HOYA çiçeği, MUM çiçegi bakanlar

Orkide_sever

ORKIDE AŞK'tır ❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
5.937
21.483
Merhaba kizlar. Uzun zamandır kendime alamayı düşündüğüm ama sarmaşık gibi uzamasından dolayi almaya bir türlü cesaret edemediğim hoya cicegini anneme almaya karar verdim.
Bakimi konusunda yardim istiyorum. Neleri sever neleri sevmez bu hanim kızımız. Screenshot_20210114-190341_Chrome.jpg
 
Annemin de var yaz kış cam balkonda duruyor. Güneşi çok seviyor diye biliyorum. Bir de yaprakları falan şekerlenmiș pamuklanmıș gibi oldu ben de dinleyim burada :KK6:
 
Geldim geldim. Balkonda çok güzel oluyor. Bir de kesinlikle uzayan dalların ucuna dokunmayın. Dokununca o daldan uzatmayı bırakıyor. Yerini severse bakımı çok kolay bir çiçek
Anneme alacağım ustu kapali dışarıda bir yere koyacak. Daha önce ne annem ne ben bakmadık. bakımını pek bilmiyorum. Sulamasi gun ışığı vs. Neler sever.
 
Hayranı olduğum çiçektir. Benim de vardı eve gelen koltuk yıkamacılar tarafından öldürüldü maalesef :KK43:. Küçük fidesini bulamadım, yazın bulursam alacağım inşAllah. Kesinlikle ev çiçeği salon bitkisidir. Ilık ortamı sever. Direk güneşi değil örneğin tül arkasından alacağı sürekli ışığı sever. Belli bir boyu geçtikten sonra her 1_1,5 metre boy attıkça bir buket çiçek verir. Çiçek vermesi biraz nazlıdır yıllarca çiçek vermeyenleri de oluyor. yerini suyunu sevmesi lazımdır. Pembe rengi sevmek gibi özel zevkleri vardır. Işığı pembe renkli bir tülün arkasından alırsa mutlu mutlu çiçek açar. :KK68:Çiçeği kuruduğunda asla koparmayın küser ve bir daha çiçek vermez. Kendi düşsün ve dalda kalan kuru kısmı hiç koparmayın çünkü aynı yerden çiçek verecek. Çiçekleri tüm salonu misler gibi korkutacak kadar özel ve parfümümsü bir kokuya sahiptir. Asla soğukta ve ceryanda bırakmayın. Sadece aşırı sıcak aylarda yelpaze yaparcasına ılık ve çok hafif esintiyi sever. Suyu toprağını nemlendirecek kadar mevsimine göre haftada 1_2 defa vermeniz yeterlidir. Yerini sevdiğini yaprak vermesinden ve canlı yapraklarından anlarsınız. Yerini sevince yerini değiştirmeyin.Küser. Bayılıyorum bu çiçeğe ben. Evinize mutluluk getirsin :KK68:
 
X