Hoşuma gitti sızde okuyun ıstedım...

böyle kv.bulursam öpüp başıma koyarım..

Canını paylşmıştır başka bir kadınla gıkını çıkartmamıştır.Vay anasını

Hem sadece gelinler kaynanalarını bir seviliyorsa beş sevmeli damatlar için geçerli değil sanırım.

Açıkçası bana çok boş bir yazı geldi ne yalan söyleyeyim.

Kayınvalide anne gibi asla olamaz bence tabiki çok iyi insanlar var ama annemiz bambaşkadır...

bu yazıda benim de garip bulduğum çok şey var.

k.validem bana kızım dedi de ben mi anne demedim yani

keşke her büyük büyklüğünü bilse de küçüklere laf düşmese.

aslında içinde her şey arayabılır insan
şifreli ve anlamı derin bir yazı

bu yazıda benim de garip bulduğum çok şey var.

k.validem bana kızım dedi de ben mi anne demedim yani

keşke her büyük büyklüğünü bilse de küçüklere laf düşmese.

agzini öpeyim diye bir laf vardi, degilmi?

ben de bunu yazanın bir kaynana olduğunu düşünüyorum sonuna '' kaynanaların kötü zamanında gelin oldum, gelinlerin kötü zamanında kaynana oldum '' yazmayı unutmuş :)

hem o nasıl bir yazıysa aba altından sopayı da ustalıkla göstermeyi bilmiş valla korktum bunu kaleme alandan

Son düzenleme:
çok saçma buldum açıkçası, kayınvalide derken nedense erkek annesi vurgusu hissettim, canını paylaşmıştır ne demek, evlat eşya mıdır, insanlar hayatta türlü türlü roller alır evlat olur anne baba olur öğrenci olur bunların her biri farklı sorumluluk hissettirir, ben kayınvalidemi annem olarak görmüyorum, benim için olağanüstü bişey yapmış olarakta görmüyorum, ben olmasam oğlu başkasıyla evlenecekti değil mi, aynı şekilde eşimde benim annemi anne olarak görmek zorunda değil,sevdik evlendik bu kadar,olayı romantikleştirmeye gerek yok,insanlar doğar büyür evlenir/evlenmez, çocuk sahibi olur/olmaz,bi şekilde yaşar ve ölür,kimsenin kimseye bişey verdiği canından can gittiği falan yok, kimse kimseden bişey çalmıyo

Eğlenceli bir konu olmuş...
Sevdim ben!

Sen benim kizim sayilirsin

Sende benim annemsin

Gibi cumlelerle

Masallarda siirlerdeki sirin cumleciklerle

Gecmiyor bu hayat

İliskilerdeki sevgi saygi yasanarak olusuyor

Sev demekle sevilmiyor hicbirsey

Kendiliginden oluyor sevgide saygida

Allah biliyor ya en son sorun yaşamak istediğim insan kaynanam olurdu herhalde.Annemle hiç anlaşamam tek hayalim beni oğlu gibi sevecek tatlı bir kaynana Anne kız gibi olmak,yemek yapmak ,alışverişe çıkmak,oğlu hakkında konuşmak,oğluyla sorun yaşadığımda onu en iyi tanıyan bu kadının başımı okşayıp bana akıl vermesini isterim.

Ne yazık ki hiç iç açıcı şeyler okumuyoruz burda.Derler ya ailesiyle evlenmiyorsun kocanla iyi anlaş yeter ama bence öyle değil.Tam tersine esas aileyle evleniyorsun gibi bir şey.

:) bunu bi de kaynanalar için olan versiyonunu onlara okutalım :) tamam şimdiye kadar sen vardın başında da artık ben varım manasında P ki onlarda bize anne olmaya uğraşsınlar dimiii :)

Benimki bana anne yarısı gibi değil de efendimmiş gibi yaklaşınca şiir de güme gidiyor tabi...

Kayınvalideyle herşeyi konuşmamalısın ne kadar iyi olsa bile. Benimki nişanlıyken annemden bile yakındı ama sonra konuştuklarımızı bana karşı kullandı. Yani gerek yok...

Biz de annemizin canı değil miyiz?
Bizim annemizde canını paylaşmış olmuyor mu?
Niçin hatta daha hassas oluyorlarmış :)

Asıl erkek çocuğun evlenmesindan daha acı verir kızını vermek..
Kızın ele karışır..
Kız anneleri damadını gerçekten oğlu gibi benimser.
Ama erkek anası için el kızıyız hep ne yapsak yaranamayız.

Kp ve kv oğlunun evliliğine cart diye burnunu sokar hakkı olduğunu
düşünür buna utanmadan.

Ev almaya karar verin bize sordunuz mu derler.
Hamile kalırsın hemen paylaşmazsın niye söylemedin diye hesap sorarlar..
Gezmeğe gidersin tatile çıkarsın benim niye haberim yok derler!

Ben hiç kız ana babasından duymadım böyle şeyler varsa da 100 de birdir.
Kız anası babası çekinir kolay kolay müdahale etmez.
Onlar için daha acı daha üzücü emin olun..

Hiç bir kaynanaya öz evlat olamazsınız kızlar ben bunu anladım.

Evladı gibi sever fasa fiso evladıyla karşı karşıya gel haklı ol
haksız evladının yanında mı haklı olan senin yanında mı ona bak
Sonra karar ver buna derim..
Ben bu yazıdan daha güzelini daha doğrusunu yazarım

Tüm insanlığı bilen, her yavrunun bir ana kuzusu olduğunu unutmayan anneler özeldir kız anası erkek anası fark etmez

Bu arada gelinlerin kaynanalarla sorunu yok, kaynanaların gelinlerle sorunu var. Madem birşey düzeltmek isteniyor doğru yerden yaklaşsınlar.

Yoksa kaynanalrdan zaten umutsuz oldukları için mi bir umutla geline yazmışlar. Bak bu mantıklı

Yagirmamadim ama ilk aklimdan gecen:

Kiz annesi de can'ini paylasmaktan ziyade resmen baskasina emanet ediyor gikini cikarmadan..

Bu yazının çok da iyi niyetlerle yazıldığını düşünmüyorum açıkcası.
Gelinlere yerlerini bilmeleri konusunda kibarca! verilmeye çalışılan bir uyarı gibi.
Gelinin annesinden daha hassamış falan. Pardon da niye? Erkek doğurdu diye mi. Erkekler doğuyor da kızlar saksıda mı yetişiyor.

Canını paylaşmıştır başka bir kadınla yine de gıkını çıkartmamıştır.

Uzatmaya ne gerek var. Yukarda yazılan gibi düşünmese erkek anneleri, bu çatışmalar zaten olmaz.
Bir cümle de kendi hayatımdan yazayım bari
Bana zamanında ''biz 4 kişi çok mutluyuz, kimse bizim aramıza giremez'' diyen birinin benim için değeri 1 bile olamaz üzgünüm.
Sıfatı ne olursa olsun herkesin değeri gözümdeki ederi kadar.

Ve damat adaylardan biride yazmış olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…