninin yerlerde olduğu konusuna değinilmişti.
Hala aynı yerde sayıyorsun verilen tavsiyelere rağmen.
Hiçbir lafı dinlemiyorsun.
Sorun beyazlıkta değil, senin enteresan düşünce yapında.
Artık bir şeyler yap bunun için.

Bunlarin hic biri care olmayacak seyler degil

tenin icin solaryuma gidebilirsin, 5 dakikayla baslarsin, gittikce 2 dakka 2 dakka yükseltirsin...
gözalti koyuluklarin icin güzel bi göz kremi ve kapatici kullanabilirsin
cildin cok bozuksa kendine göre bi bakim rutini uygulayabilir, cildini düzeltebilirsin...

Özgüveninin yaralanmasi cok dogal, agir seyler yasamisin
ama caresi yokmus gibi kendi kendine aciman dogru degil...

Bu kadar sorun ediyorsanız arkadaşların da diyeceği gibi makyaj yapabilirsiniz.

Önce cildiyeye gidip solaryuma gitmenizin sakıncası olup olmadığını sorabilirsiniz. Bu sorunu bu kadar kafaya takıp da bir devlet hastanesine gidip gözükmemiş olmanız, doktora sormadan solaryuma gidip gidemeyeceğinizi buradan anlamaya çalışmanız bence saçma olan.

Daha once bi cok doktora gittim ama hepsi beni artık beyazlik moda diye gecistirerek gonderdi, solaryumu kesinlikle önermiyolar

Sen zannettiğim eski üye isen, evvelki konularında da psikoloğa gitmen gerektiği söylenmişti hep.
Sağlıklı düşünemediğin ve özgüveninin yerlerde olduğu konusuna değinilmişti.
Hala aynı yerde sayıyorsun verilen tavsiyelere rağmen.
Hiçbir lafı dinlemiyorsun.
Sorun beyazlıkta değil, senin enteresan düşünce yapında.
Artık bir şeyler yap bunun için.

Bu benim bu sorunumla ilgili actigim ilk konu

Bunlarin hic biri care olmayacak seyler degil

tenin icin solaryuma gidebilirsin, 5 dakikayla baslarsin, gittikce 2 dakka 2 dakka yükseltirsin...
gözalti koyuluklarin icin güzel bi göz kremi ve kapatici kullanabilirsin
cildin cok bozuksa kendine göre bi bakim rutini uygulayabilir, cildini düzeltebilirsin...

Özgüveninin yaralanmasi cok dogal, agir seyler yasamisin
ama caresi yokmus gibi kendi kendine aciman dogru degil...
Tek çare solaryum gibi ama kimse önermiyo bide çabuk kiristiriyomus solaryum cok kararsiz kaldim

Yorumlariniz icin cok tesekkurler

Cildiyeye beyazlik icin degil sivilce icin gitmelisin. Beyazlik icinse ben gunesten kaciyorum. Ustune sari tenliyim :) bildigin sari :) ama kimsede donup bana kizilderili misin demez. Biraz guvenin olcak biraz da dikkati tenine degil konusmana cekmen lazim. Gerektigi yerde kendinle dalga gecmeyi bilmen lazim. Ben senin yerinde olsam hortlak taklidi yapardim bunu dediklerinde.

kücüklügümden beri deyince bende 30-35 yasindasin sandim
daha kücüksün
beyaz olmak güzel birsey bunu unutma
solaryumu unut
doktora git cildin icin ilac kullan baska birsey yapmana gerek yok

Canim ben de beyazim. Hatta bir ara bir albinoya rica etsem de kollarimizi kiyaslasak hangimiz daha beyaziz diye derdim. Lise de yaz tatili sonrasi bronz gelen arkadaslara icim giderdi. Gunes alerjim var o yuzden cok guneslenemiyorum. Tenim hem beyaz hem ince yani butun damarlar gorunuyor. Cenemdeki damara iyy bi fondoten sursene diyen bir arkadasim bile oldu. Ama cildim cok hassas o yuzden her gun fondoten suremem sadece ozel gunlerde. Ama esimle ilk tanistigimda onu etkileyen rengim olmus. Esmerleri hic sevmez. Nerde beyaz tenli unlu var guzel dedigi odur. solaryumun ssini bile duymak istemez ki zaten zararli. Gotik ablalar vardir bilir misin bilmiyorum renklerini pudrayla daha da acar ve koyu goz makyaji yaparlar hayranlari da baya fazladir. Bana dogal gotiksin ne guzel rus beyazi der. Senin eksigin ten rengin degil ozguvenin. Herkesin sahip oldugu ten rengine sahip olmaya ne gerek var. Farkli ol dikkat cek. Sivilcelerin icin tedavi ol. Gozaltlarin icin bir kapatici kullan. Saclarini kizila boyat ve arkana yaslan. Duz sacli olup kivircik olana kivircik olup duz sacli olana esmer olup beyaz tene beyaz tenli olup esmere ozenmek doganin bir parcasi ama seninki saglikli degil.

solaryuma belirli aralıklarla düzenli olarak gidiyorum. kuzenim baya beyaz tenli o da benmle geliyor.güzel bir solaryum merkezinde 3-3-5-7-10 dk aralıklarla girebilirsiniz kendinizi bol bol nemlendirdiğiniz tkdirde sıkıntı olmuyor.
ve unutmadan sivilce izlerimi kılcal damarlarımı solaryumla gizliyorum ve hergün makyaj yapmak zorunda kalmıyorum

Son düzenleme:
yüzündeki sivilceler için iyi bir cildiye doktoruna gidebilirsin bnm arkadaşımdada vardı ve geçti..beyaz tenli olmakta ne var Hollywood da çoğu yıldızda beyaz tenli:):)ben çok severim beyaz tenli insanları göz altı içinde o sorun hemen hemen her bayanda var demet akalını görmüyor musun :) güzel bir kapatıcı ile halledebilirsin bunlar çözülmiyecek şeyler değil.. yeter ki sen kendine güzel bak..

Beyaz tenli olanlara kızıl-bakır renk saçlar çok yakışıyor hem yüzünede renk veriyor...Bide o renk bir allık atıp gözünüze kalem çektinizmi yeterde artar bile

Tek çare solaryum gibi ama kimse önermiyo bide çabuk kiristiriyomus solaryum cok kararsiz kaldim

Yorumlariniz icin cok tesekkurler

bence sen önce cildini düzeltmeye bak...
beyaz tenli olmakla, solgun olmak arasinda fark var...
bu solgunlukta cildine iyi bakmakla düzelir anca.
sonra ufak tefek makyaj yardimiyla yüzüne renk katarsin...

sırf senin gibi olmak icin yuzune bembeyez pudra surenler oldugunu biliyor musun? :9:
benim lise donemlerimde oyle arkadaslarım vardı, hatta kararmamak icin gunese bile cıkmazlardı.
sivilcelerinin olması normal, rahatsız edici duzeydeyse ve iyilesmiyorsa bir dermatologa gitmen iyi olur,
bana doktor kurutucu pudra ve bir krem vermisti ve hic sivilcelerimde oynamadım, simdi cildim bebek gibi :34:

fakat daha kac yasındasın solaryum diyorsun, cildine yazık edersin, genceciksin gitme bence.
arkadaslar guzel makyaj tiyoları vermis, onları uygulayabilirsin ama cildinin nefes alması icin cok sık uygulamamanı oneririm.

bak yalnız degilsin, benim 18 yasındaki halimi anlatmıssın, bir de gunese cıkınca hemen cillerim artardı,
onceleri utanır gibi oldum sonra amaaaan bana ne sanki onlar dunya guzeli diyip umursamamaya basladım,
sonra ozguvenim oyle yukseldi ki pesimden kosarlardı da kimseye yuz vermezdim... ben okuyup bilimkadını olcam derdim :51:
kendinle dalga gecebilmeyi ve ozguvenini yukseltecek sekilde herhangi bir alanda basarılı olmaya gayret goster bence,
o zaman hayat o kadar kolaylasıyor ki, bugun guzelligi sorun ederken yarın diger sorunlarının ustesinden daha kolay geliyorsun :34:

beyaz tenı kendıme yakıstırmasamda..
beyaz ten kımılerıne göre asaletın sımgesıdır..
ınsanlar tenlerıne gunes degmesın dıye semsıye veya asortık sapkaların altna saklanıyor..

senın çözmen gereken sorun öncelıkle göz altların..
bı kapatıcı kullanmalısın sanırım..
bıde yanaklarına allık sürersen abartmadan,cok sağlıklı bı görünüme kavuşursun..

Merhaba daha once baska bi uyelgim vardi ama arkadaşlarım adresimi bildiği icin yeni hesap aldm yani burda yeni sayilmam neyse;

Ben asirii derecede beyazim ama soluk bi beyazlik, gozaltlarim genelde esrar kullanmis gibidir cildimde sorunludur sivilceler, gozenekler, kirmizi sivilce izleri vs.
Kucuklugumden beri hep alay konusu oldum hatta bikere tam ergenlik döneminde arkadaslarimin yaninda bi kac cocuk pesime takilip hayalet/hortlak diye dalga geçmişti cok utanmistm, aglamstm
Ve yakin zamandada (gecensene) hoslandigm cocugun arkamdan ortak arkadaslarimiza hakkimda vampir/hortlak diyerek dalga gectigini duymuştum ve bu olay benm psikolojimi cok bozmustu cok zor atlattm cunku beni alay konusu etmis gulmus dalga geçmiş zaten hakkımı kesinlikle helal etmiyorum ona, kisin cok dikkat cekmesede yaza dogru başlıyo hastamisin hayalet gibisin neyin var sorulari kisinda var ama yazin daha fena ama artik dayanamiyorm nefret ediyorum yazlardan herkesin bana bakmasindan nefret ediyorum! Suan hoslandigim biri var ve sirf buyuzden ona acilamiyorum, dusunsenize beraber sokakta dolaşırken insanlar onun yaninda bana boyle laflar atar hastalikliymisim gibi bakip acirlarsa ben naparim? Cok utanirm:( artik bu durumdan kurtulmak istiyorum solaryuma girmek istiyorum ama zaten tenim hassas hemen guneste benlerim cikiyo acaba olurmu bana solaryum?

P.s: Bana tek derdin bu olsun vs. Demeyin lutfen kucuklugumden beri hep arkadaşlarımın yaninda utandirildim, arkadslarim utandirdi(bileklerini bileklerimle yanyana getirip dalga fln gecmeler vs) ve artik bunlar bende psikolojik takintilar birakti paranoyaklastm resmen mesela yazin disari cikmak istemiyorum mumkun olduğunca cikmiyorum ve ozguvenm sifir hoslandigim insan yazin benden soguycak ayrilicak diye dusunuyorm
Cok karisik oldu kusura bakmayin icimi dokmek istedm ve benm gibi olanlar varmi, benm gibi olup solaryuma giren varmı merak ediyorum
Bu arada yasim 18 :)

Anliyorum durumun psikolojik olarak cok zor , ama biliyosun artik oyle bi doneme geldikki ölumden gayri herseye care var , bilmiyorum hic dusundunmu solaryuma girmeyi veya fondoten ,bbcream gibi cildi daha kusursuz gösteren kozmetik urunlerden denemeyi , cevabin hayirsa bi bakmani tavsiye ederim . Sorununu cözmez ama kendini daha iyi hissedersin gecici bi sureligine , en azindan :34:

Ben senin yerinde olsam, öncelikle bir dermatologa gider sivilce sorunumu çözerdim. Sonra tenime uyumlu bir saç rengi ile saçımı boyatırdım. Biraz da makyaj desteği ile porselen bebek gibi dolaşırdım :9: Güzelliği ile meşhur iskandinav ülkelerinin kızları hep bembeyaz değil mi? Beyaz ten çok yaygın değil ülkemizde ve haliyle daha kıymetli. Kendine dert etmek yerine bunu bir avantaja çevirebilirsin :34:

Back
X