Hoşça Kalın!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bn naptiysam yine bende terliği yedim

"Otekı köpek nerde" Dıyen anneler gbı bızı de yaktın

Size kismen katılıyorum, o kadar boş ve empati yoksunu insanlar var ki... Maalesef bunlar her yerde

Ezeli cezalar vermiyorki yönetim çok aşırı birşey olmazsa bende ban aliyorum hakettim ama ben.Çünkü cevap verdim çanak tuttum aslında bir keresinde yorumum saçmaydı kabul etmedim o anda ama sonra baktım saçmaydı.Neyse 1 gün falan alıyorsunuz en çok bilmiyorum daha fazlasını.Yorumu dikkate alıp polemik yapmayınca almıyorsun.Yapmadaydiniz keşke konunuz çokta polemikli de değildi aslında.

konunuz neydi bilmiyorum ama ben de polemik sebebiyle defalarca ceza aldım. ama karşı taraf da aldı yani tek bana verilmedi.

ama su da var, benim konum veya baska bir konu farketmez, sizin fikriniz empati olmalsızın yerildiğinde ve sizi aslında olmadığınız bir şeyle itham ettiklerinde haklı olarak cevap vermek istiyorsunuz. bir keresinde bir üyenin konusunda mesajların %80 ben ve diğer üyeler arasındaki polemikle geçmişti hatırlıyorum.

ama işte burası da böyle bir yer. dısarıda nasıl ki böyle insanlarla karşılaşıyorsak burda da dısardaki insanlar var sonucta. bazen ben de “yok artık” diyorum yapılan yorumlara. fakat ceza yiye yiye sanırım overdose olduğunu hissettiğim anda cevap vermemeye, mesajıma her yorum yapana cevap vermemeye basladım. sonucta bir konu açıyorum, işime gelen, bana yarayanı alır gerisini görmezden gelirim.

uzun süre bunları kişisel algıladım ama sonra dedim ki buraya yazdığım kadarını biliyorlar ve beni tanımıyorlar bile. biraz daha yapıcı, saldırganlıktan uzak olsak ne güzel olurdu ama yapcak bir sey yok.

bu arada sitedeki kadınların %90’ı çok yardımcı ve anlayışlı. arada canı sıkılanları da görmezden gelmek zor değil

Ben bir-iki cevap verip olasi yanlis anlamayi/eksik bilgilendirmeyi duzeltmeye çalışıyorum. Bakiyorum ki karsi taraf anlamiyor ya da anlamak istemiyor, amaaan deyip geciyorum. Herkese kendimizi eksiksiz anlatip kabul ettiremeyiz.

Fikir almak icin konu açtığımizda da illa ki aksi yorumlar gelecek. Sonucta aksi yorumları da gormek icin konu aciyoruz. Kabul ederiz etmeyiz o ayri.

Ha bazen uslup konusunda ciddi sıkıntı oluyor evet. Kaba, alayci, itham edici vs. Ben sahsen onları da ciddiye almiyorum. Sayfayi kapattigimda yok olacak insanlarin usluplariyla dertlenemem, herkes kendini yansitiyor der geçerim. Cok da şaapmamak lazim, sanal bir platform alti ustu.

Toksik yazar, empati ve saygı yoksunu insanlar dediğiniz üyelerden biri şöyle yazmış

Kocanın ailesinden ev isteyene kadar kendi ailenden de isteyebilirsin mesela

Sizde karşılık olarak şu mesajı yazmışsınız

Üye iddia ettiğiniz gibi sizi zehirlememiş, gayet makul üslubunda herhangi bir sorun olmayan eleştiri mesajı yazmış, sizin tabirinizle üyeyi sözlerinizle “zehirleyen” siz olduğunuz için banlanan da siz oldunuz.

ek. 3- Sitede veda yazıları veya gel çok özledik yazıları kesinlikle yasaktır. Kalana git gidene de kal demedik bu güne kadar.

• Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre forum kurallarına uymak durumundadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir. Forumumuz belirlenmiş olan kurallara uymayı reddeden kullanıcılara hizmet vermek zorunda değildir.
Bu sebeple hem ulusa sesleniş veda konuşmanız sebebiyle ceza aldınız hem de olur da kazayla eliniz çarpar giriş butonuna basar mazallah toksik siteye yeniden girer de üzülürsünüz diye önlem alıp üyeliğinizi iptal ettim.

Saygılarımla.

@Kazen şunu ekledi ;

Son zamanlarda “bir derdim var” diyerek açılan konuların bir kısmı gerçekten dert paylaşmaktan çok farklı bir noktaya evrilmiş durumda. Site kuralları çerçevesinde yapılan en ufak bir eleştiriyi bile linç yedim diye yorumlayan bir kitle oluştu. Oysa eleştiri ile saldırıyı ayırt etmek, burada sağlıklı bir iletişim kurabilmenin en temel şartı.

Bununla birlikte, site yönetiminin adaletsiz olduğunu iddia edenler de var. Ancak çoğu zaman bu iddiaların, kurallar okunmadan yapılan paylaşımlar ya da ihlaller sonrası alınan aksiyonlara dayandığını görüyoruz. Kuralları bilmeden üye olup, sonrasında yaşanan durumları haksızlık olarak nitelendirmek ne yazık ki çözüm değil.

Bir diğer konu ise sürekli şikayet eden ya da adeta takip halinde olan üyeler. Kimin ne yaptığına fazlasıyla odaklanıp, en küçük detayı bile raporlayan, hatta kişisel meseleleri siteye taşıyan bir yaklaşım da ortamı gereksiz yere geriyor. Elbette kurallara aykırı durumlar bildirilmeli; ancak bu durumun bir alışkanlık ya da kişisel hesaplaşmaya dönüşmesi kimseye fayda sağlamaz.

Özetle; burası herkesin kendini ifade edebileceği, dertleşebileceği bir alan. Ama bunun sürdürülebilir olması için eleştiriye açık olmak, kuralları okumak, iletişim diline dikkat etmek ve biraz da iyi niyet gerekiyor. Aksi halde herkesin şikayet ettiği ortamın bir parçası haline gelmek kaçınılmaz oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`